Nieuwsbrief 10 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 10 augustus

Kan je een beroerte voorkomen?

Een herseninfarct is de tweede grootste doodsoorzaak wereldwijd: elk uur krijgen gemiddeld twee mensen ermee te maken. Hoe komt het dat beroertes zo frequent voorkomen en is er iets dat je kan doen om het te vermijden? Professor neurobiologie Annelies Bronckaerts (Uhasselt) geeft meer uitleg.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hartvriendelijke voeding: welke producten zijn goed voor hart en bloedvaten?

De juiste voedingskeuze maken, is helemaal niet ingewikkeld. Meer zelfs, het is een haalbare kaart voor iedereen. Door een aantal producten wat vaker op het menu te zetten, steek je een handje toe om je hart en bloedvaten gezond te houden.

Lees verder

Gezondheid.be

Anorgasmie: moeilijk of niet kunnen klaarkomen

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom het moeilijk of niet lukt om tot orgasme te komen, maar wanneer spreken we van anorgasmie? En wat kan je eraan doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Komt een blaasontsteking meer voor in de zomer?

Ongeveer 40 % van de vrouwen heeft wel eens (of zelfs frequent) last van een blaasontsteking en er wordt al eens gesuggereerd dat dit probleem meer voorkomt in de zomer. Is die theorie een hoax of is het inderdaad de realiteit?

Lees verder

Gezondheid.be

Kwallenbeet: hoe herkennen en behandelen?

De meeste kwallen die aan onze kust voorkomen, zijn relatief ongevaarlijk. Welke kwallen kunnen wel steken, en hoe moet je een kwallenbeet behandelen?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 10/08/2023 , bijgewerkt op 16/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram