Nieuwsbrief 1 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 1 augustus

Waarom kan je beter niet plassen in een zwembad?

Een snel plasje in het zwembad is misschien verleidelijker dan je natte badkleding naar beneden te hijsen voor een toiletbezoek. Maar urineren in een zwembad is niet zo onschuldig.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat zijn de (vroege) symptomen van Multiple Sclerose (MS)?

Multiple sclerose is een auto-immuunziekte die het centraal zenuwstelsel aantast. De klachten zijn afhankelijk van de plaats in de hersenen waar de beschadiging ontstaat en kunnen daarom sterk verschillen tussen de ene en de andere persoon met MS.

Lees verder

Gezondheid.be

Welke angsten en fobieën bestaan er?

Begrippen zoals 'claustrofobie' en' vliegangst', daarmee is iedereen vertrouwd. Maar er bestaan honderden soorten fobieën en angsten. Heb jij ooit al gehoord van 'emetofobie' of 'brontofobie'? En wanneer spreken we eigenlijk van een fobie?

Lees verder

Gezondheid.be

Deze vrouwen vertellen hoe het echt is om geen kinderen te hebben

De stemmen van vrouwen die bewust óf ongewild kinderloos zijn, komen vaak maar weinig aan bod. Naar aanleiding van de 'International Child-free Day' vertellen enkele vrouwen hoe het echt is om geen kinderen te hebben.

Lees verder

Gezondheid.be

Afwijkend uitstrijkje: soorten behandelingen

De behandeling is afhankelijk van de plaats van het afwijkende weefsel op de baarmoederhals en de ernst van de afwijking. De gynaecoloog kan je verder informeren, maar wij overlopen alvast de vier meest voorkomende behandelingen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 01/08/2023 , bijgewerkt op 07/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram