45 procent minder opvliegers met soja

Laatst bijgewerkt: november 2007
sojamelk-70.jpg

nieuws Uit Amerikaans onderzoek (J Womens Health 2007;16:361-9) blijkt dat soja menopauzale ongemakken verlicht. Het aantal opvliegers daalt met 45% bij consumptie van een sojarijke voeding.
Zestig vrouwen tussen 48 en 65 jaar volgden gedurende twee periodes van acht weken een dieet dat gunstig is voor hart- en bloedvaten. Tijdens de ene periode van acht weken werd een deel van de eiwitten in het dieet dagelijks vervangen door sojanoten, die isoflavonen en soja-eiwit (25g per dag) bevatten. Gedurende de andere periode van acht weken werd hetzelfde dieet gevolgd, maar ditmaal zonder vervanging van eiwitten door sojanoten. De vrouwen hielden het aantal opvliegers dagelijks bij. Aan het einde van elke dieetperiode vulden de vrouwen ook een vragenlijst in over hun levenskwaliteit.
De resultaten van de studie tonen aan dat een sojarijke voeding het aantal opvliegers bijna halveert. Uit de vragenlijst bleek bovendien dat sojaconsumptie resulteert in een significant betere levenskwaliteit.
De in het onderzoek gebruikte hoeveelheid soja komt overeen met de consumptie van ongeveer vier sojaproducten per dag.verschenen op : 29/11/2007
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt