Vanaf wanneer mag mijn baby vis eten?

Laatst bijgewerkt: maart 2007

nieuws Gaat de vaste voeding goed, geef dan vanaf 6 à 7 maanden vis bij het groentepapje.
Vis is een goede bron van volwaardige eiwitten, essentiële vetzuren (omega 3 reeks), ijzer, vitamine A en D. Omega 3 vetzuren zijn onder andere belangrijk voor de opbouw en de groei van de hersenen, het zenuwstelsel, de weefsels en de ontwikkeling van de ogen.
Vette en halfvette vis (zoals makreel, paling, sardien, bot, forel, heilbot, karper, zalm, tonijn) hebben een betere samenstelling dan de meeste vleessoorten. Vette vis bevat veel vitamine A en D. Een tot twee porties vis per week stimuleren bij jonge kinderen de voorziening in vitamine D.

Niet geschikt voor baby’s zijn maatjesharing, ansjovis, gerookte vis, schaal- en schelpdieren (garnalen, oesters, mosselen, enz.). Omwille van mogelijke contaminatie met methylkwik beperk je het gebruik van verse tonijn voor je baby tot max. 1 keer per week. Kies gefileerde vis.
Vervang vlees een- tot tweemaal per week door vis. Start met ongeveer 20 g. Op de leeftijd van 1 jaar is 30 g vis voldoende.
Kook of stoom de vis mee met de groenten en aardappelen.



verschenen op : 16/03/2007 , bijgewerkt op 16/03/2007
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt