ad

Snelle pasta met kalkoen en asperges

Laatst bijgewerkt: april 2020
123-h-pasta-kalk-asperge-04-20.jpg

recepten

Het aspergeseizoen is aangebroken. Ideaal om deze lekkere en gezonde groente regelmatig op het menu te zetten.
Dit is een smeuïg gerecht waarvan je de saus helemaal vooraf kunt maken. 


Ingrediënten voor 4 personen

700 g kalkoenfilet
olijfolie
boter (eventueel)
2 à 3 teentjes knoflook
200 g kerstomaten
500 ml gevogeltefond
300 ml volle room
12 witte of groene asperges
peper en zout
500 g verse pasta
150 g geraspte Parmezaan
waterkers of een ander fris kruid

Bereiding vooraf

- Snijd het vlees in reepjes van ongeveer 1 op 4 cm en bak ze in olijfolie in een pot met grote diameter. Roer goed om zodat ze niet aanbranden. Kruid ze met peper en zout, voeg eventueel nog een klontje boter toe en korst ze mooi bruin.
- Pel en versnipper de knoflook en voeg toe. Halveer de tomaten en voeg toe. Laat ongeveer 20 seconden meestoven.
- Doe de gevogeltefond en de room erbij, meng goed en laat even opkoken.
- Schil de asperges en stoom ze gaar. Als je groene asperges gebruikt, hoef je die niet te schillen.

Bereiding voor je aan tafel gaat

- Warm de asperges op in de (microgolf)oven.
- Laat de saus met de kalkoen opkoken en doe dan meteen de pasta erbij. Laat 5 minuten sudderen onder deksel tot de pasta gaar is. Roer af en toe zodat de pasta niet aanbakt.
- Roer de Parmezaan erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Werk af met fijngesneden waterkers.

Tip

Was een snijplank en mes waarop/waarmee je rauwe kip of kalkoen snijdt altijd grondig af voor je ze voor andere ingrediënten gebruikt.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub