Voor jou gelezen op Het Nieuwsblad

VLAM erkent acht Vlaamse traditionele streekproducten

Laatst bijgewerkt: november 2016
nb-champignons-10-16__.jpg

nieuws Liefhebbers van traditierijke Vlaamse streekgerechten kunnen zich tegoed doen aan acht nieuw erkende streekproducten. Met onder meer de toekenning van de Oostakkerse vlaai en de Dendermondse paardenworsten staat het totaal aantal erkende Vlaamse streekproducten op meer dan tweehonderd.

Oostakkerse vlaai, Dendermondse paardenworsten, grotchampignons uit Riemst, Haspengouwse confituur en gelei, Haspengouwse krieken op jenever, Vlaamse gerookte heilbot, Vlaamse witte en zoete haring mogen voortaan het Vlaamse label streekproduct.be dragen. Dat meldt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

Een beoordelingscommissie houdt elk jaar drie erkenningsrondes. De oogst van september is even gevarieerd als rijk en brengt het aantal erkende Vlaamse streekproducten op meer dan tweehonderd.

http://www.vlam.be/nl/news/15204/al-meer-dan-200-erkenningen-voor-vlaamse-streekproducten

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161004_02500902
verschenen op : 12/11/2016
Het Nieuwsblad


pub