Online coach 'Fit in je Hoofd'

Laatst bijgewerkt: June 2015 | 1 reacties
logo-fit-in-hoofd.jpg

nieuws De vernieuwde campagne ‘Fit in je Hoofd, Goed in je Vel’, ontwikkeld door het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) wil de mentale veerkracht van de Vlaming versterken. ‘Fit in je Hoofd, Goed in je Vel' wil iedere Vlaming vanaf 16 jaar de nodige handvatten aanreiken om zijn eigen veerkracht te versterken.
Online coaching en een mobiele app helpen om beter met stress en tegenslagen om te gaan. Online coaching en een mobiele app helpen om beter met stress en tegenslagen om te gaan.

Altijd al willen weten hoe het met uw mentale veerkracht gesteld is? Dat kunt u testen op de website www.fitinjehoofd.be. De website is nu uitgebreid met een online coaching platform. U kunt er een test invullen die nagaat hoe het gesteld is met uw veerkracht en hoe u met stress omgaat.
Op basis van de resultaten krijgt u advies op maat over uw stress- en veerkrachtgehalte. Nadien helpt de website u aan specifieke oefeningen en opdrachten om uw mentale veerkracht te versterken. Als blijkt dat uw veerkracht zeer laag is, wordt u doorverwezen naar professionele hulpverlening.

Op de eigen online werkplek kunt u ook uw eigen doelen stellen. Met oefeningen en tips wordt u gemotiveerd om die doelen te bereiken. Bovendien krijgt u via herinneringsmails tips en advies op maat over de oefeningen waarmee u het best aan de slag gaat. U wordt met andere woorden gedurende het hele proces opgevolgd, wat het concept uniek maakt.

Zowel de oefeningen als de test zijn wetenschappelijk onderbouwd. Bovendien blijkt uit onderzoek dat online zelfhulp werkt. Het platform is voor iedereen toegankelijk én gratis. Naast de website bestaat er nu ook een mobiele app die verbonden is met het persoonlijke profiel van de gebruiker op de website.

Stijging mentale problemen
Dat het in onze huidige samenleving niet altijd evident is om het mentaal evenwicht te bewaren, bewijzen de cijfers van de laatste Gezondheidsenquête: 32% van de Belgen heeft last van stress, voelt zich gespannen en gedeprimeerd of kan niet slapen door grote zorgen. In 2008 was dit nog 26%. De afgelopen vijf jaar is het aandeel emotionele problemen sterk gestegen: 10% heeft angstproblemen, 15% vertoont tekenen van depressieve gevoelens en 30% meldt slaapproblemen.

Tien zorgvuldig uitgewerkte stappen voor een gezonde geest vormen de rode draad doorheen de Fit in je Hoofd-campagne. Van ‘reken op je vrienden’ over ‘gun jezelf rust' tot 'durf nee zeggen': elke stap bevat informatie en opdrachten om de Vlaming te helpen zich goed in zijn vel te voelen en stevig in het leven te doen staan.

bron: www.vigez.be
verschenen op : 23/06/2015 , bijgewerkt op 22/06/2015

1 reacties

Online coach 'Fit in je Hoofd'

door anoniem, 23 November 2017 om 07:27

Hallo, Ik wil graag reactie meer en erop kunnen antwoorden om er tips uit te kunnen halen voor mezelf. Gr

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt