ad

4 op 5 kinderen met huisstofmijtallergie hebben last van slaapstoornissen

Laatst bijgewerkt: oktober 2016
123-hyg-huish-vuilblik-170-01.jpg

nieuws Bijna 4 op de 5 kinderen (78.5%) die allergisch zijn voor huisstofmijt, lijden aan slaapstoornissen, wat mogelijk een impact heeft op hun schoolresultaten. 43,8% van de kinderen is minder alert of actief dan hun klasgenoten. In sommige ernstige gevallen kan hun kind niet eens naar school gaan, zegt 1 op de 10 ouders. Verder zou 1 op de 5 kinderen die allergisch zijn voor huisstofmijt, moeilijkheden ondervinden in hun sociaal leven.

Dat blijkt althans uit een enquête bij ouders van kinderen die lijden aan de allergie. De enquête werd verricht op vraag van het bedrijf Domobios, een spin-off van de UCL en ULB die producten voor het bestrijden van huiselijk ongedierte, zoals huisstofmijt ontwikkelt en produceert.

1 op de 10 mensen lijdt aan huisstofmijtallergie. Bij kinderen ligt dat aandeel nog hoger: van alle kinderen met een allergie, is 60% allergisch aan huisstofmijten. Allergische reacties op huisstofmijten zijn vooral niezen, hoesten, een verstopte neus, gezwollen oogleden of branderige ogen of meer last van astma en eczeem. ’s Morgens zijn je allergiesymptomen het ergst, omdat je dan de hele nacht bent blootgesteld aan de huisstofmijten.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub