Hoe vermageren op kantoor?

Laatst bijgewerkt: januari 2013
jobat-man-bloot-bovenlijf-170.jpg

nieuws Steeds aan een bureau zitten zonder enige vorm van beweging maakt werknemers lui en doet in sommige gevallen zelfs verdikken. Omdat niemand van overtollige kilo's houdt, kunnen de volgende tips misschien wel handig van pas komen voor iedereen die dagelijks aan zijn bureau gekluisterd zit.

Een van de voornaamste redenen waarom de meeste mensen gezegend zijn met een buikje komt simpelweg omdat zij meer calorieën consumeren dan ze verbranden. Maar het is niet helemaal onmogelijk om achter je computer toch wat vet te verbranden ...

Drink de hele dag water

Een studie uit het onderzoektijdschrift Obesity concludeert dat vrouwen met overgewicht hun dieet positief kunnen beïnvloeden door veel water te drinken. Daarnaast is steeds voldoende gehydrateerd zijn goed om gefocust te blijven en energiedipjes te bestrijden. Geef geen aandacht aan de frisdrankautomaten op je werk, maar word beste vriendjes met de waterkoeler. Zet een kan met water op je bureau en drink de hele dag door. Te smaakloos voor jou? Met een schijfje citroen of wat uitgeperst limoensap geef je water iets meer pit.

Sla nooit je ontbijt over

Een andere studie uit Obesity wijst uit dat ontbijten positief samenhangt met succesvol gewichtsverlies. Geen enkele professionele diëtist zal het overslaan van het ontbijt aan zijn of haar patiënten aanraden. Maak 's morgens voor de verandering eens een eiwitrijke smoothie, dat vergt niet veel werk, maar geeft je wel energie voor de hele dag!

Ga sporten tijdens de middag

Ga tijdens je middagpauze een beetje sporten. Met je collega's gaan joggen in het park of een uurtje naar de plaatselijke fitness: je krijgt er niet alleen meer energie van, je schept ook een band met je collega's!

Lees ook:
pub