Nieuwsbrief 19 december

Laatst bijgewerkt: december 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 19 december

Schurft rukt op in Vlaanderen

De laatste jaren komt schurft meer en meer voor, vooral in Vlaanderen en Brussel. De stijging van incidentie zorgt op verschillende plaatsen zelfs voor een tekort aan geneesmiddelen tegen schurft. Hoe kan je schurft herkennen en, belangrijker nog, hoe kan je schurft voorkomen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Apps voor je gezondheid

Om gezond te zijn, moet je investeren: we moeten gezond eten, voldoende slapen, regelmatig bewegen en ook onze mentale gezondheid verdient aandacht. Gelukkig kan je met de hulp van je smartphone al een eind op weg geraken naar een gezonde levensstijl.

Lees verder

Gezondheid.be

Pearle Bril Plan: dé betaalbare service voor al jouw brilnoden

ADVERTORIAL
Een bril op sterkte brengt vaak heel wat kosten met zich mee, zeker als je daarnaast ook een zonnebril op sterkte nodig hebt én je bril weleens laat vallen of kwijtspeelt. Het Pearle Bril Plan is dé service voor al jouw brilnoden, zonder (eenmalige) hoge kosten.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Misselijk na het eten: 11 mogelijke oorzaken

Er zijn heel wat mogelijke oorzaken die misselijkheid na het eten kunnen verklaren. Het gaat vaak om moeilijkheden met de spijsvertering, maar ook infecties, allergieën, medicijnen of voedselvergiftiging kunnen het probleem zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Zeepvrij leven: is jezelf wassen met water genoeg?

Sommige mensen kiezen voor een zeepvrij leven, omdat zeep niet goed zou zijn voor de huid. Maar kan je ook echt proper zijn als je enkel wast met water? Prof. dr. Vera Rogiers, hoofd van het departement in vitro-toxicologie en dermato-cosmetologie aan de VUB, geeft het antwoord.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/12/2023 , bijgewerkt op 25/12/2023
volgopfacebook

volgopinstagram