Nieuwsbrief 12 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 12 april

Waarom zijn bananen krom?

Bananen zijn een van de meest populaire fruitsoorten ter wereld. Ze worden gegeten door jong en oud, en zijn ook nog eens heel gezond. Maar heb je je ooit afgevraagd waarom bananen eigenlijk krom zijn?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Slapen met sokken aan: is dat gezond?

Slapen met sokken aan, heeft zijn voordelen, zo blijkt uit onderzoek. Ze kunnen ‘s nachts je koude voeten verwarmen en daarnaast ook je lichaamstemperatuur regelen, wat resulteert in een betere nachtrust. Maar er zijn nog meer voordelen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is het beste dieet?

Een eiwit-, paleo- of keto-dieet, Atkins, Montignac of Pascal Naessens, crashdiëten of langzaam afvallen... Wat is nu eigenlijk het beste dieet? Wat werkt echt? Prof. dr. ir. Christophe Matthys is voedingsexpert aan de KU Leuven vertelt er alles over in een online college van Universiteit van Vlaanderen.

Lees verder

Gezondheid.be

Voeding en supplementen: is lecithine gezond?

Lecithine helpt oa om vetdeeltjes te verdelen en te verspreiden, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden opgenomen en afgebroken door ons lichaam. Zo draagt de stof bij tot gewichtsverlies.

Lees verder

Gezondheid.be

Vanaf wanneer zal een dag 25 uur duren?

1,4 miljard jaar geleden duurde een dag slechts 18 uur en 41 minuten. Onderzoekers zijn erin geslaagd om de rotatiesnelheid van de aarde nauwkeuriger te meten dan ooit tevoren, en hebben zo ontdekt wanneer we kunnen genieten van een dag van 25 uur.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 12/01/2024 , bijgewerkt op 30/01/2024
volgopfacebook

volgopinstagram