Nieuwsbrief 1 januari

Laatst bijgewerkt: januari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 1 januari

Hoe nieuwjaarsvoornemens niet louter dure woorden blijven

Nieuwjaar is voor velen het scharniermoment om dingen anders aan te pakken. We nemen ons voor om meer te sporten, minder te sneukelen, vrienden en familie wat vaker bezoeken, minder kwaad te worden op onze kinderen, minder te e-mailen, geduldiger te zijn of te stoppen met roken.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

10 mogelijke oorzaken van een opgezwollen buik

Een opgezwollen buik kan alarmerend zijn, vooral als er pijn mee gepaard gaat, maar meestal gaat het gewoon om indigestie of gasophoping in de maag en darmen. We sommen enkele oorzaken op die een opgeblazen gevoel kunnen verklaren.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat helpt wel en niet bij een kater?

De reden dat je je zo ellendig voelt na een avondje flink doorzakken is vooral vochtverlies. De alcohol onttrekt vocht aan je lichaam en hierdoor krijg je hoofdpijn. Wanneer de alcohol wordt afgebroken door je lichaam komen er afbraakproducten vrij die je misselijk maken. Wat helpt en wat niet?

Lees verder

Gezondheid.be

Ijskoude duik: mag iedereen ijsberen en is het gezond?

De jaarlijkse nieuwjaarsduik komt weer dichterbij. Het vergt misschien wat moed, maar de effecten van ijsberen zijn positief voor lichaam en geest. 

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe meet je hoe gelukkig je bent?

Tja, wat is dat eigenlijk: "gelukkig zijn"? En hoe kun je dat meten? Geluksprofessor Meike Bartels (Vrije Universiteit Amsterdam) legt je in dit college uit hoe zij geluk meet.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 01/01/2024 , bijgewerkt op 09/01/2024
volgopfacebook

volgopinstagram