Nieuwsbrief 8 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 8 februari

Wat is spasmodische dysfonie (spastische stembanden)?

Actrice An Swartenbroeckx lijdt aan spasmodische dysfonie, een zeldzame en chronische aandoening die invloed heeft op de stembanden. Willekeurige spasmen van de stembanden maken dan dat je gaat stotteren, of een gebroken of beverig stemgeluid produceert.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Het oplichterssyndroom: altijd bang om door de mand te vallen

Mensen met het impostor syndrome zijn ervan overtuigd dat ze hun behaalde successen niet aan zichzelf te danken hebben, maar aan factoren van buitenaf, en dat ze ieder moment kunnen ontmaskerd worden als ‘bedriegers’.

Lees verder

Gezondheid.be

Een interactieve tentoonstelling om de mysteries van je darmen te begrijpen

ADVERTORIAL
Het spijsverteringsstelsel speelt een cruciale rol in onze gezondheid. Een gezonde darm heeft een impact op ons immuunsysteem, onze mentale gezondheid, ons humeur,... Hoe? Dat ontdek je in de fascinerende en interactieve tentoonstelling "Inside your Digestion" in Brussel.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Spondylitis Ankylosans of spondyloartritis (‘de ziekte van Bechterew’)

Spondylitis Ankylosans of sponydoartrits - vroeger gekend als de ziekte van Bechterew - is een chronische, ongeneeslijke ontsteking van de gewrichten in de wervelkolom. Dit leidt tot een verkalking van de tussenwervelschijven, waardoor de patiënt letterlijk ‘verstijft’.

Lees verder

Gezondheid.be

Autisme: hartcoherentie als hulpmiddel om te ontstressen

Veel mensen met autisme ervaren aanzienlijke stress, slapen moeilijk, voelen angst of ervaren depressie. Ze leven vaak in een constante staat van onrust en onzekerheid. Er bestaat echter een oplossing om deze innerlijke gejaagdheid te verminderen: een eenvoudige ademhalingstechniek.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 08/02/2024 , bijgewerkt op 13/02/2024
volgopfacebook

volgopinstagram