Nieuwsbrief 6 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 6 februari

Wat kan je doen om griep te voorkomen?

Wie griep heeft, is enkele dagen geveld. Liever besmetting voorkomen dus. Naast vaccinatie zijn er diverse maatregelen die je zelf kan nemen om het risico op verspreiding van het griepvirus te verminderen. We zetten de negen voornaamste tips om griep te voorkomen op een rij.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

AI geeft onderzoek naar kanker een stevige boost

Kanker blijft de belangrijkste doodsoorzaak. Ongeveer 1 op de 3 mannen en 1 op de 4 vrouwen krijgt de ziekte nog voor hun 75ste. Om die cijfers naar beneden te krijgen, werd in samenwerking met de Stichting tegen Kanker Team Hoop opgericht, een team van wetenschappers die alles in het werk stellen om de hoge kankercijfers in ons land af te remmen.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is mucoviscidose (taaislijmziekte)?

Mucoviscidose is de meest voorkomende erfelijke, levensbedreigende ziekte in België. Elke tien dagen wordt in ons land een kind met muco geboren. Muco is ongeneeslijk en op termijn dodelijk, maar niet besmettelijk. De gemiddelde levensverwachting schommelt nu rond de 49 jaar.

Lees verder

Gezondheid.be

Premature baby's: muziek om de hersenen te stimuleren

Onderzoekers van de Universiteit van Genève (UNIGE) en de Universitaire Ziekenhuizen van Genève (HUG) hebben ontdekt dat de cerebrale ontwikkeling van premature baby’s een boost krijgt als ze naar muziek luisteren. Deze auditieve stimulatie zou hun ontwikkelingsachterstand kunnen beperken.

Lees verder

Gezondheid.be

Maagperforatie: een medische noodsituatie

Een maagperforatie is een ernstige aandoening waarbij er een scheurtje of gaatje in de maag of de twaalfvingerige darm zit. Mogelijke oorzaken zijn een maagzweer of een trauma na een ongeval of door een steek- of schotwonde.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 06/02/2024 , bijgewerkt op 13/02/2024
volgopfacebook

volgopinstagram