Nieuwsbrief 19 februari

Laatst bijgewerkt: februari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 19 februari

Pompelmoes gevaarlijk wanneer je geneesmiddel neemt

Dat pompelmoes de werking van sommige medicatie kan verstoren, is al langer geweten. Maar hoe gevaarlijk is de combinatie, en om welke geneesmiddelen gaat het precies?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Spier- en balansoefeningen die je makkelijk thuis kan doen

Bij alles wat we doen, hebben we onze spieren nodig: niet alleen bij het bewegen, maar ook bij het ademen en bij het behouden van ons evenwicht. Wie z'n spieren in vorm houdt, plukt er op verschillende vlakken de vruchten van. En wist je dat dat makkelijk kan van thuis uit?

Lees verder

Gezondheid.be

Een interactieve tentoonstelling om de mysteries van je darmen te begrijpen

ADVERTORIAL
Het spijsverteringsstelsel speelt een cruciale rol in onze gezondheid. Een gezonde darm heeft een impact op ons immuunsysteem, onze mentale gezondheid, ons humeur,... Hoe? Dat ontdek je in de fascinerende en interactieve tentoonstelling "Inside your Digestion" in Brussel.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Cyberpesten: wat kan je eraan doen?

Onder cyberpesten verstaan we alle vormen van pesterijen waarvoor internet, gsm of de computer gebruikt worden om slachtoffers lastig te vallen, te bedreigen, te beledigen,... Hoe reageer je? En wat als je kind een pestkop is?

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is het verschil tussen dementie en alzheimer?

Dat mensen met dementie en alzheimer alsmaar meer de grip op de realiteit verliezen, weten we allemaal. Maar wat is het verschil tussen dementie en alzheimer? En wat gebeurt er dan precies in de hersenen? Het Nederlandse tv-programma 'Herinneringen voor het leven' geeft een duidelijk antwoord.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 19/02/2024 , bijgewerkt op 26/02/2024
volgopfacebook

volgopinstagram