Nieuwsbrief 16 november

Laatst bijgewerkt: november 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 16 november

Sofrologie: een waardevol middel tegen stress

"Als we onder druk staan, geeft het lichaam signalen: knarsetanden, vastzittende schouders, spanningshoofdpijn... Sofrologie kan een pauzeknop zijn, een moment van recuperatie waarbij de stresshormonen dalen," vertelt Annick Hoefnagels, docent-sofroloog en bestuurslid van de Vereniging van Caycediaanse Sofrologen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Orgasmekloof: komen mannen 'makkelijker' klaar dan vrouwen?

"Dat vrouwen minder zin hebben in seks is een misverstand", aldus seksuoloog Marieke Dewitte van de Universiteit Maastricht. Veel heeft te maken met de orgasmekloof. In dit korte filmpje vertelt ze er alles over.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen aan een scheurmond of mondhoekkloofjes?

Een scheurmond (mondhoekkloofjes) is een veel voorkomende aandoening. Het lijkt een banaal iets, maar het kan heel pijnlijk en ontsierend zijn en geregeld terugkomen als de oorzaak niet aangepakt wordt.

Lees verder

Gezondheid.be

Healthy hybrid habits: tips voor een gezonde balans tussen kantoor- en thuiswerk

De laatste jaren is thuiswerk volledig ingeburgerd. Hoewel werken vanuit je ‘home office’ heel wat voordelen biedt, raden experts toch aan om ook geregeld naar kantoor te komen. Waarom? En hoe zorg je voor een gezond evenwicht bij dat hybride werken?

Lees verder

Gezondheid.be

COPD: wat kan je doen als je kortademig bent?

Bij COPD vernauwen de luchtwegen steeds meer. Tegelijk wordt het longweefsel errond afgebroken. Kortademigheid is het belangrijkste kenmerk van COPD. Wat kan je, naast medicatie nemen, zelf nog doen om de kortademigheid te verminderen of draaglijker te maken? Enkele tips.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 16/11/2023 , bijgewerkt op 19/11/2023
volgopfacebook

volgopinstagram