Zoekresultaten voor avocado (42 artikels)

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado

Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado 10/05/2018 - Salade van mozzarella, kerstomaatjes en avocado, uit: Nooit Meer Diëten

Carpaccio met avocado en limoen

Carpaccio met avocado en limoen 25/12/2018 - Carpaccio met avocado en limoen serveer je tijdens een dinertje met vrienden of op een normale doordeweekse dag. De keuze is helemaal aan jou!

Hoe weet je of een avocado eetrijp is?

Hoe weet je of een avocado eetrijp is? 24/04/2016 - De meeste mensen denken dat de avocado een groente is omdat hij vooral gebruikt wordt in slaatjes of als ‘groente’ wordt bereid en gegeten. Maar dat klopt niet want een avocado is wel degelijk een fruitsoort.

Een avocado per dag als cholesterolpil?

Een avocado per dag als cholesterolpil? 8/02/2015 - Eén avocado per dag als onderdeel van een gezonde, matig vetrijke voeding, haalt de “slechte” LDL-cholesterol flink naar beneden. Dat blijkt uit een studie in het gezaghebbende tijdschrift Journal of the American Heart Association.

Ode aan de avocado

Ode aan de avocado 27/07/2017 - Avocado is helemaal geen dikmaker! De vrucht bevat zeer veel olie die vooral uit enkelvoudige onverzadigde vetten bestaat. Maar de avocado is ook een bron van veel andere interessante fytonutriënten, mineralen en vitaminen...

Hoe gezond is de avocado?

Hoe gezond is de avocado? 26/12/2018 - De avocado past in een gezond voedingspatroon, maar hij is ook niet onmisbaar. Hij heeft bovendien een aanzienlijke ecologische voetafdruk.

Hoe verwijdert u de pit van een avocado op een veilige manier?

Hoe verwijdert u de pit van een avocado op een veilige manier? 29/06/2017 - De BAPRAS, de Britse vereniging van plastische en reconstructieve chirurgen, waarschuwt voor een groeiend probleem: mensen die zichzelf in de hand snijden bij het verwijderen van de pit van een avocado.

Hoe laat je een avocado snel rijpen?

Hoe laat je een avocado snel rijpen? 15/08/2019 - Het is niet altijd eenvoudig om een avocado net op tijd rijp te krijgen. Overrijp is hij ook niet meer genietbaar.

Bosvruchtenmousse met avocado

Bosvruchtenmousse met avocado 11/02/2020 - In het nieuwe boek 'Fast Food" van Sandra Bekari vind je 80 snelle recepten voor iedereen die lekker, gezond maar ook snel wil koken. Omdat je de dag best start met een gezond ontbijt, presenteren we je graag dit recept: bosvruchtenmousse met avocado.

Simpele tomatensalade met avocado en rode ui

Simpele tomatensalade met avocado en rode ui 27/06/2019 - Exotische gerechten zijn altijd leuk, omdat ze zo verschillen van onze lokale gerechten. Toch gaat er soms niets boven een simpel gerecht. Deze simpele tomatensalade met avocado en rode ui is er zo één. Hierin draait het om maar een paar ingrediënten van goede kwaliteit. En natuurlijk mag je er altijd een beetje extra liefde aan toevoegen.

Handige wistjedatjes voor in de keuken: hoe versnijd je een avocado?

Handige wistjedatjes voor in de keuken: hoe versnijd je een avocado? 21/04/2018 - Een avocado in mooie partjes snijden zonder al te veel geklungel, het kan! Vergeet die lepel en gebruik een scherp mes. Wel opgepast voor die handjes ….

Vegan avocado-cheesecake

Vegan avocado-cheesecake 5/03/2018 - Nathalie Meskens gaat vegan met deze lekkere taart!

Tabouleh met geitenkaas, tomaat en avocado

Tabouleh met geitenkaas, tomaat en avocado 23/03/2020 - Olijven, geitenkaas, avocado, amandelschilfers en tabouleh ... dat klinkt als een veelbelovende zuiderse combinatie. Laat die zomer maar snel komen!

Brownie met avocado en cacao

Brownie met avocado en cacao 20/01/2020 - Een dessert op basis van avocado? Jazeker! Als je nog een rijp exemplaar hebt liggen, kan je er lekkere brownies mee maken.

Warm gerookte zalm met broccolipuree en avocado

Warm gerookte zalm met broccolipuree en avocado 25/10/2018 - Een lijnvriendelijk en gezond gerecht dat ook je smaakpapillen zal verleiden.

Taco’s met zalm en salsa van avocado en mango

Taco’s met zalm en salsa van avocado en mango 2/05/2019 - Taco’s met zalm met een salsa van avocado en mango? Een supercombinatie. Serveer er limoenmayonaise bij en je Mexicaanse fiësta is compleet. Om duimen en vingers bij af te likken!

Zelfgemaakte hamburger met boerenkool en avocado

Zelfgemaakte hamburger met boerenkool en avocado 11/11/2019 - Boerenkool en avocado, dat klinkt als een bordje gezond! Boerenkool is nog vrij onbekend en daarom ook onbemind. Tijd om daar verandering in te brengen!

10 vezelrijke voedselbronnen

10 vezelrijke voedselbronnen 7/11/2016 - Vezels zijn gezond en ook goed voor de lijn. Vezelrijk voedsel zoals volkorenbrood of –granen is dan ook een must in een normaal eetpatroon. Maar er zijn nog veel andere belangrijke en lekkere vezelleveranciers die een plaats op ons bord verdienen!

Een gezond kerstmenu met een antistress bereidingsscenario

Een gezond kerstmenu met een antistress bereidingsscenario 14/12/2015 - Voor velen onder ons is de eindejaarsperiode een synoniem voor overdaad: te veel eten en drinken, copieuze maaltijden en calorierijke lekkernijen. Maar een lekker feestmenu is ook compatibel met de adjectieven ‘licht’ en ‘gezond'!

Over tortilla’s, taco’s, en ander lekkers uit de Tex-Mex-keuken

Over tortilla’s, taco’s, en ander lekkers uit de Tex-Mex-keuken 20/02/2017 - Bestel je op restaurant een tortilla, dan krijg je ofwel een dikke kruidige omelet met aardappel, ofwel een hartige pannenkoek die met een frisse vulling wordt opgerold. De laatste versie noemt men een wrap, maar soms ook wel een burrito of een taco. Het is op zijn minst verwarrend te noemen!

Latexallergie

Latexallergie 10/05/2019 - Veel mensen hebben huidproblemen bij het dragen van rubberhandschoenen. Soms berust dit niet op een echte latexallergie, maar wel op een mechanische irritatie. en echte latexallergie is minder frequent, maar potentieel veel ernstiger.

Amandelen goed tegen cholesterol

3/09/2002 - Amandelen kunnen bijdragen tot een verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed.

Slaatje met aardbei, ham, feta en meloen

Slaatje met aardbei, ham, feta en meloen 10/06/2019 - De aardbei is met stip de fruitsoort die met de zomermaanden wordt geassocieerd. De bite gaat van zacht tot stevig, de smaak van zoetzuur tot zoet. Heerlijk bij een ijsje, maar ook superlekker in een fris slaatje!

Allergisch voor latex? Let op wat u eet

19/05/2015 - Ongeveer de helft van alle mensen die allergisch zijn voor latex zijn dat ook voor sommige plantaardige voedingsmiddelen.

Dressings en vinaigrettes waar je niet dik van wordt

Dressings en vinaigrettes waar je niet dik van wordt 16/07/2018 - Rauwe zomergroenten vragen een coating met een smaakvol en ietwat vettig sausje. En precies daarmee kan je het verschil maken wat het caloriegehalte betreft.

Zwarte rijstnoedelsalade en miso-tahindressing

Zwarte rijstnoedelsalade en miso-tahindressing 12/04/2018 - Je kan deze salade van Nathalie Meskens met koude noedels eten, maar lauw is het ook lekker. Een heerlijke miso-tahindressing maakt de salade af.

Vier gerechten met verrassende ingrediënten

Vier gerechten met verrassende ingrediënten 10/12/2018 - Bolognaisesaus met linzen in plaats van met gehakt, of een chocolademousse op basis van kikkererwten... Maak kennis met deze vier allemansvrienden die stiekem een portie peulvruchten of groente verbergen.

Snoep jezelf gezond met avocadotaart

1/06/2015 - Zin in een stukje taart om duimen en vingers van af te likken zonder te bezwijken voor een zoete zonde? Dan is deze rauwe avocadotaart, die boordevol vitamine E en essentiële vetzuren (die voor een zachte en gezonde huid zorgen) zit, een aanrader.

Mag ik Sushi eten tijdens de zwangerschap?

11/02/2010 -

Brownietaart met rodevruchtentopping

Brownietaart met rodevruchtentopping 9/09/2019 - De combinatie van chocolade en rode vruchten is echt heerlijk! Daarom is deze brownietaart er een om je vingers bij af te likken...pub