Brownie met avocado en cacao

Laatst bijgewerkt: januari 2020
123-h-brownie-avocado-01-20.jpg

recepten

Avocado's worden tegenwoordig ook gebruikt als ingrediënt voor desserts, vaak in combinatie met chocolade of cacaopoeder.
Je kunt ze verwerken tot cake, taart, sorbet, of ... tot brownies.
Garneer ze met wat poedersuiker en een paar frambozen of blauwe bessen.

Ingrediënten voor 1 glazen ovenschaal
1 avocado
2 eieren
170 g vloeibare honing
1 kl vanille-extract
75 g tarwebloem
30 g cacaopoeder
1 kl bakpoeder
poedersuiker
optioneel: een handje gepelde hazelnoten

Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 180 °C.
- Snijd het vlees van de avocado in stukjes en blend ze samen met de honing en de eieren.
- Meng de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder in een kom en roer dan de avocadomix erdoor tot alles zich goed vermengd heeft. Roer er eventueel wat hazelnoten door of een paar chocoladeparels.
- Doe het beslag in een vuurvaste ovenschaal, strijk het plat met een spatel en laat het een half uurtje bakken in de warme oven.
- Laat de brownietaart wat afkoelen en snijd ze in stukken. Bestrooi met poedersuiker en serveer met vers rood fruit of blauwe bessen.

Bron: Tasty Recipes


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice



pub