Gebakken avocado, trostomaat, pinda, shiso en gembervinaigrette

Laatst bijgewerkt: juni 2021
blendbrothers_031220_0778.jpg

recepten Word je het BBQ'en stilaan beu?
Dan kan dit originele veggie slaatje je wellicht bekoren.
Een heerlijke combinatie met avocado en kerstomaten in de hoofdrol. 

Ingrediënten voor 2 personen
2 avocado's
scheut arachideolie
peper en zout
200 g troskerstomaten
2 el pindakaas met stukjes noot
1/2 tl rodewijnazijn
2 g verse gember, geraspt
2 el olijfolie
enkele blaadjes rode shiso cress

Bereiding
  • Snijd de avocado’s overlangs rondom de pit, draai de avocado los en haal de pit eruit met een lepel of door er met een mes kort in te tikken.
  • Halveer de avocadohelften in de lengte en bak ze rondom in een pan met een scheut arachideolie. Kruid met peper en zout.
  • Bak de kerstomaatjes kort in een pan op hoog vuur met een snufje peper en zout.
  • Mix de pindakaas, rodewijnazijn, gember en olijfolie met een staafmixer tot een gladde vinaigrette.
  • Dresseer de avocado’s en troskerstomaatjes op een bord en giet er de vinaigrette over.
  • Werk af met de blaadjes shiso cress.

Een recept uit het boek 'Eat this - Unieke, eenvoudige groenterecepten' van Blendbrothers
Uitgegeven door Lannoo
Copyright foto: Heikki Verdurme


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram