Zoekresultaten voor granen (107 artikels)

Zo maak je overheerlijke chocolade multigranenkoekjes

Zo maak je overheerlijke chocolade multigranenkoekjes 11/04/2019 - Deze chocolade multigranenkoekjes bevatten veel verschillende granen en zaden. Heb je geen zin om die allemaal apart toe te voegen? Dan kan je die ook gemakkelijk vervangen door 210 gram muesli met granen.

We eten te weinig volkoren granen

We eten te weinig volkoren granen 5/11/2019 - Volkoren granen zijn gezond, maar helaas eten we er niet genoeg van. Nochtans verlagen ze het risico op hart- en vaatziekten, bepaalde kankers en diabetes type-2.

Mogelijk verband tussen dieet en depressie

23/12/2009 - Mensen die gezond eten (veel groenten, fruit en vis) hebben minder kans op een depressie dan mensen die ongezond eten (o.m. veel gefrituurde gerechten, chocolade, geraffineerde granen, charcuterie...).

Gezonde voeding kan COPD voorkomen

16/06/2007 - Een zg. mediterraan dieet met veel groenten en fruit, volle granen en vis, kan de kans op COPD (chronisch obstructief longlijden) met de helft verminderen.

Enzym voorkomt gluten-intolerantie

1/10/2002 - Wetenschappers hebben in granen een eiwitfragment gevonden dat bij veel mensen overgevoeligheid aan gluten veroorzaakt. Ze vonden ook een enzym dat de symptomen kan voorkomen.

Welke meelsoorten gebruik je best?

Welke meelsoorten gebruik je best? 18/05/2020 - Vroeger kon je kiezen tussen meel op basis van graan, aardappelen of mais, maar tegenwoordig is er ook 'pseudomeel' op basis van amandelen of kikkererwten. Wat gebruik je best?

Het glutenvrije dieet

Het glutenvrije dieet 16/02/2017 - Het glutenvrije dieet: wat mag je niet en wel eten? Tarwe, rogge, haver, gerst en spelt bevatten het eiwit gluten. Bij coeliakiepatiënten veroorzaakt gluten - of beter gezegd gliadine, een onderdeel van gluten - een beschadiging aan de dunne-darmwand.

Bittere smaak in de mond na eten van pijnboompitten?

Bittere smaak in de mond na eten van pijnboompitten? 24/12/2014 - De inname van pijnboompitten kan soms aanleiding geven tot een bittere, metaalachtige smaaksensatie bij het nuttigen van voedsel of drank.

Zijn aardappelen ongezond?

Zijn aardappelen ongezond? 21/11/2014 - TV-kok en zelfverklaarde voedingsdeskundige Pascale Naessens lanceerde een oproep aan consumenten om in plaats van aardappelen of pasta meer groenten te eisen op restaurant.

‘Gezonde voeding’ best voor ADHD-kinderen

‘Gezonde voeding’ best voor ADHD-kinderen 3/04/2012 - Een gezonde, evenwichtige voeding met weinig vet en veel groenten, fruit en granen, is het beste voor kinderen met ADHD. Dat blijkt uit een nieuwe analyse,

“Melk, voedzaam van nature”

“Melk, voedzaam van nature” 9/02/2013 - Een mogelijk interessante piste om de bevolking meer gezond en evenwichtig te doen eten is ze leren kiezen voor nutriëntrijke basisproducten zoals volkoren granen, groenten, fruit en melk en melkproducten.

‘Meergranen’ is niet gezonder

‘Meergranen’ is niet gezonder 24/04/2012 - Een groeiend aantal producten van brood over koekjes tot chips vermelden trots dat ze ‘meergranen’ bevatten. Waarschijnlijk denken veel mensen dat dat een synoniem is van volkoren,

Westers dieet verhoogt risico op acne

18/01/2003 - Het eten van veel geraffineerde suiker en zetmeel verhoogt de kans op acne, zegt een nieuwe Amerikaanse studie. De moderne voedselproductie van brood, granen, chocolade enz. op basis van geraffineerde suikers,

10 vezelrijke voedselbronnen

10 vezelrijke voedselbronnen 7/11/2016 - Vezels zijn gezond en ook goed voor de lijn. Vezelrijk voedsel zoals volkorenbrood of –granen is dan ook een must in een normaal eetpatroon. Maar er zijn nog veel andere belangrijke en lekkere vezelleveranciers die een plaats op ons bord verdienen!

15 vragen over coeliakie of glutenintolerantie

15 vragen over coeliakie of glutenintolerantie 14/06/2015 - Coeliakie of glutenintolerantie is een chronische auto-immuunziekte die veroorzaakt wordt door overgevoeligheid voor gluten. Gluten is een veel voorkomend onderdeel van de eiwitten uit granen,

5 vezelrijke tips om gezond te blijven

5 vezelrijke tips om gezond te blijven 9/12/2013 - Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat een tekort aan vezels eerder leidt tot ernstig overgewicht en andere welvaartziekten. Dit onderzoek bevestigt daarmee het belang van voldoende vezel in onze voeding.

Waarom moeten we meer bonen eten?

Waarom moeten we meer bonen eten? 3/03/2020 - Kikkererwten, linzen, bruine en witte bonen... Amper 20 procent legt wekelijks peulvruchten op zijn bord. Het zijn nochtans de ideale vleesvervangers. Ze zitten boordevol eiwitten en pectine, een cholesterolverlagende stof.

Meer volkorenproducten eten verkleint kans op darmkanker

Meer volkorenproducten eten verkleint kans op darmkanker 26/09/2017 - Het eten van volkoren graanproducten zoals zilvervliesrijst en volkorenbrood kan het risico op darmkanker verlagen. Dat maakt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds bekend in een nieuw rapport.

Helpt een vezelrijke voeding om je borstkankerrisico te verminderen?

Helpt een vezelrijke voeding om je borstkankerrisico te verminderen? 17/03/2016 - Volgens een Amerikaanse studie bij meer dan 90.000 vrouwen zou de consumptie van voedingsvezels, tijdens de adolescentie en als jongvolwassene, bescherming bieden tegen borstkanker.

Geen enkel wetenschappelijk bewijs voor bloedgroependieet

Geen enkel wetenschappelijk bewijs voor bloedgroependieet 28/07/2013 - Er bestaat geen enkel wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid van het zogenaamde bloedgroependieet. Meer zelfs, de theorie over de ontwikkeling van de bloedgroepen die aan de basis ligt van het bloedgroependieet, klopt niet met de huidige wetenschappelijke kennis over bloedgroepen.

Is popcorn gezond ?

26/10/2009 - Popcorn blijkt boordevol gezonde polyfenolen te zitten. Dat zeggen althans wetenschappers van de University of Scranton in Pennsylvania.

Ontbijt houdt tieners slank

21/03/2008 - Tieners die dagelijks ontbijten hebben minder kans op zwaarlijvigheid dan leeftijdsgenoten die niet ontbijten.

Dierlijk vet verhoogt risico borstkanker

12/09/2003 - Jonge vrouwen die veel rood vlees en volle melkproducten eten, hebben een verhoogd risico op borstkanker, zeggen Amerikaans onderzoekers.

Te veel pesticiden in verse voeding

30/05/2002 - ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ In België bevat 7,2% van de verkochte verse voeding te veel pesticiden. In de Europese Unie is het gemiddelde 4,5%.

Wat eten en drinken voor een betere spijsvertering?

Wat eten en drinken voor een betere spijsvertering? 22/05/2020 - Heb je last van een opgeblazen gevoel, zure oprispingen, moeilijke stoelgang? Met een paar kleine aanpassingen in je drink- en eetpatroon help je je spijsvertering al een eind op weg!

Wat moet je eten om gezond ouder te worden?

Wat moet je eten om gezond ouder te worden? 16/06/2016 - Hoe moet het voedingspatroon van een ‘oudere’ persoon eruitzien als hij gezond oud wil worden? Wat mag er op zijn bord liggen en in welke hoeveelheden?

Meer groenten, minder vlees en boter: de voedingsdriehoek wordt op zijn kop gezet

21/09/2017 - Vergeet de actieve voedingsdriehoek zoals u hem kent, met bewegen in de basis en vetten aan de top. In zijn nieuwe versie wordt de voedingsdriehoek letterlijk omgedraaid en krijgen plantaardige voedingsmiddelen, zoals groenten, fruit en volle granen, een hoofdrol. De voedingsdriehoek krijgt ook een broertje, de bewegingsdriehoek, die ons zittend gedrag moet aanpakken.

‘Vegetarisch is niet hetzelfde als gezond’

31/08/2017 - De vereniging van Amerikaanse cardiologen waarschuwt dat een ongezond dieet waaruit je vlees schrapt, nog steeds een ongezond dieet is. Maar ‘verstandig vegetarisch’ is wel degelijk beter voor je hart.

De kracht van de peulvucht

De kracht van de peulvucht 25/10/2014 - Peulvruchten zijn een belangrijke bron van koolhydraten en andere voedingsstoffen, ze kunnen op tal van manieren, vers of gedroogd en in tal van gerechten gebruikt worden en kunnen bovendien vlees vervangen in een maaltijd.

Bruin brood niet altijd beter

Bruin brood niet altijd beter 30/11/2010 - Veel mensen denken hoe bruiner het brood, hoe gezonder. Maar dat is niet altijd het geval. Het verschil tussen wit en bruin brood wordt meestal bepaald door de uitmalingsgraad van de gebruikte bloem.

Rubrieken

vegetarischpub