Zoekresultaten voor tomaten (93 artikels)

Waarom tomaten, ook in bewerkte vorm, zo gezond zijn

Waarom tomaten, ook in bewerkte vorm, zo gezond zijn 17/08/2020 - Tomaten, zowel vers als uit blik, zijn een boost voor je gezondheid. Bewerkte tomaten zijn dat zelfs nog meer. Laat maar komen die pastasaus ...

Organische tomaten bevatten meer vitamine C en lycopeen

Organische tomaten bevatten meer vitamine C en lycopeen 6/04/2013 - Organisch gekweekte tomaten bevatten meer vitamine C, lycopeen en suikers dan gewone tomaten, aldus een onderzoek in het open access journal PLOS ONE.

Over tomaten gesproken

Over tomaten gesproken 1/05/2014 - Tomaten smaken fris in een zomerse salade maar kunnen ook op oneindig veel andere manieren worden bereid en verwerkt. Er is echter nog een reden om tomaten te eten: tomaten zijn bijzonder rijk aan lycopeen.

Tomaten beschermen niet tegen kanker

26/09/2007 - In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, zouden tomaten geen of weinig bescherming bieden tegen kanker. Dat zegt de Amerikaanse Food and Drugs Administration in een recent rapport.

Speltspaghetti met tomaten en gebakken ricotta van Jamie Oliver

Speltspaghetti met tomaten en gebakken ricotta van Jamie Oliver 9/05/2019 - Dit heerlijke recept voor speltspaghetti met tomaten en gebakken ricotta van Jamie Oliver is ideaal om te maken na een drukke (werk)dag. Je schuift de tomaten met de ricotta in de oven en ploft vervolgens neer op de zetel met een glas wijn. En ontspan..

Helpen tomaten tegen borstkanker?

Helpen tomaten tegen borstkanker? 18/03/2014 - Vrouwen die na de menopauze veel tomaten eten, hebben mogelijk minder kans om borstkanker te krijgen dan vrouwen die geen tomaten eten.

Word je slimmer van luisteren naar Mozart?

Word je slimmer van luisteren naar Mozart? 19/11/2018 - Het Mozarteffect. Studenten halen gegarandeerd hun tentamens, koeien zullen meer melk produceren en zelfs tomaten gaan beter smaken wanneer ze ‘luisteren’ naar klassieke muziek. Is dat zo?

Parmezaanse aubergine

Parmezaanse aubergine 21/12/2020 - 'Italiaanser' kan het haast niet: aubergines, mozzarella en tomaten. Dat zijn drie topingrediënten uit Zuid-Italië. Een vegetarisch hoofdgerecht en comfort food van de bovenste plank.

Tabouleh met geitenkaas, tomaat en avocado

Tabouleh met geitenkaas, tomaat en avocado 23/03/2020 - Olijven, geitenkaas, avocado, amandelschilfers en tabouleh ... dat klinkt als een veelbelovende zuiderse combinatie. Laat die zomer maar snel komen!

Opgevulde varkenshaas met trostomaatjes en shiitake

Opgevulde varkenshaas met trostomaatjes en shiitake 4/10/2018 - Shiitake, tomaatjes en smeuïge varkenshaas, een heerlijke combi.

Drie variaties op tomaat die weinig werk vragen

Drie variaties op tomaat die weinig werk vragen 11/09/2017 - De tomaat is de zomergroente bij uitstek. Wij behandelen en eten ze als groente hoewel ze botanisch gezien eigenlijk een vrucht is.

Is ketchup (on)gezond?

Is ketchup (on)gezond? 10/02/2012 - Ketchup wordt geassocieerd met fastfood, hamburgers en frieten, en is dus ongezond. Dat klopt echter niet helemaal.

Walnoten, appels en tomaten zeer gezond

Walnoten, appels en tomaten zeer gezond 10/05/2011 - Walnoten zitten boordevol antioxidanten die vrije radicalen – stoffen die schadelijk zijn voor ons lichaam – onschadelijk maken.

Verse groenten-lasagna

Verse groenten-lasagna 18/06/2015 - Een verse lasagna gevuld met aubergines, room, olijfolie, , parmesaanse kaas en een saus van tomatenpurée, prei, wortels, tomaten,courgettes, basilicum....

Muggen best geweerd met stof uit tomaten

18/06/2002 - Een uit tomaten gewonnen stof is effectiever bij het weren van muggen en teken dan de momenteel gebruikte chemische middelen. De stof is bovendien veiliger. De stof is ontdekt door wetenschappers van de North Carolina State University in de Verenigde Staten.

Kan ik het risico op prostaatkanker verkleinen door tomaten te eten?

Kan ik het risico op prostaatkanker verkleinen door tomaten te eten? 22/11/2019 - Nee, er kunnen geen conclusies worden getrokken of lycopeen uit tomaten of tomatenproducten de kans op het krijgen van prostaatkanker kan verkleinen. Er is ook geen bewijs dat het slikken van lycopeen supplementen het risico op het krijgen van prostaatkanker verkleint.

Ramadansoep (Harira)

Ramadansoep (Harira) 13/07/2015 - Ramadansoep of Harira is de nationale Marokkaanse soep van Berberse afkomst. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als belangrijkste ingrediënten: tomaten, kikkererwten, linzen en selderij.

Gestopt met roken? Neem een tomaat

4/01/2018 - eb je jezelf voorgenomen om te stoppen met roken en sta je dus (as we speak) aan het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven? Trakteer jezelf dan vooral op tomaten en appels.

Is groenten bakken gezonder dan groenten koken?

Is groenten bakken gezonder dan groenten koken? 11/03/2016 - Is groenten bakken gezonder dan groenten koken? Volgens Spaanse onderzoekers zou bakken (in extra vierge olijfolie) beter zijn dan koken in water. De studie verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Food Chemistry. De onderzoekers testten vier groenten: aardappelen, tomaten, aubergine en pompoenen.

Pasta met mediterrane saus

Pasta met mediterrane saus 16/09/2019 - Deze saus is een vereenvoudigde versie van de puttanesca. Tomaten, look, olijven en gemarineerde sprotjes... zuiderser kan haast niet. Toemaatje: ze is snel klaar en multi-inzetbaar!

Zelfgemaakte ketchup zonder suiker

Zelfgemaakte ketchup zonder suiker 19/08/2019 - Ketchup is gemaakt van tomaatjes en zou in se dus gezond moeten zijn. Ketchup bevat inderdaad weinig vet en alle gezonde voedingsstoffen van gekookte tomaten, maar het is wel een suikerbommetje! Van deze suikervrije bereiding mag je smullen naar hartenlust.

Kabeljauw in de oven met kerstomaat, olijven en gestoofde venkel

Kabeljauw in de oven met kerstomaat, olijven en gestoofde venkel 30/08/2018 - Een gerecht met weinig werk maar heel veel smaak.

Slaatje van burrata, perzik, tomaten en ham

Slaatje van burrata, perzik, tomaten en ham 24/06/2019 - Een fris zomers slaatje met een verrassende combinatie van ingrediënten: burrata, tomaat, gedroogde ham en verse perzik. Klaar in tien minuten, licht, gezond en overheerlijk!

Spruitjes met paprikacoulis

Spruitjes met paprikacoulis 14/03/2016 - Spruiten zijn een typisch Vlaams product. Wil je spruiten op een originele manier klaarmaken

Salade uit Nice

Salade uit Nice 3/05/2015 - Dit recept kan zowel gebruikt worden als voor- of als hoofdgerecht. Deze salade bevat veel verschillende groenten die allemaal rijk zijn aan vitaminen, vezels en mineralen met vooral groene groenten die zorgen voor ijzer en tomaten rijk aan lycopeen.

Is tomatenketchup goed voor het hart?

Is tomatenketchup goed voor het hart? 22/01/2013 - Volgens een studie van de Universiteit Maastricht bevat tomatenketchup verschillende stoffen die de ontwikkeling, en het verergeren van hart- en vaatziekten kunnen tegengaan.

Speciale voedingsmix verkleint kans op hartziekten

Speciale voedingsmix verkleint kans op hartziekten 28/04/2011 - Een speciaal dieet met een combinatie van visolie, catechin (in thee), vitaminen E en C, resveratrol (in wijn) en lycopene (in tomaten) kan hart- en vaatziekten voorkomen.

Zo verwijder je vlekken uit een houten snijplank

Zo verwijder je vlekken uit een houten snijplank 13/05/2018 - Vergeet detergent of andere sopjes, een storende vlek schrob je weg met deze natuurlijke producten.

Vijf kilo minder in vijf weken – dag 29, 30, 31

Vijf kilo minder in vijf weken – dag 29, 30, 31 7/03/2016 - De laatste week! We zijn er bijna, maar nog niet helemaal. Nog even volhouden…

Spinazie met tomaat en halloumi

Spinazie met tomaat en halloumi 23/09/2019 - Aan de hand van dit recept bereid je een eenpansgerecht dat klaar is in tien minuten en volledig past in het KETO-dieet. Smullen!

Rubrieken

groenten

volgopfacebook

volgopinstagram

pub