ad

Tomatensalade met rode vruchten en feta

Laatst bijgewerkt: juni 2020
529389_974_iStock-979076138.jpg

recepten

Nu de tomaten eraan komen en het typische zomerfruit - zoals watermeloen, kersen en aardbeien - ligt te lonken in de winkelrekken, is dit slaatje de ideale lunch voor een warme zomerse dag. Ook als hapje is het zeer geschikt.
Lekker fris en fruitig en goed voor de lijn!
Klaar in 10 minuutjes ...

Ingrediënten voor 2 personen
een variatie aan smaakvolle tomaten
ca. 200 g zongerijpte watermeloen
1 bosje waterkers
100 g feta
1 handje zomerfruit (aardbei, framboos, kers)
1 el olijfolie extra vierge
1 el balsamicoazijn
1/2 rode ui

Bereiding
- Was de tomaten. Snijd grote tomaten in dunne plakjes, halveer kerstomaatjes.
- Snijd de watermeloen in blokjes, halveer de rode vruchten en snijd de ui in fijne ringen.
- Was de waterkers en droog hem in de slacentrifuge.
- Schik de tomaten en de meloen op de borden en verbrokkel de feta erover.
- Verdeel de waterkers, de ui en de rode vruchten erover en breng op smaak met peper en zout.
- Druppel de olijfolie en balsamico erover.

9789461319746_OHV.jpg

Een gerecht uit het boek 'Koken voor een maatje minder' - min 6 kg in 6 weken
van Hilde Deweer en Marie Bossuyt
uitgegeven door Van Halewyck/Forte Culinair
verkoopprijs: 22,50 euro


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub