Zoekresultaten voor groenten (509 artikels)
12/05/2010 - Ingevroren groenten zijn vaak voedzamer dan de groenten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Voorwaarde is wel dat de groenten direct na het oogsten ingevroren worden.
11/03/2016 - Is groenten bakken gezonder dan groenten koken? Volgens Spaanse onderzoekers zou bakken (in extra vierge olijfolie) beter zijn dan koken in water. De studie verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Food Chemistry. De onderzoekers testten vier groenten: aardappelen, tomaten, aubergine en pompoenen.
9/10/2020 - 8 op de 10 kinderen tussen 6 en 14 jaar eten elke dag groenten, zo blijkt uit een recente enquête. Vraag is hoeveel groenten ze eten. Volgens de aanbevelingen van de Actieve Voedingsdriehoek zouden kinderen tussen 6 en 14 jaar dagelijks 250 tot 300 g groenten moeten eten, gespreid over de dag.
17/02/2011 - Volgens sommigen zouden rauwe, onbewerkte groenten beter zijn voor de gezondheid dan bewerkte groenten. De werkelijkheid is iets ingewikkelder.
26/01/2011 - Niet alleen verse, maar ook bewerkte groenten en fruit verlagen het risico op een hartaanval. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University.
20/10/2014 - De aanbeveling om dagelijks voldoende groenten te eten, is wellicht een van de meest wetenschappelijk aanvaarde aanbevelingen. Groenten zijn niet alleen belangrijk voor een goede gezondheid in het algemeen.
16/05/2002 - Groenten en fruit leveren ons niet alleen een flinke portie van onze dagdagelijkse voedingsstoffen. Ook op lange termijn zijn ze een prima investering.
7/04/2013 - Volgens een bevraging bij 500 kinderen tussen 6 en 14 jaar door het chemiebedrijf Bayer is het nog niet zo slecht gesteld met de eetgewoontes van onze kinderen: 8 op de 10 eten elke dag groenten, 6 op de 10 elke dag fruit.
21/06/2006 - Groenten en fruit zijn gezond, dat weten we allemaal. Maar hoe zit het met producten die van groenten en fruit worden gemaakt? Zijn bijvoorbeeld groente- en fruitsappen volwaardige alternatieven voor verse groenten en fruit?
30/11/2010 - Met deze wijzer lees je in een ogenblik welke groenten in welke maand optimaal geschikt zijn voor consumptie.
20/06/2007 - Voldoende groenten eten is belangrijk voor een goede gezondheid. Ook in het kader van de preventie van welvaartsziekten spelen groenten een cruciale rol.
30/11/2010 -
30/11/2010 -
17/07/2008 - De voordelen van het eten van nitraatrijke groenten wegen op tegen de nadelen. Dit blijkt uit een rapport van de Europese Voedselveiligheidautoriteit EFSA.
27/09/2014 - Volgens een Zweeds onderzoek eten Europese kinderen te weinig groenten en fruit. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) adviseert minimaal 400 g groenten en fruit per dag.
17/04/2008 - Kinderen die veelvuldig en regelmatig nieuwe groenten krijgen aangeboden, accepteren nieuwe groenten eerder. Dat blijkt uit onderzoek van Nestlé.
16/07/2021 - De consensus over de noodzaak om vijf stuks fruit en groenten per dag te eten gaat tientallen jaren terug. Klopt dat vandaag nog steeds? En mogen we stellen dat hoe meer fruit en groenten we eten, hoe beter het is voor onze gezondheid?
30/11/2010 - Groente uit de diepvries, pot of blik is even gezond als verse groenten. Diepvriesgroente bevat evenveel vitamines als verse groente.
24/02/2012 - Het eten van veel fruit en verschillende groenten verlaagt mogelijk de kans op longkanker.
6/11/2003 - De manier waarop groenten worden bereid en gegeten, heeft invloed op de hoeveelheid voedingsstoffen die het lichaam eruit opneemt.
18/09/2013 - Tijdens het bewaren en bereiden van groenten kan nitraat om gezet worden in nitriet. Nitriet kan voor zuurstoftekort in het bloed zorgen en voor ademhalingsproblemen. Vooral bij baby’s is dit erg gevaarlijk.
10/04/2018 - Gefermenteerde groenten zijn een nieuwe hype. Aanhangers van natuurlijke voeding en vegetariërs bewieroken de vele gezondheidsvoordelen van gefermenteerde groenten als een gezond alternatief.
4/06/2010 - Volgens het Wetenschappelijk Comité van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) is de consumptie van groenten en fruit veilig.
27/05/2010 - Verschillende media berichtten over een nieuw grootschalig Europees onderzoek waaruit blijkt dat het eten van groenten en fruit een veel kleinere bescherming tegen kanker bieden dan altijd gedacht.
30/08/2013 - Het gebruik van cannabis kan leiden tot allergische reacties op bepaalde fruit en groenten. Dat beweren allergiespecialisten tegenover VRT. Citrus-, pit- en steenvruchten veroorzaken soms heftige reacties bij cannabisgebruikers.
20/05/2016 - Nitraatrijke groenten, zoals rucola, spinazie en rode bieten, verlagen de bloeddruk. Dat schrijven onderzoekers van het Maastricht UMC+ in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Nutrition. Dat heeft te maken met de verhoogde inname van nitraat dat in het lichaam wordt omgezet in nitriet.
10/01/2016 - Kinderen eten doorgaans (te) weinig groenten. Een volwaardig voedingspatroon inclusief voldoende groenten (en fruit) voor kinderen is belangrijk omdat deze belangrijke meervoudige en enkelvoudige koolhydraten, voedingsvezels, vitamines en mineralen bevatten en relatief weinig energie (caloriën) leveren.
19/05/2008 - Andijvie, bloemkool, wortelen en vele andere groenten zouden veel minder vitaminen en mineralen bevatten dan twintig jaar geleden.
3/05/2015 - Dit recept kan zowel gebruikt worden als voor- of als hoofdgerecht. Deze salade bevat veel verschillende groenten die allemaal rijk zijn aan vitaminen, vezels en mineralen met vooral groene groenten die zorgen voor ijzer en tomaten rijk aan lycopeen.
10/07/2008 -