Zoekresultaten voor groenten (509 artikels)

Diepvriesgroenten voedzamer dan verse groenten

12/05/2010 - Ingevroren groenten zijn vaak voedzamer dan de groenten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Voorwaarde is wel dat de groenten direct na het oogsten ingevroren worden.

Is groenten bakken gezonder dan groenten koken?

Is groenten bakken gezonder dan groenten koken? 11/03/2016 - Is groenten bakken gezonder dan groenten koken? Volgens Spaanse onderzoekers zou bakken (in extra vierge olijfolie) beter zijn dan koken in water. De studie verscheen in het wetenschappelijke tijdschrift Food Chemistry. De onderzoekers testten vier groenten: aardappelen, tomaten, aubergine en pompoenen.

17 tips om je kinderen groenten te laten eten

17 tips om je kinderen groenten te laten eten 9/10/2020 - 8 op de 10 kinderen tussen 6 en 14 jaar eten elke dag groenten, zo blijkt uit een recente enquête. Vraag is hoeveel groenten ze eten. Volgens de aanbevelingen van de Actieve Voedingsdriehoek zouden kinderen tussen 6 en 14 jaar dagelijks 250 tot 300 g groenten moeten eten, gespreid over de dag.

Zijn rauwe onbewerkte groenten gezonder?

17/02/2011 - Volgens sommigen zouden rauwe, onbewerkte groenten beter zijn voor de gezondheid dan bewerkte groenten. De werkelijkheid is iets ingewikkelder.

Ook bewerkte groenten en fruit verlagen risico op hartinfarct

26/01/2011 - Niet alleen verse, maar ook bewerkte groenten en fruit verlagen het risico op een hartaanval. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University.

Waarom eten we te weinig groenten?

Waarom eten we te weinig groenten? 20/10/2014 - De aanbeveling om dagelijks voldoende groenten te eten, is wellicht een van de meest wetenschappelijk aanvaarde aanbevelingen. Groenten zijn niet alleen belangrijk voor een goede gezondheid in het algemeen.

Leef je uit met groenten en fruit !

16/05/2002 - Groenten en fruit leveren ons niet alleen een flinke portie van onze dagdagelijkse voedingsstoffen. Ook op lange termijn zijn ze een prima investering.

Welke groenten voor uw kinderen?

7/04/2013 - Volgens een bevraging bij 500 kinderen tussen 6 en 14 jaar door het chemiebedrijf Bayer is het nog niet zo slecht gesteld met de eetgewoontes van onze kinderen: 8 op de 10 eten elke dag groenten, 6 op de 10 elke dag fruit.

Zijn groente- en fruitdrankjes een goed alternatief voor groenten en fruit?

21/06/2006 - Groenten en fruit zijn gezond, dat weten we allemaal. Maar hoe zit het met producten die van groenten en fruit worden gemaakt? Zijn bijvoorbeeld groente- en fruitsappen volwaardige alternatieven voor verse groenten en fruit?

Groente- en fruitwijzer

Groente- en fruitwijzer 30/11/2010 - Met deze wijzer lees je in een ogenblik welke groenten in welke maand optimaal geschikt zijn voor consumptie.

Weetjes en tips om meer groenten te eten

20/06/2007 - Voldoende groenten eten is belangrijk voor een goede gezondheid. Ook in het kader van de preventie van welvaartsziekten spelen groenten een cruciale rol.

Rauwe of bereide groenten?

30/11/2010 -

Eet meer fruit en groenten

30/11/2010 -

Nitraatrijke groenten toch niet te vaak eten

17/07/2008 - De voordelen van het eten van nitraatrijke groenten wegen op tegen de nadelen. Dit blijkt uit een rapport van de Europese Voedselveiligheidautoriteit EFSA.

Europese kinderen eten te weinig groenten en fruit

Europese kinderen eten te weinig groenten en fruit 27/09/2014 - Volgens een Zweeds onderzoek eten Europese kinderen te weinig groenten en fruit. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) adviseert minimaal 400 g groenten en fruit per dag.

Veel proeven bevordert groente eten

17/04/2008 - Kinderen die veelvuldig en regelmatig nieuwe groenten krijgen aangeboden, accepteren nieuwe groenten eerder. Dat blijkt uit onderzoek van Nestlé.

Hoe meer fruit en groenten we eten, hoe beter voor onze gezondheid?

Hoe meer fruit en groenten we eten, hoe beter voor onze gezondheid? 16/07/2021 - De consensus over de noodzaak om vijf stuks fruit en groenten per dag te eten gaat tientallen jaren terug. Klopt dat vandaag nog steeds? En mogen we stellen dat hoe meer fruit en groenten we eten, hoe beter het is voor onze gezondheid?

Groenten uit blik, glas en diepvries: gezond en gemakkelijk

Groenten uit blik, glas en diepvries: gezond en gemakkelijk 30/11/2010 - Groente uit de diepvries, pot of blik is even gezond als verse groenten. Diepvriesgroente bevat evenveel vitamines als verse groente.

Groente en fruit verlagen risico op longkanker

Groente en fruit verlagen risico op longkanker 24/02/2012 - Het eten van veel fruit en verschillende groenten verlaagt mogelijk de kans op longkanker.

Rauwe of bereide groenten: wat is het beste?

Rauwe of bereide groenten: wat is het beste? 6/11/2003 - De manier waarop groenten worden bereid en gegeten, heeft invloed op de hoeveelheid voedingsstoffen die het lichaam eruit opneemt.

Voorzichtig met nitraatrijke groenten voor baby’s

Voorzichtig met nitraatrijke groenten voor baby’s 18/09/2013 - Tijdens het bewaren en bereiden van groenten kan nitraat om gezet worden in nitriet. Nitriet kan voor zuurstoftekort in het bloed zorgen en voor ademhalingsproblemen. Vooral bij baby’s is dit erg gevaarlijk.

De nieuwe hype: Hoe gezond zijn gefermenteerde groenten?

De nieuwe hype: Hoe gezond zijn gefermenteerde groenten? 10/04/2018 - Gefermenteerde groenten zijn een nieuwe hype. Aanhangers van natuurlijke voeding en vegetariërs bewieroken de vele gezondheidsvoordelen van gefermenteerde groenten als een gezond alternatief.

Blootstelling aan pesticiden via groenten en fruit is beperkt

4/06/2010 - Volgens het Wetenschappelijk Comité van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) is de consumptie van groenten en fruit veilig.

Beschermen groenten en fruit tegen kanker?

27/05/2010 - Verschillende media berichtten over een nieuw grootschalig Europees onderzoek waaruit blijkt dat het eten van groenten en fruit een veel kleinere bescherming tegen kanker bieden dan altijd gedacht.

Cannabis kan allergie voor fruit en groenten veroorzaken’

30/08/2013 - Het gebruik van cannabis kan leiden tot allergische reacties op bepaalde fruit en groenten. Dat beweren allergiespecialisten tegenover VRT. Citrus-, pit- en steenvruchten veroorzaken soms heftige reacties bij cannabisgebruikers.

Nitraatrijke groenten hebben gunstig effect op bloeddruk

Nitraatrijke groenten hebben gunstig effect op bloeddruk 20/05/2016 - Nitraatrijke groenten, zoals rucola, spinazie en rode bieten, verlagen de bloeddruk. Dat schrijven onderzoekers van het Maastricht UMC+ in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of Nutrition. Dat heeft te maken met de verhoogde inname van nitraat dat in het lichaam wordt omgezet in nitriet.

Eten uw kinderen genoeg groenten?

10/01/2016 - Kinderen eten doorgaans (te) weinig groenten. Een volwaardig voedingspatroon inclusief voldoende groenten (en fruit) voor kinderen is belangrijk omdat deze belangrijke meervoudige en enkelvoudige koolhydraten, voedingsvezels, vitamines en mineralen bevatten en relatief weinig energie (caloriën) leveren.

Groenten bevatten evenveel vitamines als vroeger

19/05/2008 - Andijvie, bloemkool, wortelen en vele andere groenten zouden veel minder vitaminen en mineralen bevatten dan twintig jaar geleden.

Salade uit Nice

Salade uit Nice 3/05/2015 - Dit recept kan zowel gebruikt worden als voor- of als hoofdgerecht. Deze salade bevat veel verschillende groenten die allemaal rijk zijn aan vitaminen, vezels en mineralen met vooral groene groenten die zorgen voor ijzer en tomaten rijk aan lycopeen.

Tips om toch nitraatrijke groenten te eten

10/07/2008 -

volgopfacebook

volgopinstagram