Zoekresultaten voor eten (1372 artikels)

Samen eten is gezonder eten

28/01/2013 - Kinderen die geregeld samen met hun ouders eten, eten doorgaans gezonder dan kinderen die zonder hun ouders eten. Dat blijkt uit onderzoek bij kinderen uit het basisonderwijs,

Van de vloer eten: klopt de 5 secondenregel?

Van de vloer eten: klopt de 5 secondenregel? 5/07/2022 - We kennen het allemaal: je laat eten op de grond vallen, pakt het snel op, wrijft er overheen en eet het op. Binnen 5 seconden zou je het eten immers nog prima kunnen eten. Bacteriën zijn namelijk langzaam. Wat klopt er van deze volkswijsheid?

‘s Nachts eten maakt misschien dik

30/12/2009 - Uit een onderzoek blijkt dat muizen die overdag eten kregen (terwijl ze normaal ‘s nachts eten) dubbel zoveel gewicht bijkomen als dieren die op het normale tijdstip aten.

Aardbeien vertragen aftakeling

3/09/2009 - Ouderen die minimaal een keer per maand aardbeien eten, gaan cognitief minder snel achteruit dan leeftijdgenoten die de vruchten niet eten.

Mindful eten: bewust evenwichtig eten

9/05/2013 - Eten zonder aandacht voor wat men eet, hoeveel men eet en waarom men eet, leidt meestal tot onevenwichtig en te veel eten. Een training “Mindful eten” kan helpen om bewuster te eten, te weerstaan aan de verleiding om te snoepen en emotionele eetbuien te voorkomen.

Jongeren maken zich geen zorgen over ongezond eten

21/07/2011 - Jongeren denken amper na over voeding. Ze eten buitenshuis wat ze lekker vinden of wat hun ouders meegeven naar school. Ongezond eten is voor hen aanvaardbaar, zolang het niet dik maakt.

Snel eten verhoogt kans op zwaarlijvigheid

25/12/2008 - Volgens onderzoekers van de universiteit van Osaka, Japan, verhoogt snel eten de kans op zwaarlijvigheid.

Kinderen mogen maximaal 25 gram suiker per dag eten

20/09/2016 - Kinderen tussen twee en achttien jaar zouden maximaal 25 gram toegevoegde suiker per dag moeten eten en drinken, of ongeveer zes theelepels. Kinderen jonger dan 2 jaar zouden helemaal geen toegevoegde suiker mogen eten of drinken.

App ZwangerHap vertelt wat wel en niet te eten tijdens zwangerschap

App ZwangerHap vertelt wat wel en niet te eten tijdens zwangerschap 16/03/2019 - Bij veel zwangere vrouwen leeft de vraag: wat kan ik wel en niet eten tijdens mijn zwangerschap? Daarom komt het Nederlandse Voedingscentrum met de nieuwe gratis app ZwangerHap.

Hoe meer fruit en groenten we eten, hoe beter voor onze gezondheid?

Hoe meer fruit en groenten we eten, hoe beter voor onze gezondheid? 16/07/2021 - De consensus over de noodzaak om vijf stuks fruit en groenten per dag te eten gaat tientallen jaren terug. Klopt dat vandaag nog steeds? En mogen we stellen dat hoe meer fruit en groenten we eten, hoe beter het is voor onze gezondheid?

Mogelijk verband tussen dieet en depressie

23/12/2009 - Mensen die gezond eten (veel groenten, fruit en vis) hebben minder kans op een depressie dan mensen die ongezond eten (o.m. veel gefrituurde gerechten, chocolade, geraffineerde granen, charcuterie...).

Helpen kleine borden om te vermageren?

Helpen kleine borden om te vermageren? 21/11/2015 - Als we eten aangeboden krijgen in grotere porties, zijn we geneigd om er meer van te eten. Wie uit een kleiner bord eet of zijn soep uitlepelt met een kleine lepel, eet tot een kwart minder.

Zien eten, doet eten – zonder dat je het door hebt

24/03/2013 - ‘Zien eten, doet vaak ook eten, maar niet altijd.’ Tot dat besluit komt een doktoraatsonderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen naar de invloed van het eetgedrag van anderen op voedselinname.

Mag je vlees eten als je kanker hebt of hebt gehad?

Mag je vlees eten als je kanker hebt of hebt gehad? 25/04/2019 - Ja, dit mag. Er is onderzoek gedaan onder patiënten met darmkanker die minder vlees aten of stopten met vlees eten na hun diagnose en patienten die evenveel vlees bleven eten na hun diagnose. Er werden geen verschillen gevonden tussen deze groepen op overleving.

Voorkom voedselvergiftiging als u op straat eet

30/06/2013 - Koopt u op straat, op een markt of een festival eten, gebruik dan uw zintuigen. Als eten niet goed meer is, ruikt het vies en smaakt het niet lekker. Bij twijfel niet kopen dus, en zeker niet eten.

Vette vis vermindert risico op prostaatkanker en op diabetes

16/06/2001 - Mannen die regelmatig vette wissoorten zoals zalm en makreel eten, hebben minder kans op prostaatkanker in vergelijking met mannen die geen vette vis eten, volgens een Zweedse studie.

Eten als je zwanger bent

17/01/2002 - Zwangere vrouwen moeten dit ontgetwijfeld vaak horen: "Schep nog maar eens op, je moet tenslotte voor twee eten". Waar of niet waar? Niet waar. Een extra portie is niet nodig, gezond en gevarieerd eten tijdens de zwangerschap is wel belangrijk en dit om verschillende redenen

Hoe kun je kinderen alles laten eten?

Hoe kun je kinderen alles laten eten? 27/09/2018 - Kinderen die niet willen eten kunnen hun ouders tot grote wanhoop drijven. Kinderarts Professor Heymans (Open Universiteit Nederland) weet raad.

1 op 2 Vlamingen wil minder vlees eten

4/06/2011 - Volgens een studie van de vegetarische vereniging EVA onder bijna 2000 Vlamingen blijkt dat vegetarisch eten steeds populairder wordt.

Minder beroertes door meer groente en fruit

7/04/2006 - Bij mensen die dagelijks 3 tot 5 porties (één portie is 80 gr) groente of fruit eten, ligt het risico op een beroerte 11% lager dan bij mensen die minder dan drie porties eten.

5 veelgestelde vragen over eten tijdens de zwangerschap

23/10/2019 -

Visconsumptie en vroeggeboorte

12/03/2002 - Zwangere vrouwen die tijdens de zwangerschap geregeld vis eten hebben minder kans op een vroeggeboorte dan vrouwen die geen of nauwelijks vis eten.

Eten met het gezin zorgt voor gezonder eetpatroon

Eten met het gezin zorgt voor gezonder eetpatroon 19/08/2014 - Volgens een onderzoek aan de Universiteit Antwerpen zorgen gezinsmaaltijden voor een gezonder eetpatroon. Hoe vaker kinderen samen met hun ouders eten, hoe vaker ze gezonde voeding eten.

Okkernoten verbeteren spermakwaliteit

Okkernoten verbeteren spermakwaliteit 27/09/2012 - Mannen die dagelijks okker- of walnoten eten hebben beweeglijker en vitaler sperma dan mannen die geen walnoten eten.

Maakt rood vlees blind?

16/04/2009 - Mensen die wekelijks minstens 10 keer rood vlees eten, hebben tot 50% meer kans om op latere leeftijd maculaire degeneratie te krijgen dan mensen die minder dan 5 keer per week rood vlees eten.

Minder kans op overgewicht als baby met handen eet

Minder kans op overgewicht als baby met handen eet 9/10/2020 - Uit onderzoek aan de universiteit van Nottingham blijkt dat baby’s die met de handen eten, minder kans hebben om overgewicht te krijgen op latere leeftijd dan kinderen die een gepureerde maaltijd ingelepeld krijgen.

Orthorexia: als gezond eten niet gezond meer is. Een nieuwe eetstoornis.

17/03/2016 - Als gezond eten een obsessie wordt, spreken we van orthorexia. Orthorexiapatiënten denken elke minuut van de dag aan gezond eten en weigeren alles wat in hun ogen ongezond is.

Kinderen die geen groente eten kunnen zonder voedingssupplementen

Kinderen die geen groente eten kunnen zonder voedingssupplementen 24/07/2018 - Kinderen die te weinige groenten eten, krijgen van hun ouders weleens voedingssupplementen voorgeschoteld.

Kinderdagverblijven leren kinderen gezond eten en bewegen

Kinderdagverblijven leren kinderen gezond eten en bewegen 13/01/2017 - Onder het motto ‘vroeg begonnen is half gewonnen’ lanceert het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) met steun van de Vlaamse overheid een project dat baby’s en peuters in kinderdagverblijven wil helpen gezond te eten en voldoende te bewegen.

Vette vis vermindert risico op agressieve prostaatkanker

3/05/2009 - Mannen die wekelijks minstens één keer zalm of een andere vette vis eten die veel omega-3 vetzuren bevat, hebben tot 60% minder risico op een agressieve prostaatkanker dan mannen die nooit vis eten.

volgopfacebook

volgopinstagram