Zoekresultaten voor zout (306 artikels)

Minder zout eten

30/11/2010 -

Tips om minder zout te gebruiken

1/04/2008 -

Minder zout in voeding

7/12/2004 - In Engeland roept het ministerie van Volksgezondheid de voedinsgindustrie op om minder zout te gebruiken in bereide voedingswaren.

Kindersnacks veel te zout

Kindersnacks veel te zout 8/11/2011 - Veel voedingsmiddelen die op kinderen zijn gericht bevatten erg veel zout. Sommige kindervarianten van chips, zoutjes en zoete koeken bevatten soms wel 3 keer zo veel zout als de ‘volwassen’ variant.

garnalen met geroosterde peper en zout

garnalen met geroosterde peper en zout 18/09/2018 - Deze garnalen met geroosterde peper en zout zijn letterlijk om duimen en vingers bij af te likken. Garnalen pellen doe je nu eenmaal niet met mes en vork.

Minder zout, minder astma?

27/04/2006 - In Engeland is een grootschalige studie gestart om het mogelijke verband tussen zout en astma te bestuderen.

Zout en hoge bloeddruk

Zout en hoge bloeddruk 1/09/2000 - Zout wordt vaak in verband gebracht met het ontstaan van hoge bloeddruk of hypertensie. Het verband tussen zoutgebruik en hypertensie blijkt evenwel minder evident dan algemeen gedacht...

Waarom we beter wat minder zout eten

5/04/2012 - We eten te veel zout. Zout (of tenminste het natrium in zout) is nochtans levensnoodzakelijk voor o.m. de vochtbalans van het lichaam en is nodig voor een goede werking van de spier- en zenuwcellen.

10 tips om minder zout te eten

10 tips om minder zout te eten 15/04/2012 - In 2009 heeft de Hoge Gezondheidsraad de aanbeveling voor zout verlaagd van 6 g naar 5 g per dag. Ongeveer 75 % van al het zout dat u per dag binnenkrijgt, komt van bewerkte producten.

Bakkers vervangen keukenzout door gejodeerd zout

9/04/2009 - Belgische bakkers zullen voortaan gejodeerd zout gebruiken in hun brood.

Waarom we wat meer zout mogen gebruiken als we voldoende groente en fruit eten

Waarom we wat meer zout mogen gebruiken als we voldoende groente en fruit eten 15/02/2021 - Een overkill aan zout zou leiden tot een verhoogde bloeddruk, nierproblemen en botontkalking. Anderzijds hebben we een beperkte hoeveelheid natrium nodig. Maar hoeveel zout mag je nu eigenlijk eten?

Hoe beperkt u uw zoutverbruik?

30/11/2010 -

Te veel zout in kinderproducten

11/08/2008 - In typische kinderproducten zoals speciale kinderkoekjes en snacks zit vaak behoorlijk veel zout, zo heeft de Nederlandse Consumentenbond becijferd.

8 signalen van je lichaam dat je te veel zout binnenkrijgt

8 signalen van je lichaam dat je te veel zout binnenkrijgt 21/03/2019 - Een snufje zout over je eten, extra sojasaus bij de sushi, maggi door je soep: het voegt smaak toe aan je eten, maar het brengt ook risico’s met zich mee. Hierbij 8 signalen van je lichaam wanneer je te veel zout binnenkrijgt.

Bevat zeevis (zoutwatervis) van nature meer zout dan zoetwatervis?

Bevat zeevis (zoutwatervis) van nature meer zout dan zoetwatervis? 24/07/2016 - Bij een zoutarm dieet wordt vaak aanbevolen om veel vis te eten. Maar sommigen beweren dat zeevis, omdat hij in zout water leeft, veel meer zout bevat dan zoetwatervis die in meren en rivieren zwemt. Wat is daar nu van aan?

Minder zout, maar evenveel verzadigd vet in voeding

Minder zout, maar evenveel verzadigd vet in voeding 7/04/2015 - Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat sommige voedingsmiddelen minder zout bevatten dan in 2011. De hoeveelheid verzadigd vet is echter gelijk gebleven.

Waarom niet te veel pizza en lasagne eten?

Waarom niet te veel pizza en lasagne eten? 25/08/2015 - Veel kant-en-klare pizza's en lasagna's zijn te vet en te zout. De Nederlandse Consumentenbond onderzocht 10 pizza's salami en 10 bakken lasagne bolognese uit de supermarkt. Pizza's zijn vaak te zout en te vet en de lasagnes bevatten te veel verzadigd vet.

Kinderen moeten minder zout eten

22/03/2009 - Nederlandse kinderen krijgen veel meer zout binnen dan goed voor ze is.

Campagne om minder zout te eten

27/05/2009 - De Minister van Volksgezondheid, Laurette Onkelinx, heeft een campagne rond de vermindering van het zoutgebruik gelanceerd.

Meer zout eten?

7/07/2005 - Volgens de Europese Vereniging van Zoutproducenten EuSalt, een lobbygroep van Europese zoutproducenten, heeft de gezonde bevolking geen enkel voordeel heeft bij een beperking van de zout-inname. Integendeel zelfs.

Hoge Gezondheidsraad adviseert minder zout eten

4/07/2012 - De Hoge Gezondheidsraad en het Wetenschappelijk Comité van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) hebben een gemeenschappelijk advies uitgebracht over zoutvermindering.

Onschuldige pijnstillers bevatten gevaarlijk veel zout

29/11/2013 - De bruisvarianten van pijnstillers bevatten zo veel zout dat ze de kans op hartaanvallen en hersenbloedingen met een vijfde verhogen. Dat is althans een van de conclusies uit een grootschalige studie bij 1,3 miljoen Britten die werd gepubliceerd in de British Medical Journal.

New York overweegt zoutverbod

13/04/2010 - Als het aan de Democraat Felix Ortiz ligt mogen koks in de staat New York geen zout meer gebruiken bij de bereiding van het eten. Hij heeft daartoe een wetsvoorstel ingediend.

Eten in pretparken verschrikkelijk slecht

21/08/2008 - Kindermaaltijden in pret- en themaparken is verschrikkelijk slecht en bevatten veel te veel zout, vet en suiker. Dat zegt de Britse Local Government Association (LGA) in een rapport.

Vleesvervangers zijn vaak niet gezonder dan vers vlees

18/06/2008 - Onderzoek van de Britse Consensus Action on Salt and Health (Cash) toont aan dat veel vegetarische hamburgers en worstjes even zout zijn als hun equivalenten van vlees.

Maximaal 5 g zout per dag

Maximaal 5 g zout per dag 27/02/2013 - De Wereldgezondheidsorganisatie WHO adviseert om de inname van zout te beperken tot maximaal 5 g per dag. Ook de Hoge Gezondheidsraad adviseerde in een recent advies over zoutreductie om de zoutconsumptie terug te brengen tot minder dan 5 g per dag.

Het DASH-dieet tegen hoge bloeddruk

14/05/2011 - Een hoge bloeddruk (hypertensie) is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, zoals een hartinfarct of een beroerte.

Een handig wistjedatje voor in de keuken - p & z

Een handig wistjedatje voor in de keuken - p & z 5/12/2019 - Peper en zout eten we elke dag. En toch gebruiken we die specerijen niet altijd op de juiste manier.

Waarom wordt jodium toegevoegd aan brood?

30/11/2010 -

Drie aandachtspunten om de zoutinname te verlagen

Drie aandachtspunten om de zoutinname te verlagen 19/04/2013 - Een te hoge zoutinname verhoogt de kans op hypertensie en zo ook de kans op hart- en vaatziekten. Daarvoor bestaat overtuigend wetenschappelijk bewijs volgens recente rapporten van de WHO.

volgopfacebook

volgopinstagram

pub