Zoekresultaten voor blessure (60 artikels)

Niet meer maar andere blessures op kunstgras

Niet meer maar andere blessures op kunstgras 25/10/2018 - Van sporten op kunstgras krijgt u niet méér blessures dan op natuurgras. Wel krijgt u op kunstgras andere blessures. Dat blijkt uit diverse studies.

Jonge vrouwen grote kans op loopblessure

Jonge vrouwen grote kans op loopblessure 3/02/2016 - Uit onderzoek van het Nederlandse VeiligheidNL blijkt dat de ruim twee miljoen lopers in Nederland in 2014 naar schatting 710.000 blessures hadden, waarvan bijna een derde (220.000) medisch behandeld werd.

Wandelblessures

Wandelblessures 20/07/2017 - Bij wandelingen en trektochten, soms in verre, afgelegen gebieden blijft altijd het risico aanwezig dat blessures of andere gezondheidsproblemen je parten spelen.

620.000 blessures per jaar bij veldvoetballers

620.000 blessures per jaar bij veldvoetballers 11/03/2012 - Elk jaar lopen 620.000 veldvoetballers in Nederland een blessure op, zo blijkt uit een rapport van de organisatie Consument en Veiligheid.

Knieblessures: de ziekte van Osgood Schlatter

Knieblessures: de ziekte van Osgood Schlatter 2/09/2009 - De ziekte van Osgoed-Schlatter is een blessure van de knie die in 1903 door twee artsen, Dr. Robert Osgood en Dr. Carl Schlatter, is beschreven.

Stretching voorkomt loopblessures niet

Stretching voorkomt loopblessures niet 29/04/2011 - Stretching voor een looptraining helpt niet om blessures te voorkomen. Dat blijkt uit een studie die in februari 2011 werd voorgesteld op de Annual Meeting of the American Academy of Orthopaedic Surgeons

Koop je beter dure loopschoenen?

Koop je beter dure loopschoenen? 2/05/2014 - Goede loopschoenen voorkomen geen blessures. Daar is althans geen wetenschappelijk bewijs voor, zo bevestigt nieuw onderzoek aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Sportapps zorgen vaak voor blessures

22/04/2015 - Je moet opletten met sportapps, of sportvideo's op Youtube. Ze willen je aanzetten om te bewegen, een goede zaak, maar het risico is groot dat je de oefeningen verkeerd doet en zo blessures oploopt.

Sterke daling voetbalblesssures op 10 jaar tijd

Sterke daling voetbalblesssures op 10 jaar tijd 13/04/2012 - De dienst orthopedie van het UZ Leuven onderzocht in samenwerking met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) het aantal letsels bij Belgische voetballers,

Dure loopschoenen overbodig

Dure loopschoenen overbodig 26/09/2013 - Met neutrale loopschoenen hebt u als loper niet meer kans op blessures dan met speciale loopschoenen die pronatie of supinatie corrigeren. Dat schrijven Deense en Nederlandse onderzoekers in het British Journal of Sports Medicine.

Hoge hakken vormen een serieus risico op blessures

Hoge hakken vormen een serieus risico op blessures 6/12/2015 - Schoenen op hoge hakken dragen, is niet zonder risico: je loopt aanzienlijk meer kans op een blessure.

Helm op bij wintersporten helpt ernstig hoofdletsel voorkomen

Helm op bij wintersporten helpt ernstig hoofdletsel voorkomen 4/12/2014 - Een hoofdblessure blijft een veel voorkomende blessure bij wintersporten. Het dragen van een helm vermindert de kans op een hoofdletsel met maar liefst 35%.

Op wintersport? Kom goed voorbereid op de piste

Op wintersport? Kom goed voorbereid op de piste 4/04/2019 - Als je van plan bent om te gaan skiën of snowboarden, bereid je je best goed voor. Skiën en snowboarden belasten je lichaam op een bijzondere manier. Gelukkig kan je het overgrote deel van de blessures voorkomen door je spieren goed voor te bereiden op het skiën/snowboarden.

Gouden tips voor beginnende joggers

Gouden tips voor beginnende joggers 24/11/2012 - De Nederlandse Vereniging voor Sportgeneeskunde heeft in samenwerking met diverse experts op het gebied van lopen een handleiding opgesteld om beginnende joggers op weg te helpen,

Gouden tips voor beginnende lopers

Gouden tips voor beginnende lopers 8/10/2012 - De Nederlandse Vereniging voor Sportgeneeskunde heeft in samenwerking met diverse experts op het gebied van lopen een handleiding opgesteld om beginnende joggers op weg te helpen,

'Versterk je enkel'-app

'Versterk je enkel'-app 20/11/2011 - Elk jaar lopen 630.000 sporters een enkelblessure op, zo blijkt uit onderzoek in Nederland. Vooral enkelverstuikingen komen veel voor.

‘Sportapps misbruiken gezondheid als verkoopargument'

‘Sportapps misbruiken gezondheid als verkoopargument' 15/12/2016 - Veel sportapps doen te weinig voor de gezondheid van sporters. Ze vergroten juist het risico op blessures. Dat concludeert sporthoogleraar Steven Vos van de TU Eindhoven.

Snowboardongevallen nemen licht toe in Nederland

3/02/2009 - Jaarlijks worden in Nederland gemiddeld 1.300 mensen opgenomen op een dienst spoedgevallen na een ongeval tijdens het snowboarden.

Dragen bandjes en tape heeft effect bij jumpersknee

Dragen bandjes en tape heeft effect bij jumpersknee 3/12/2014 - Het gebruik van een patellabandje of sporttape door sporters die last hebben van een jumpersknee, zorgt voor een vermindering van de pijn. Dit is vooral het geval als de knie zwaar belast wordt, zoals tijdens springen of squatten.

Hoe voorkomt u omslaan van de enkel?

Hoe voorkomt u omslaan van de enkel? 8/06/2012 - Goed steunende schoenen verkleinen de kans op enkelletsel. Het tapen van gewrichten of een enkelbrace kan blessures voorkomen.

Sportschoeisel en blessures

Sportschoeisel en blessures 9/11/2015 - De schoen speelt een niet-onbelangrijke rol in het ontstaan, het instandhouden van blessures en bij de preventie van (recidief)klachten. Er komen steeds meer modellen loopschoenen. Deze ontwikkeling brengt voordelen en nadelen met zich mee.

Veilig schaatsen op de kunstijsbaan

Veilig schaatsen op de kunstijsbaan 6/01/2011 - Omdat schaatsers van verschillende niveaus met elkaar een baan delen, is het op een schaatsbaan belangrijk dat iedereen rekening met elkaar houdt. Om blessures zo goed mogelijk te voorkomen zijn de volgende 10 veiligheidsregels opgesteld.

Artrosepatiënten functioneren beter door internetprogramma

Artrosepatiënten functioneren beter door internetprogramma 4/06/2014 - Patiënten met artrose aan hun knie of heup hebben minder pijn na het volgen van een internetprogramma om meer te bewegen. En wandelen, fietsen en boodschappen doen gaan daarna aanmerkelijk beter.

Veel enkelblessures bij sporters

Veel enkelblessures bij sporters 21/02/2011 - Na de knieblessure is de enkelblessure de meest voorkomende sportblessure, zo blijkt uit onderzoek in Nederland. Voor bijna 4 op de 10 enkelblessures is een medische behandeling nodig.

Wanneer wordt sporten ongezond?

Wanneer wordt sporten ongezond? 25/05/2017 - Om gezond en fit te blijven is het belangrijk voldoende te bewegen. Hoeveel u precies moet bewegen om gezond te blijven, hangt af van uw leeftijd.

Steken in de zij: hoe voorkomen en hoe verhelpen?

Steken in de zij: hoe voorkomen en hoe verhelpen? 17/04/2014 - Iedereen die wel eens sport, kent het: pijnlijke steken in de zij, net onder de ribbenkast, waardoor u moet stoppen. Het komt vooral voor bij lopen, zwemmen en teamsporten.

Veilig schaatsen op natuurijs

Veilig schaatsen op natuurijs 15/01/2011 - Bij het schaatsen is het van belang dat je hoofdbescherming draagt. Omdat er nog geen helm voor schaatsen is ontwikkeld, volstaat het om een shorttrackhelm, snowboardhelm of fietshelm te dragen.

Hoe effectief zijn pijnstillende gels en zalven bij spier- en gewrichtspijn?

Hoe effectief zijn pijnstillende gels en zalven bij spier- en gewrichtspijn? 15/05/2019 - Voor acute spier- en gewrichtspijnen en bij chronische pijnlijke gewrichten ten gevolge van slijtage van het kraakbeen bij artrose worden zowel pillen als lokale ontstekingsremmers in de vorm van gels, crèmes, zalf en pleisters, aanbevolen.

Nog een reden om aan sport te doen naarmate je ouder wordt

16/11/2016 - Hoewel de voordelen van bewegen voor het hart, de geest en het lichaam al vaker zijn neergeschreven, zijn er toch heel wat mensen die het achterwege laten om te sporten eenmaal ze ouder worden.

Injectie in hamstringblessure werkt niet

Injectie in hamstringblessure werkt niet 22/07/2014 - Voor de behandeling van acute hamstringblessures zijn prikken met een placebo net zo effectief als injecties met plaatjesrijk plasma (PRP-injecties). Dat blijkt uit een studie van Erasmus MC, het UMC Utrecht en de KNVB in het New England Journal of Medicine.pub