Zoekresultaten voor blessure (65 artikels)

Jonge vrouwen grote kans op loopblessure

3/02/2016 - Uit onderzoek van het Nederlandse VeiligheidNL blijkt dat de ruim twee miljoen lopers in Nederland in 2014 naar schatting 710.000 blessures hadden, waarvan bijna een derde (220.000) medisch behandeld werd.

Niet meer maar andere blessures op kunstgras

Niet meer maar andere blessures op kunstgras 25/10/2018 - Van sporten op kunstgras krijgt u niet méér blessures dan op natuurgras. Wel krijgt u op kunstgras andere blessures. Dat blijkt uit diverse studies.

Wat zijn de meest voorkomende knieblessures?

Wat zijn de meest voorkomende knieblessures? 14/10/2022 - Kniepijn komt erg vaak voor. Het kniegewricht wordt nu eenmaal veel belast en is daardoor erg gevoelig voor blessures. Sportactiviteiten zijn een risicofactor, maar ook dagdagelijkse activiteiten kunnen dit soort blessure uitlokken.

Sterke daling voetbalblesssures op 10 jaar tijd

13/04/2012 - De dienst orthopedie van het UZ Leuven onderzocht in samenwerking met de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) het aantal letsels bij Belgische voetballers,

620.000 blessures per jaar bij veldvoetballers

11/03/2012 - Elk jaar lopen 620.000 veldvoetballers in Nederland een blessure op, zo blijkt uit een rapport van de organisatie Consument en Veiligheid.

Koop je beter dure loopschoenen?

2/05/2014 - Goede loopschoenen voorkomen geen blessures. Daar is althans geen wetenschappelijk bewijs voor, zo bevestigt nieuw onderzoek aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Stretching voorkomt loopblessures niet

29/04/2011 - Stretching voor een looptraining helpt niet om blessures te voorkomen. Dat blijkt uit een studie die in februari 2011 werd voorgesteld op de Annual Meeting of the American Academy of Orthopaedic Surgeons

Dure loopschoenen overbodig

Dure loopschoenen overbodig 26/09/2013 - Met neutrale loopschoenen hebt u als loper niet meer kans op blessures dan met speciale loopschoenen die pronatie of supinatie corrigeren. Dat schrijven Deense en Nederlandse onderzoekers in het British Journal of Sports Medicine.

Sportapps zorgen vaak voor blessures

22/04/2015 - Je moet opletten met sportapps, of sportvideo's op Youtube. Ze willen je aanzetten om te bewegen, een goede zaak, maar het risico is groot dat je de oefeningen verkeerd doet en zo blessures oploopt.

Hoge hakken vormen een serieus risico op blessures

Hoge hakken vormen een serieus risico op blessures 6/12/2015 - Schoenen op hoge hakken dragen, is niet zonder risico: je loopt aanzienlijk meer kans op een blessure.

Helm op bij wintersporten helpt ernstig hoofdletsel voorkomen

Helm op bij wintersporten helpt ernstig hoofdletsel voorkomen 4/12/2014 - Een hoofdblessure blijft een veel voorkomende blessure bij wintersporten. Het dragen van een helm vermindert de kans op een hoofdletsel met maar liefst 35%.

Sporttape: Hoe werkt kinesiotape en wat zijn de voordelen?

Sporttape: Hoe werkt kinesiotape en wat zijn de voordelen? 9/12/2021 - Kinesiologie is een geneeswijze waarbij de natuurlijke herstelprocessen van het lichaam centraal staan. Kinesiotape is een sporttape, gemaakt uit een combinatie van katoen en nylon, die zou helpen om blessures te voorkomen of te genezen. Al mag niet iedereen ze zomaar gebruiken.

Wat is pickleball en hoe vermijd je blessures?

Wat is pickleball en hoe vermijd je blessures? 3/11/2022 - Pickleball is een mix van tennis, padel, pingpong en badminton. De sport dankt zijn groeiende populariteit onder meer aan zijn toegankelijkheid: na een uurtje oefenen op het veld, heb je het spel al onder de knie. Maar ook bij pickleball is het opletten voor blessures.

‘Sportapps misbruiken gezondheid als verkoopargument'

‘Sportapps misbruiken gezondheid als verkoopargument' 15/12/2016 - Veel sportapps doen te weinig voor de gezondheid van sporters. Ze vergroten juist het risico op blessures. Dat concludeert sporthoogleraar Steven Vos van de TU Eindhoven.

Gouden tips voor beginnende lopers

Gouden tips voor beginnende lopers 8/10/2012 - De Nederlandse Vereniging voor Sportgeneeskunde heeft in samenwerking met diverse experts op het gebied van lopen een handleiding opgesteld om beginnende joggers op weg te helpen,

App RunEASI meet en optimaliseert looptechniek om risico op blessures te verkleinen

App RunEASI meet en optimaliseert looptechniek om risico op blessures te verkleinen 22/12/2020 - RunEASI, een samenwerking tussen bewegings- en computerwetenschappers van KU Leuven, heeft een nieuwe app ontwikkeld die tijdens een looptraining de belasting op je spieren, botten en pezen meet en tips op maat geeft om blessures te vermijden.

'Versterk je enkel'-app

20/11/2011 - Elk jaar lopen 630.000 sporters een enkelblessure op, zo blijkt uit onderzoek in Nederland. Vooral enkelverstuikingen komen veel voor.

Knieblessures: de ziekte van Osgood Schlatter

2/09/2009 - De ziekte van Osgoed-Schlatter is een blessure van de knie die in 1903 door twee artsen, Dr. Robert Osgood en Dr. Carl Schlatter, is beschreven.

Op wintersport? Kom goed voorbereid op de piste

Op wintersport? Kom goed voorbereid op de piste 4/04/2019 - Als je van plan bent om te gaan skiën of snowboarden, bereid je je best goed voor. Skiën en snowboarden belasten je lichaam op een bijzondere manier. Gelukkig kan je het overgrote deel van de blessures voorkomen door je spieren goed voor te bereiden op het skiën/snowboarden.

De lopersknie: symptomen, oorzaak, diagnose en behandeling

De lopersknie: symptomen, oorzaak, diagnose en behandeling 17/12/2020 - Ongeveer 10% van deze groep sporters krijgt ooit te maken met de kenmerkende pijnklachten aan de buitenzijde van de knie. Hoewel de blessure de naam 'lopersknie' draagt, zijn het niet alleen hardlopers die er last van kunnen krijgen.

10 oefeningen om skiblessures te vermijden

10 oefeningen om skiblessures te vermijden 10/01/2022 - Skiën vereist kracht en lenigheid en een goed reactie-, uithoudings- en coördinatievermogen. Een goede voorbereiding is dus zeker niet overbodig als je de kans op blessures wil verkleinen. Met deze 10 oefeningen ben je er volledig klaar voor.

Padelblessures: welke zijn er en hoe voorkom je ze?

Padelblessures: welke zijn er en hoe voorkom je ze? 13/07/2021 - Padel is niet meer weg te denken uit het sportlandschap. De populaire racketsport bevat zowel elementen van tennis als van squash, maar door het dynamische karakter van de sport loopt een padelspeler het risico op bepaalde blessures, zeker als men intensief en frequent speelt.

Moet je anders gaan eten als je meer gaat sporten?

Moet je anders gaan eten als je meer gaat sporten? 27/01/2022 - Wanneer moet je je voeding afstemmen op je sport? Voor sporters is het een belangrijke vraag, want de juiste voeding voorziet je lichaam van voldoende brandstof tijdens het sporten, je loopt minder risico op blessures en ziekte, en het helpt je om achteraf te herstellen.

Dragen bandjes en tape heeft effect bij jumpersknee

Dragen bandjes en tape heeft effect bij jumpersknee 3/12/2014 - Het gebruik van een patellabandje of sporttape door sporters die last hebben van een jumpersknee, zorgt voor een vermindering van de pijn. Dit is vooral het geval als de knie zwaar belast wordt, zoals tijdens springen of squatten.

Hoe voorkomt u omslaan van de enkel?

8/06/2012 - Goed steunende schoenen verkleinen de kans op enkelletsel. Het tapen van gewrichten of een enkelbrace kan blessures voorkomen.

Snowboardongevallen nemen licht toe in Nederland

3/02/2009 - Jaarlijks worden in Nederland gemiddeld 1.300 mensen opgenomen op een dienst spoedgevallen na een ongeval tijdens het snowboarden.

Veilig schaatsen op de kunstijsbaan

6/01/2011 - Omdat schaatsers van verschillende niveaus met elkaar een baan delen, is het op een schaatsbaan belangrijk dat iedereen rekening met elkaar houdt. Om blessures zo goed mogelijk te voorkomen zijn de volgende 10 veiligheidsregels opgesteld.

Veilig schaatsen op natuurijs

15/01/2011 - Bij het schaatsen is het van belang dat je hoofdbescherming draagt. Omdat er nog geen helm voor schaatsen is ontwikkeld, volstaat het om een shorttrackhelm, snowboardhelm of fietshelm te dragen.

Veel enkelblessures bij sporters

21/02/2011 - Na de knieblessure is de enkelblessure de meest voorkomende sportblessure, zo blijkt uit onderzoek in Nederland. Voor bijna 4 op de 10 enkelblessures is een medische behandeling nodig.

Tips voor wie start met joggen

Tips voor wie start met joggen 1/05/2023 - Duursporten zijn een aanrader als je jouw conditie op peil wilt houden of wat wilt afvallen. Joggen heeft als voordeel dat het gratis is en dat het altijd en overal kan beoefend worden. Om blessures te vermijden, zijn er wel enkele zaken waarmee je best rekening houdt.

volgopfacebook

volgopinstagram