Zoekresultaten voor zuivel (49 artikels)

Vervangen vlees en zuivel goed voor kinderen?

Vervangen vlees en zuivel goed voor kinderen? 5/11/2015 - Een deel vlees en zuivel vervangen door plantaardig producten is mogelijk gunstig voor de gezondheid van kinderen. Ze krijgen dan minder verzadigd vet binnen, meer vezels en de inname van vitamines en mineralen blijft ongeveer hetzelfde.

Jong melk drinken verlengt leven

6/01/2010 - Vroeg beginnen aan melk en andere zuivel vermindert de kans op een beroerte. Ook leven mensen die in hun jeugd een zuivel- en calciumrijk voedingspatroon hadden, langer.

Koe op koolzaad maakt boter smeerbaar

12/04/2005 - Volgens Ierse onderzoekers levert een koe die met olierijk koolzaad gevoerd wordt, zuivel op die beter is voor hart en bloedvaten, want arm aan verzadigde vetzuren.

Vermindert vitamine D tijdens zwangerschap kans op allergie?

Vermindert vitamine D tijdens zwangerschap kans op allergie? 19/04/2016 - Een voeding met veel vitamine D, zoals vis, eieren, zuivel, paddenstoelen en noten, tijdens de zwangerschap beschermt kinderen mogelijk een beetje tegen allergische rhinitis ('hooikoorts') en allergie.

Beschermt melk tegen diabetes?

Beschermt melk tegen diabetes? 15/11/2014 - Een recente studie van Lund University bij ruim 27.000 Zweden bevestigt dat melk en melkproducten het risico op diabetes type 2 helpt verlagen. De studie werd voorgesteld op het jaarcongres van de Europese Diabetesvereniging (EASD).

We consumeren te weinig calcium

We consumeren te weinig calcium 7/07/2012 - Tijdens de week van de diëtist (derde week van maart 2012) testte het UZ Leuven patiënten, bezoekers en personeel op hun calcium-inname aan de hand van de zuiveltest.

Is melk ongezond?

Is melk ongezond? 4/12/2015 - Met de regelmaat van een klok verschijnen er artikelen en boeken waarin beweerd wordt dat melk en zuivelproducten niet nodig zijn en zelfs gevaarlijk zouden zijn voor de gezondheid.

Een beetje minder vlees en zuivel is goed voor mens en milieu

Een beetje minder vlees en zuivel is goed voor mens en milieu 20/09/2015 - Ons dagelijkse eten beïnvloedt dus niet alleen onze eigen gezondheid, maar ook het leefmilieu. Het Nederlandse RIVM berekende het effect van de Nederlandse voedselconsumptie op het milieu door de uitstoot van broeikasgassen.

Gratis e-books over voedselallergie

Gratis e-books over voedselallergie 2/02/2012 - AllergieKookboek.nl introduceert drie gratis e-books voor mensen die een allergie hebben.

Van melk word je niet dik

Van melk word je niet dik 18/03/2012 - De Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD) organiseren van 19 tot 24 maart 2012 hun jaarlijkse ‘Week van de diëtist’. Het thema voor dit jaar is ‘Krachtig zuivel’.

Veel melk drinken niet gezond…of wel?

Veel melk drinken niet gezond…of wel? 30/11/2011 - Mensen die meer dan twee glazen melk per dag drinken, krijgen niet minder botbreuken dan mensen die minder melk drinken.

Consumptie van melk en kaas verhoogt risico op hart- en vaatziekten niet

Consumptie van melk en kaas verhoogt risico op hart- en vaatziekten niet 23/06/2017 - In tegenstelling tot wat vaak beweerd wordt verhogen melk- en melkproducten de kans op hart- en vaatziekten en op vroegtijdig overlijden niet. Dat blijkt uit een internationale studie waarin 29 onderzoeken met bijna 800.000 mensen over het mogelijke verband tussen melk en hart- en vaatziekten werden genalyseerd.

Voorkom voedselvergiftiging als u op straat eet

Voorkom voedselvergiftiging als u op straat eet 30/06/2013 - Koopt u op straat, op een markt of een festival eten, gebruik dan uw zintuigen. Als eten niet goed meer is, ruikt het vies en smaakt het niet lekker. Bij twijfel niet kopen dus, en zeker niet eten.

Waarom drink je limonade en fruitsap beter met een rietje?

Waarom drink je limonade en fruitsap beter met een rietje? 7/03/2019 - Rietjes zijn niet alleen geschikt voor kinderen. Ook volwassenen drinken zoete en zure drankjes beter met een rietje.

EU wil minder transvetten in voeding

EU wil minder transvetten in voeding 5/01/2019 - De Europese lidstaten hebben een voorstel van de Europese Commissie onderschreven om een wettelijke limiet te stellen aan de hoeveelheid industriële transvetten in voedsel. Volgens het voorstel mag 2 procent van de vetten in een voedingsmiddel uit transvetten bestaan.

Wereldmelkdag: Is melk alleen geschikt voor kalveren?

Wereldmelkdag:  Is melk alleen geschikt voor kalveren? 1/06/2018 - Met de regelmaat van een klok verschijnen er artikelen en boeken waarin beweerd wordt dat melk en zuivelproducten niet nodig zijn en zelfs gevaarlijk zouden zijn voor de gezondheid.

Vitamine B tegen muggen?

Vitamine B tegen muggen? 6/08/2017 - Veel mensen hebben baat bij inname van extra vitamine B als remedie tegen het ongewenst bezoek van die vervelende insecten. Wat is daarvan de reden?

Voeding zwangere belangrijk voor ongeboren kind

16/11/2011 - Vrouwen met een onverantwoord eetpatroon bevallen vaker van een kind met aangeboren afwijkingen dan zwangeren met een gezond dieet.

Dieet en zonlicht verminderen de kans op borstkanker

Dieet en zonlicht verminderen de kans op borstkanker 8/04/2011 - Een dieet rijk aan vitamine D gecombineerd met veel zonlicht kan de kans op borstkanker met 43% verlagen. Dat blijkt uit een 10-jarig onderzoek onder bijna 70.000 vrouwen.

Eet je voldoende vezels?

2/01/2011 -

Dieet heeft invloed op ADHD

1/09/2008 - Kinderen met ADHD die een speciaal dieet volgen, verbeteren hun gedrag. Dat maakt dat ADHD wel eens een uiting van allergie kan zijn. Dat zegt Lidy Pelsser van het ADHD Research Centrum in Eindhoven in de e-mailnieuwsbrief Nieuws over kindervoeding.

Low carb-diëten: waardevol of waardeloos?

Low carb-diëten: waardevol of waardeloos? 23/03/2005 - Wie heeft nog niet over het Atkins-dieet gehoord? Het behoort tot de groep van de 'low carb'-diëten die zeer veel succes hebben gekend in de VS. Hebben gekend, want het succes lijkt er te tanen.

Wil of mag je geen melk drinken? Wat zijn de alternatieven voor melk?

Wil of mag je geen melk drinken? Wat zijn de alternatieven voor melk? 5/06/2018 - De Hoge Gezondheidsraad beveelt voor volwassenen 900 mg calcium per dag aan en 1200 mg per dag voor ouderen en jongeren.

Plantaardig beginnen eten? November is dé maand om vegan een kans te geven

Plantaardig beginnen eten? November is dé maand om vegan een kans te geven 2/11/2020 - Op 1 november is het World Vegan Day en eveneens de start van de Try Vegan-maand. Met deze campagne willen EVA vzw en BE Vegan mensen ondersteunen om de komende weken meer plantaardige voeding op het menu te zetten. Al meer dan tienduizend Vlamingen zijn enthousiast.

Heeft een mens vlees nodig?

Heeft een mens vlees nodig? 13/03/2020 - De afgelopen jaren is het aantal vegetariërs fel gestegen, maar is het wel zo gezond om vlees van je menu te schrappen? Kunnen we alle voedingsstoffen die we nodig hebben om gezond te leven uit plantaardige producten halen? Professor Ann Meulemans geeft een woordje uitleg.

Een handig wistjedatje voor in de keuken: zure room

Een handig wistjedatje voor in de keuken: zure room 6/02/2020 - Zure room: het adjectief in deze woordencombinatie is verrassend. Een product zoals room associeer je namelijk niet meteen met zuur. En toch is het een dankbaar ingrediënt in de koude keuken.

Waarom verdragen sommige mensen na een obesitasoperatie geen melkproducten meer?

Waarom verdragen sommige mensen na een obesitasoperatie geen melkproducten meer? 28/11/2018 - Na een gastric bypass wordt koemelk vaak minder goed verdragen. Vermoedelijk heeft dit te maken met de melksuiker (lactose). Wat kunt u wel eten?

Orthorexia: als gezond eten niet gezond meer is. Een nieuwe eetstoornis.

Orthorexia: als gezond eten niet gezond meer is. Een nieuwe eetstoornis. 17/03/2016 - Als gezond eten een obsessie wordt, spreken we van orthorexia. Orthorexiapatiënten denken elke minuut van de dag aan gezond eten en weigeren alles wat in hun ogen ongezond is.

Moet je alle melkproducten schrappen bij lactose-intolerantie ?

Moet je alle melkproducten schrappen bij lactose-intolerantie ? 14/11/2015 - De meerderheid van de personen die lijden aan lactose-intolerantie moet niet alle melkproducten uit de voeding schrappen.

Paleodieet gezond bij voorstadium diabetes

Paleodieet gezond bij voorstadium diabetes 4/09/2015 - Mensen met het metabool syndroom, een voorstadium van diabetes type 2, hebben baat bij het zogenoemde paleodieet. Het vermindert de buikomvang, verbetert de hoeveelheid triglyceriden in het bloed en verlaagt de bloeddruk.

Rubrieken

kaas

volgopfacebook

volgopinstagram

pub