kaas

Een voedzaam voedingsmiddel dat voornamelijk bestaat uit het stremsel of de halfvaste stof, gevormd wanneer melk stolt.

25 artikels over kaas
Bekijk

Waarom rode wijn niet past bij kaas

Waarom rode wijn niet past bij kaas
nieuws 14/03/2019

Kaas en rode wijn, dat is meestal geen goede combinatie. Het is wellicht even schrikken? Niet getreurd, want er zijn voldoende alternatieven in het wijnaanbod die wel matchen.

lees meer »

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.

Voedselinspectie haalt kaaskoekjes uit winkelrekken

Voedselinspectie haalt kaaskoekjes uit winkelrekken
nieuws 24/05/2017

Het Federaal Voedselagentschap FAVV heeft droge kaaswafels van merk Verduijn's Fine Biscuits en van merk Delhaize uit de winkelrekken gehaald. Ze bevatten te veel minerale oliën. Op basis van een risicoanalyse heeft het FAVV besloten de consument te verwittigen over de aanwezigheid van een potentieel gevaar.

lees meer »

Weetjes over kaas

Weetjes over kaas
dossier 6/12/2015

Belgen houden van kaas. Het is een ideale smaakmaker bij verschillende soorten brood maar ook in slaatjes en ovengerechten. Kaas gaat ook goed samen met vijgen, olijven, noten, druiven en stukjes peer en appel.

lees meer »

Feesttips voor uw tanden

Feesttips voor uw tanden
nieuws 20/12/2012

Feestdagen zijn helaas geen feest voor de tanden. Recepties, uitgebreide maaltijden, veel drinken, veel tussendoortjes en het missen van een poetsbeurt effenen het pad naar tandbederf.

lees meer »

We consumeren te weinig calcium

We consumeren te weinig calcium
nieuws 7/07/2012

Tijdens de week van de diëtist (derde week van maart 2012) testte het UZ Leuven patiënten, bezoekers en personeel op hun calcium-inname aan de hand van de zuiveltest.

lees meer »

10 tips om minder zout te eten

10 tips om minder zout te eten
nieuws 15/04/2012

In 2009 heeft de Hoge Gezondheidsraad de aanbeveling voor zout verlaagd van 6 g naar 5 g per dag. Ongeveer 75 % van al het zout dat u per dag binnenkrijgt, komt van bewerkte producten.

lees meer »

Van melk word je niet dik

Van melk word je niet dik
nieuws 18/03/2012

De Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD) organiseren van 19 tot 24 maart 2012 hun jaarlijkse ‘Week van de diëtist’. Het thema voor dit jaar is ‘Krachtig zuivel’.

lees meer »

Is smeerkaas ongezond?

Is smeerkaas ongezond?
nieuws 5/09/2010

Smeer- of smeltkaas is hetzelfde als kaas, alleen is het smeerbaar. Het Nederlandse Voedingscentrum raadt aan om smeerkaas slechts bij uitzondering te gebruiken, en liever gewone kaas te eten.

lees meer »
25 artikels over kaas
Bekijk


pub