Zoekresultaten voor koolhydraten (153 artikels)

Aanbevelingen voor koolhydraten

Aanbevelingen voor koolhydraten 8/03/2004 - Koolhydraten (zetmeel en suikers) zijn vooral van belang als energiebron. Ze leveren de energie die nodig is voor alle lichaamsprocessen en dienen als brandstof voor de hersenen.

Koolhydraten: Wat is het verschil tussen glucose, dextrose, fructose, lactose, sucrose en sacharose

Koolhydraten: Wat is het verschil tussen glucose, dextrose, fructose, lactose, sucrose en sacharose 13/07/2020 - Ze hebben alle zes iets met koolhydraten en suiker te maken, maar wat is nu precies het verschil tussen al die ‘-oses’?

Dertien complexe koolhydraten die een plek in je dieet verdienen

Dertien complexe koolhydraten die een plek in je dieet verdienen 15/08/2018 - Het is tegenwoordig heel normaal om gehaktballen te eten met courgetti in plaats van gewone pasta. En om pizzabodems te maken van bloemkool, want blijkbaar zijn koolhydraten de vijand.

Eet gerust wat meer gezonde vetten

Eet gerust wat meer gezonde vetten 11/05/2020 - Een gezond voedingspatroon bevat vetten, proteïnes en koolhydraten. Wat de ideale verhouding is tussen die drie is sinds tientallen jaren het onderwerp van verhitte discussies.

Borstvoeding of minder koolhydraten goed na zwangerschapsdiabetes

Borstvoeding of minder koolhydraten goed na zwangerschapsdiabetes 3/02/2016 - Vrouwen die door zwangerschapsdiabetes meer risico lopen op diabetes type 2, verkleinen hun risico door het geven van borstvoeding. Of door het beperken van koolhydraten, maar dan vooral met plantaardige voeding.

Soja, noten, zaden en bonen voor een gezond hart

13/04/2006 - De OmniHeart-studie1, gepubliceerd in het Journal of the American Medical Associaton (JAMA), toont aan dat men door het gedeeltelijk vervangen van koolhydraten door eiwitten in de voeding een lagere bloeddruk en bloedcholesterol bekomt.

Beter minder koolhydraten dan minder vet bij diabetes type 2

Beter minder koolhydraten dan minder vet bij diabetes type 2 10/08/2018 - Mensen met diabetes type 2 kunnen waarschijnlijk beter een dieet met weinig koolhydraten dan een vetbeperkt dieet volgen. Dat schrijven onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) in het wetenschappelijke tijdschrift The American Journal of Clinical Nutrition.

Eiwitrijk dieet beschermt tegen kanker

Eiwitrijk dieet beschermt tegen kanker 12/08/2011 - Een dieet met veel eiwitten en weinig koolhydraten vermindert de kans op kanker en remt mogelijk ook de groei van reeds aanwezige kankercellen af.

Koolhydraatarm en vleesrijk dieet verkort mogelijk het leven

Koolhydraatarm en vleesrijk dieet verkort mogelijk het leven 5/10/2018 - Een dieet met weinig koolhydraten is niet gezond op de lange duur. Dat is een van de opmerkelijke resultaten van een groot Amerikaans onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet.

Minder koolhydraten of minder vet maakt weinig verschil om af te vallen

Minder koolhydraten of minder vet maakt weinig verschil om af te vallen 3/04/2018 - Minder koolhydraten of minder vet eten: het maakt weinig verschil als het gaat om afvallen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek naar zogenaamde gepersonaliseerde diëten dat verscheen in het medisch vakblad JAMA.

Nieuwe glucosemeter én IPad-applicatie om koolhydraten te tellen

7/12/2012 - Een goede diabetesbehandeling begint met het gebruik van de bestaande medicijnen en medische hulpmiddelen. Het evenwicht “voeding-beweging-insuline” is cruciaal.

Is het een goed idee om minder of geen brood te eten?

Is het een goed idee om minder of geen brood te eten? 16/10/2017 - In de nieuwe voedingsdriehoek blijft brood geparkeerd staan in de basislaag. Koolhydraten hebben we nu eenmaal ‘broodnodig’. Toch schrappen heel wat mensen tegenwoordig de boterham in hun menu en dat om verschillende redenen.

Koffie verbetert prestaties voetballers

Koffie verbetert prestaties voetballers 15/01/2012 - Cafeïne in combinatie met koolhydraten verbetert niet alleen het uithoudingsvermogen en de reactietijd, maar verbetert ook de precisie en de technische vaardigheid van voetballers.

Eten voor het sporten of niet?

Eten voor het sporten of niet? 20/01/2016 - Over sporten met een lege maag bestaat heel wat verwarring. Uit Brits onderzoek blijkt nu dat er geen eensgezind antwoord bestaat op de vraag of we voordien beter wel of niet eten, dat verschilt namelijk voor mannen en vrouwen.

De kracht van de peulvucht

De kracht van de peulvucht 25/10/2014 - Peulvruchten zijn een belangrijke bron van koolhydraten en andere voedingsstoffen, ze kunnen op tal van manieren, vers of gedroogd en in tal van gerechten gebruikt worden en kunnen bovendien vlees vervangen in een maaltijd.

De waarheid over suiker

De waarheid over suiker 4/05/2017 - Is suiker ongezond? Er bestaan veel verhalen over de negatieve invloed van suiker op onze gezondheid, maar niet alles is ook wetenschappelijk bewezen.

Is het inslikken van sperma gevaarlijk?

Is het inslikken van sperma gevaarlijk? 28/01/2016 - Sperma is enigszins te vergelijken met rauw eiwit. Het bestaat voor 90 procent uit water en de andere 10 procent bevat eiwitten, fructose, koolhydraten en mineralen zoals zink, calcium, kalium en magnesium. De eiwitten uit sperma zijn bovendien licht verteerbaar.

Eten uw kinderen genoeg groenten?

Eten uw kinderen genoeg groenten? 10/01/2016 - Kinderen eten doorgaans (te) weinig groenten. Een volwaardig voedingspatroon inclusief voldoende groenten (en fruit) voor kinderen is belangrijk omdat deze belangrijke meervoudige en enkelvoudige koolhydraten, voedingsvezels, vitamines en mineralen bevatten en relatief weinig energie (caloriën) leveren.

Welke soorten koolhydraten zijn er en hoe reageert ons lichaam erop?

Welke soorten koolhydraten zijn er en hoe reageert ons lichaam erop? 24/08/2020 - Koolhydraten zijn een ingewikkelde materie. Ze bestaan in verschillende vormen en krijgen allerlei soorten namen. Soms worden ze worden de hemel in geprezen, soms worden ze verguisd. Het is sowieso niet altijd evident om door de bomen het bos te zien en te weten welke soort koolhydraat je in de kuip hebt. Om daarin wegwijs te geraken, moeten we ons eerst even verdiepen in de scheikunde.

Het Banting dieet: hoe vettiger, hoe prettiger

Het Banting dieet: hoe vettiger, hoe prettiger 1/06/2015 - Voldoende vet, veel groente, niet al te veel proteïnen en geen koolhydraten, is het credo.

Welke effecten heeft voeding op de gezondheid?

30/01/2015 - Welke voedingsmiddelen bevorderen een goede gezondheid en welke brengen gezondheidsrisico’s met zich mee? Wat gebeurt er binnen een lichaam bij teveel of juist te weinig macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) en micronutriënten (vitamines, mineralen, sporenelementen)?

Gezonde voeding na 55

Gezonde voeding na 55 1/10/2014 - Voor de voeding van gezonde 55-plussers gelden dezelfde basisprincipes als voor de jongere volwassenen.

Komt u snel bij? Het ligt aan uw genen

1/04/2014 - Blijft elk stukje chocolade ongenadig rond uw heupen of buik zitten terwijl het lijkt alsof anderen kunnen eten wat ze willen? Want sommigen al langer dachten, lijkt nu ook bevestigd: volgens de Britse professor Tim Spector ligt het aan uw genen.

Eiwitdiëet helpt sommige mensen om te vermageren

Eiwitdiëet helpt sommige mensen om te vermageren 22/12/2012 - Mensen die een eiwitdiëet volgen met maaltijden en snacks die veel eiwitten bevatten, verliezen na 3 maanden iets meer gewicht dan mensen die een diëet met meer eiwitten maar minder koolhydraten.

Meer sporten, anders eten?

Meer sporten, anders eten? 9/07/2004 - De recreatieve sporter heeft genoeg aan een goede en gevarieerde voeding. Veelbelovende sportvoedingssupplementen zijn overbodig.

Ketonen in de strijd tegen lymfoedeem

Ketonen in de strijd tegen lymfoedeem 8/11/2019 - Ketonen, intussen goed bekend omdat heel wat wielrenners ze nemen, worden door ons lichaam op een natuurlijke manier aangemaakt, wanneer we door onze voorraad koolhydraten heen zijn en vetten beginnen te verbranden.

Feestvieren met diabetes

1/12/2009 -

Aanpak van diabetes en reizen

30/11/2010 - Bij een verre vliegtuigreis is een voldoende voorraad aan koolhydraten, insuline (koel te bewaren), spuiten of pennen, en strips om de glucose en de ketonen te bepalen, belangrijk.

Lekker eten stilt verlangen naar meer

2/11/2009 - Een portie chocolademousse stilt de lekkere trek beter dan een even calorierijke portie ‘cottage cheese’ met dezelfde verhouding van eiwitten, koolhydraten en vetten. Genieten van eten is zeker zo belangrijk om de hunkering naar voedsel te verminderen als de voedingswaarde.

Zijn pasta en aardappelen dikmakers?

Zijn pasta en aardappelen dikmakers? 27/08/2014 - Het is een wijdverspreid misverstand dat pasta (spaghetti en dergelijke) of aardappelen een dikmaker zouden zijn. Hetzelfde geldt trouwens voor brood. Deze voedingsmiddelen leveren veel voedingsstoffen en bevatten in verhouding tot hun volume en gewicht weinig calorieën.

Rubrieken

suikers

snoep

voedingpub