Zoekresultaten voor fruit (570 artikels)

Fruit in een flesje: goed maar niet goed genoeg

Fruit in een flesje: goed maar niet goed genoeg 25/02/2011 - 100 % van je dagelijkse behoefte aan fruit, staat er op de verpakking van Fruit2day, een Hero-sapje van ‘vloeibaar fruit met stukjes fruit’.

Europese kinderen eten te weinig groenten en fruit

Europese kinderen eten te weinig groenten en fruit 27/09/2014 - Volgens een Zweeds onderzoek eten Europese kinderen te weinig groenten en fruit. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) adviseert minimaal 400 g groenten en fruit per dag.

Tips voor meer fruitconsumptie

30/11/2010 -

Fruit: schillen hoeft niet

Fruit: schillen hoeft niet 30/11/2010 - In fruit kunnen resten bestrijdingsmiddelen voorkomen. Het risico daarvan voor de gezondheid is zeer gering. Te weinig fruit eten is veel ongezonder.

Ruik eens aan fruit

10/06/2004 - Bij het kopen van fruit is het gebruik van de neus minstens zo belangrijk als het gebruik van de ogen. Tijdens het rijpen van fruit neemt het aantal vluchtige verbindingen die aroma's verspreiden toe.

Ook bewerkte groenten en fruit verlagen risico op hartinfarct

26/01/2011 - Niet alleen verse, maar ook bewerkte groenten en fruit verlagen het risico op een hartaanval. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen University.

Zijn groente- en fruitdrankjes een goed alternatief voor groenten en fruit?

21/06/2006 - Groenten en fruit zijn gezond, dat weten we allemaal. Maar hoe zit het met producten die van groenten en fruit worden gemaakt? Zijn bijvoorbeeld groente- en fruitsappen volwaardige alternatieven voor verse groenten en fruit?

Cranberries gezondste fruit

18/04/2002 - Cranberries of Veenbessen staan bovenaan de top tien meest gezocht fruit - althans, als het gaat om fruit dat goed voor je gezondheid is.

Fruit na de maaltijd mag

30/11/2010 - In heel wat populaire diëten en in tal van publicaties wordt afgeraden om na de maaltijd of samen met andere voedingsmiddelen fruit te eten.

Groente en fruit is veilig

24/08/2012 - Recent verschenen ook bij ons in de kranten berichten over schadelijke hoeveelheden pesticiden op groente en fruit. Volgens deze berichten zou het eten van groenten en fruit je hormoonhuishouding verstoren,

Blootstelling aan pesticiden via groenten en fruit is beperkt

4/06/2010 - Volgens het Wetenschappelijk Comité van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) is de consumptie van groenten en fruit veilig.

Fruit verlaagt kans op diabetes, fruitsap verhoogt risico

Fruit verlaagt kans op diabetes, fruitsap verhoogt risico 22/10/2013 - Fruit – en dan vooral druiven, appels en blauwe bessen – verlagen de kans op biabetes type 2. Fruitsap daarentegen zou de kans op diabetes doen stijgen. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal.

Zes tips voor groente en fruit zonder bestrijdingsmiddelen

Zes tips voor groente en fruit zonder bestrijdingsmiddelen 6/03/2015 - De restanten van schadelijke bestrijdingsmiddelen in groente en fruit zijn zo klein dat het risico voor de gezondheid verwaarloosbaar is, ook bij een ruime consumptie van groenten en fruit.

Unilever haalt Knorr Vie van markt

Unilever haalt Knorr Vie van markt 7/05/2011 - Unilever heeft het fruit- en groentedrankje Knorr Vie in Nederland van de markt gehaald. De verkopen liepen terug.

Lage consumptie groenten en fruit verhoogt kans op longkanker

27/03/2006 - Rokers die weinig groenten en fruit eten, lopen twee keer zo veel kans op longkanker dan rokers, ex-rokers en niet-rokers met een hoge fruit- en groentenconsumptie.

Kunnen moderne kooktechnieken pesticide-residuen in voeding verminderen?

Kunnen moderne kooktechnieken pesticide-residuen in voeding verminderen? 24/03/2015 - Veel mensen maken zich ten onrechte zorgen over resten van bestrijdingsmiddelen op groente en fruit. Op groente en fruit kunnen resten van bestrijdingsmiddelen zitten,

Maken groente en fruit stoppen met roken gemakkelijker?

12/07/2012 - Het eten van veel fruit en groente helpt wellicht om te stoppen met roken en dat ook vol te houden. Dat schrijven onderzoekers van de universiteit van Buffalo,

Groente en fruit verlagen risico op longkanker

Groente en fruit verlagen risico op longkanker 24/02/2012 - Het eten van veel fruit en verschillende groenten verlaagt mogelijk de kans op longkanker.

Terug naar school: 5 tips om meer fruit te eten

Terug naar school: 5 tips om meer fruit te eten 28/08/2020 - Uit een enquête van de Universiteit Gent bij 482 kinderen in de lagere-schoolleeftijd en bij hun ouders blijkt dat amper 38 % van de kinderen voldoende fruit (twee of drie porties per dag)eet.

Appels en peren verkleinen kans op beroerte

Appels en peren verkleinen kans op beroerte 6/12/2011 - Onderzoek van de Wageningen Universiteit wijst erop dat het eten van appels en peren en andere groente en fruit dat aan de binnenkant wit is, zoals bananen, bloemkool, witlof, komkommer...,

Fruit en groente: hoe kun je optimaal profiteren van hun goede eigenschappen?

Fruit en groente: hoe kun je optimaal profiteren van hun goede eigenschappen? 28/02/2016 - Iedereen kent de aanbevolen hoeveelheid van 5 porties groente en fruit per dag. En toch wordt die richtlijn nog niet voldoende gerespecteerd! Wat zijn de belangrijkste elementen die je moet onthouden om maximaal van de weldaden van groente en fruit te genieten?

Geen gevaarlijke hoeveelheden bestrijdingsmiddel op groente en fruit

Geen gevaarlijke hoeveelheden bestrijdingsmiddel op groente en fruit 19/01/2012 - Restjes van bestrijdingsmiddelen in groente en fruit in Nederlandse winkels vormen geen serieus gevaar voor de volksgezondheid.

Angst voor bestrijdingsmiddelen op groente en fruit is onnodig

6/06/2012 - Op groente en fruit in de winkel kunnen restjes van bestrijdingsmiddelen voorkomen, maar dat is geen serieus gevaar voor de volksgezondheid.

Fruit en groenten op school

30/11/2010 -

Is groente en fruit eten gevaarlijk vanwege te veel bestrijdingsmiddelen?

Is groente en fruit eten gevaarlijk vanwege te veel bestrijdingsmiddelen? 5/03/2015 - Veel mensen maken zich ongerust over de (gezondheids)risico's van resten van bestrijdingsmiddelen in groente en fruit. Maar is die bezorgdheid terecht?

Leef je uit met groenten en fruit !

16/05/2002 - Groenten en fruit leveren ons niet alleen een flinke portie van onze dagdagelijkse voedingsstoffen. Ook op lange termijn zijn ze een prima investering.

Samen eten is gezonder eten

28/01/2013 - Kinderen die geregeld samen met hun ouders eten, eten doorgaans gezonder dan kinderen die zonder hun ouders eten. Dat blijkt uit onderzoek bij kinderen uit het basisonderwijs,

Moet ik in de zomer meer fruit eten dan in de winter?

21/08/2011 - In het kader van een gezonde voeding wordt aangeraden om het hele jaar door 2 tot 3 stuks fruit per dag te eten. Dit komt overeen met zo’n 250 tot 375 g.

Beschermen groenten en fruit tegen kanker?

27/05/2010 - Verschillende media berichtten over een nieuw grootschalig Europees onderzoek waaruit blijkt dat het eten van groenten en fruit een veel kleinere bescherming tegen kanker bieden dan altijd gedacht.

Eet meer fruit en groenten

30/11/2010 -

Rubrieken

fruit

volgopfacebook

volgopinstagram