Cranberries gezondste fruit

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Cranberries of Veenbessen staan bovenaan de top tien meest gezocht fruit - althans, als het gaat om fruit dat goed voor je gezondheid is. Wetenschappers uit Pennsylvania analyseerden fruit op hun hoeveelheid phenolen, een soort antioxidant welke een enorm beschermend potentieel heeft in het lichaam. Indien men kijkt naar het gewicht van de phenolen per portie fruit winnen de cranberries met ruime voorsprong. Volgens onderzoeker Vinson bevatten cranberries meer phenolen dan elk ander getest fruit.

De rest van de top 10 ziet er zo uit: Cranberries, peren, blauwe druiven, appels, kersen, aarbeien, watermeloen, blauwe bessen, bananen en groene druiven. Vers fruit is in het algemeen het beste, maar ook de gedroogde varianten bevatten nog voldoende phenolen om gezond te kunnen zijn.

Alhoewel het al veel eerder bekend was dat cranberries erg gezond waren, is dit het eerste onderzoek dat de rangorde van gezondheid aangeeft voor fruit.Hoe meer kleur een vrucht heeft, hoe gezonder hij is.Is de schil lichter, bevat hij minder antioxidanten.Het complete onderzoek staat in hetJournal of Agricultural and Food Chemistry. Cranberries blijken ook vijf maal gezonder dan broccoli, mits gelet op alleen de antioxidanten.
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
In samenwerking met Phonak

De impact van gehoorverlies op de levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de online gratis hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram