Zoekresultaten voor sport (369 artikels)

Sport houdt ons brein jong

25/01/2017 - Wie nog extra motivatie zoekt om in 2017 iets vaker de sportschoenen aan te trekken: sport houdt niet alleen je lichaam, maar ook je brein jong. Zo werd andermaal bewezen.

Yoga is geen sport volgens de wetenschap

11/10/2016 - Yoga is geen sport maar louter een lichte inspanning. Dat suggereert althans een nieuwe studie, verschenen in het augustusnummer van Medicine & Science in Sports & Exercise.

Sport en pil verzwakken bot

3/07/2001 - Jonge vrouwen die veel sport doen en de pil nemen hebben een lagere botdichtheid dan leeftijdsgenoten die sporten maar niet de pil nemen.

Hoe houd je als sporter je darmen in topconditie?

Hoe houd je als sporter je darmen in topconditie? 9/01/2023 - We weten al lang dat voeding een bepalende factor is voor onze darmgezondheid en ons immuunsysteem, maar de invloed van sport op onze darmen bleef lang onderbelicht. Welk effect heeft sport op je darmen en hoe houd je de darmmicrobiota (darmflora) in topconditie?

Sport op school maakt slim

13/02/2011 - Het verwaarlozen van sport op school is niet alleen slecht voor de fysieke capaciteiten van de leerlingen, maar heeft ook een negatief effect op hun schoolresultaten.

Online Preventief Sportmedisch Onderzoek

Online Preventief Sportmedisch Onderzoek 3/09/2014 - De Vereniging van sport- en keuringsartsen (SKA) heeft een online-instrument ontwikkeld voor iedereen die sport of van plan is te sporten. Met dit instrument kunt u nagaan of een sportmedisch onderzoek raadzaam is.

High Tech sportkleding is niet beter dan katoen

26/12/2001 - Een gewone ouderwetse katoenen T-shirt is even goed om het zweet op te vangen tijdens sport dan de high-tech weefsels die tegenwoordig op grote schaal worden gepromoot. Dat schrijven Amerikaanse onderzoekers in het gespecialiseerde tijdschrift Medicine & Science in Sports & Exercise.

Dagelijks 6 uur TV-kijken verkort leven met vijf jaar

20/10/2011 - Dagelijks meer dan 6 uur TV-kijken verkort het leven met gemiddeld 5 jaar. Dat blijkt uit een Australisch onderzoek in het British Journal of Sports Medic.

Meer vet verbranden? Dan sport je best voor het ontbijt

Meer vet verbranden? Dan sport je best voor het ontbijt 7/11/2019 - Sporten is gezond, dat staat als een paal boven water. Wanneer, waar en hoe je het doet, maakt niet veel uit. Tenzij je sport voor een maatje minder. Dan is het tijdstip waarop je gaat sporten wel belangrijk.

Grashockey is een sport voor iedereen!

Grashockey is een sport voor iedereen! 17/09/2016 - Grashockey is een bijzonder complete fysieke activiteit die tegelijkertijd reactiesnelheid, behendigheid, uithoudingsvermogen en fysieke kracht vergt. Voor wie is deze sport aangewezen en waar is ze goed voor?

Sportende kinderen moeten zich beter beschermen tegen de zon

Sportende kinderen moeten zich beter beschermen tegen de zon 29/07/2019 - Tijdens de lente- en zomermaanden trekken veel kinderen op (sport)kamp waar ze urenlang buiten spelen en sporten. Dat doen ze nog al te vaak zonder zich te beschermen tegen de zon, wat vaak leidt tot zonnebrand en mogelijk huidkanker.

Sport is goed voor de schoolprestaties van kinderen

Sport is goed voor de schoolprestaties van kinderen 16/03/2014 - Sport is goed voor de schoolprestaties van kinderen. Volgens onderzoekers van het VU Medische Centrum in Amsterdam is er een rechtstreekse positieve relatie tussen lichaamsbeweging en leerprestaties.

66 percent van de Belgen beoefent een sport

25/02/2017 - FISA voerde samen met marktonderzoeksbureau Incidence in december 2016 een onderzoek naar de sportgewoontes bij 1000 Belgen ouder dan 18 jaar. Uit dit onderzoek blijkt dat 66% van de Belgen regelmatig aan sport doet. De populairste sport met 34% is wandelen, op de tweede en derde plaats volgen fitness en joggen, allebei met 15%.

Nooit te oud om te beginnen met sport

Nooit te oud om te beginnen met sport 10/02/2014 - U bent nooit te oud om te beginnen met sport: zelfs mensen die pas op latere leeftijd beginnen te sporten, doen er hun voordeel mee. Dat blijkt uit een studie in het British Journal of Sports Medicine.

Kind met hersenschudding heeft verhoogd risico op nieuwe hersenschudding

Kind met hersenschudding heeft verhoogd risico op nieuwe hersenschudding 15/01/2021 - Onderzoekers hebben recentelijk aangetoond dat kinderen die eerder in hun leven een hersenschudding hebben doorgemaakt, een verhoogd risico hebben om opnieuw een hersenschudding op te lopen.

Sport- en bewegingsclub voor mensen met en na kanker

8/10/2006 - Het project, dat de naam REKANTO® kreeg, wil op termijn op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel een aangepast sport- en bewegingsprogramma aanbieden voor (ex-) kankerpatiënten.

Wanneer een Preventief Sportmedisch Onderzoek voor sporters?

Wanneer een Preventief Sportmedisch Onderzoek voor sporters? 17/04/2015 - De Vereniging van Sport- en Keuringsartsen (SKA) heeft een online-instrument ontwikkeld voor iedereen die sport of van plan is te sporten.

Het nadeel van sporten

1/02/2007 - Sport is gezond. De keerzijde van meer sport is echter meer sportblessures. Op verzoek van de Stichting Consument en Veiligheid heeft het Nederlandse NIVEL in 50 huisartsenpraktijken uitgezocht hoeveel sportletselpatiënten huisartsen zien.

Latexallergie bedreigt sporters

9/05/2001 - Steeds meer sportbeoefenaars zijn allergisch voor latex, zo blijkt uit een Italiaans onderzoek waarvan de resultaten verschenen in het British Journal of Sports Medicine. Sportbeoefenaars komen frequent in aanraking met materiaal waarin latex of rubber is verwerkt (sportschoenen, handschoenen, sportkledij…).

Waarom val je niet af, ook al sport je 3 keer per week?

Waarom val je niet af, ook al sport je 3 keer per week? 13/01/2022 - Vraag jij je af waarom de kilo's er niet afvliegen terwijl je wel drie keer per week sport of enkel slaatjes eet? Prof. dr. Dominique Hansen (UHasselt) is als fysioloog de geknipte man om het gevecht met de weegschaal te analyseren.

Een op drie maratonloopsters heeft borstpijn

12/09/2013 - Een op drie maratonloopsters heeft tijdens de maraton last van pijnlijke borsten (mastalgia), schrijven onderzoekers in het British Journal of Sports Medicine.

Actieve computerspelletjes kunnen echte sport niet vervangen

9/02/2008 - De nieuwe generatie computerspelletjes stimuleren weliswaar meer tot fysieke activiteit dan de vroegere computerspellen, maar ze kunnen echte sport niet vervangen, aldus een studie in het Britisch Medical Journal

Hartstudie over gevolgen van duursport voor 45-plussers

Hartstudie over gevolgen van duursport voor 45-plussers 4/08/2020 - Geeft intensief sporten hartproblemen op latere leeftijd? En hoe sport je dan wel gezond? De dienst cardiologie onderzoekt het met de studie Master@Heart. Want ook voor sporten en het hart geldt: trop is soms teveel.

Test: Mag ik sport doen?

15/04/2019 - Sport is gezond. Indien je jarenlang een zittend leven leidt en nauwelijks nog beweegt, kan het echter soms nodig zijn om je vooraf te laten onderzoeken door een arts om na te gaan of er geen gezondheidsrisico's bestaan. Deze test kan je daarbij helpen.

Sporten om te stoppen met roken

27/12/2006 - Mensen die nicotine-vervangende middelen gebruiken om te stoppen met roken, combineren dat het best met sport.

Wetenschappers geven tips om te sporten: opletten om nu niet te overdrijven

Wetenschappers geven tips om te sporten: opletten om nu niet te overdrijven 24/03/2020 - In een open brief roepen wetenschappers samen met Sport Vlaanderen en de Vlaamse sportfederaties mensen op om te blijven sporten. Maar ze geven toch ook enkele waarschuwingen mee. We moeten niet plots overdrijven met sporten.

Videospel bevordert actieve leefstijl

29/03/2011 - De videospellen Wii Sports tennis en boksen kunnen nuttig zijn bij het bevorderen van een actieve leefstijl bij mensen met spastische cerebrale parese (CP).

Over gezond leven: Sport je gezond

28/03/2007 -

Wat is pickleball en hoe vermijd je blessures?

Wat is pickleball en hoe vermijd je blessures? 3/11/2022 - Pickleball is een mix van tennis, padel, pingpong en badminton. De sport dankt zijn groeiende populariteit onder meer aan zijn toegankelijkheid: na een uurtje oefenen op het veld, heb je het spel al onder de knie. Maar ook bij pickleball is het opletten voor blessures.

Moet je anders gaan eten als je meer gaat sporten?

Moet je anders gaan eten als je meer gaat sporten? 27/01/2022 - Wanneer moet je je voeding afstemmen op je sport? Voor sporters is het een belangrijke vraag, want de juiste voeding voorziet je lichaam van voldoende brandstof tijdens het sporten, je loopt minder risico op blessures en ziekte, en het helpt je om achteraf te herstellen.

volgopfacebook

volgopinstagram