Zoekresultaten voor sport (383 artikels)

Ik heb een hartinfarct gehad, mag ik nog sport beoefenen ?

2/01/2011 -

Meer vet verbranden? Dan sport je best voor het ontbijt

Meer vet verbranden? Dan sport je best voor het ontbijt 7/11/2019 - Sporten is gezond, dat staat als een paal boven water. Wanneer, waar en hoe je het doet, maakt niet veel uit. Tenzij je sport voor een maatje minder. Dan is het tijdstip waarop je gaat sporten wel belangrijk.

Sport op school maakt slim

13/02/2011 - Het verwaarlozen van sport op school is niet alleen slecht voor de fysieke capaciteiten van de leerlingen, maar heeft ook een negatief effect op hun schoolresultaten.

Sport houdt ons brein jong

25/01/2017 - Wie nog extra motivatie zoekt om in 2017 iets vaker de sportschoenen aan te trekken: sport houdt niet alleen je lichaam, maar ook je brein jong. Zo werd andermaal bewezen.

Sport- en bewegingsclub voor mensen met en na kanker

8/10/2006 - Het project, dat de naam REKANTO® kreeg, wil op termijn op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel een aangepast sport- en bewegingsprogramma aanbieden voor (ex-) kankerpatiënten.

Yoga is geen sport volgens de wetenschap

11/10/2016 - Yoga is geen sport maar louter een lichte inspanning. Dat suggereert althans een nieuwe studie, verschenen in het augustusnummer van Medicine & Science in Sports & Exercise.

Online Preventief Sportmedisch Onderzoek

Online Preventief Sportmedisch Onderzoek 3/09/2014 - De Vereniging van sport- en keuringsartsen (SKA) heeft een online-instrument ontwikkeld voor iedereen die sport of van plan is te sporten. Met dit instrument kunt u nagaan of een sportmedisch onderzoek raadzaam is.

Over gezond leven: Sport je gezond

28/03/2007 -

Dagelijks 6 uur TV-kijken verkort leven met vijf jaar

Dagelijks 6 uur TV-kijken verkort leven met vijf jaar 20/10/2011 - Dagelijks meer dan 6 uur TV-kijken verkort het leven met gemiddeld 5 jaar. Dat blijkt uit een Australisch onderzoek in het British Journal of Sports Medic.

Sport en pil verzwakken bot

3/07/2001 - Jonge vrouwen die veel sport doen en de pil nemen hebben een lagere botdichtheid dan leeftijdsgenoten die sporten maar niet de pil nemen.

Sportende kinderen moeten zich beter beschermen tegen de zon

Sportende kinderen moeten zich beter beschermen tegen de zon 29/07/2019 - Tijdens de lente- en zomermaanden trekken veel kinderen op (sport)kamp waar ze urenlang buiten spelen en sporten. Dat doen ze nog al te vaak zonder zich te beschermen tegen de zon, wat vaak leidt tot zonnebrand en mogelijk huidkanker.

High Tech sportkleding is niet beter dan katoen

26/12/2001 - Een gewone ouderwetse katoenen T-shirt is even goed om het zweet op te vangen tijdens sport dan de high-tech weefsels die tegenwoordig op grote schaal worden gepromoot. Dat schrijven Amerikaanse onderzoekers in het gespecialiseerde tijdschrift Medicine & Science in Sports & Exercise.

Test: Mag ik sport doen?

15/04/2019 - Sport is gezond. Indien je jarenlang een zittend leven leidt en nauwelijks nog beweegt, kan het echter soms nodig zijn om je vooraf te laten onderzoeken door een arts om na te gaan of er geen gezondheidsrisico's bestaan. Deze test kan je daarbij helpen.

Sporten om te stoppen met roken

27/12/2006 - Mensen die nicotine-vervangende middelen gebruiken om te stoppen met roken, combineren dat het best met sport.

Veiligheidstips voor kitesurfers

Veiligheidstips voor kitesurfers 11/07/2007 - Kitesurfen is een sport waarin je risico loopt op een ongeval. Het is voor elke kitesurfer van belang om de risico’s te kennen en deze tot een minimum reduceren.

Welke sportbeha kiezen?

Welke sportbeha kiezen? 23/06/2017 - Afhankelijk van de grootte van uw borsten kunt u kiezen tussen een ingekapselde sportbeha, een compressiesportbeha of een combinatie van beide.

Grashockey is een sport voor iedereen!

Grashockey is een sport voor iedereen! 17/09/2016 - Grashockey is een bijzonder complete fysieke activiteit die tegelijkertijd reactiesnelheid, behendigheid, uithoudingsvermogen en fysieke kracht vergt. Voor wie is deze sport aangewezen en waar is ze goed voor?

Nooit te oud om te beginnen met sport

Nooit te oud om te beginnen met sport 10/02/2014 - U bent nooit te oud om te beginnen met sport: zelfs mensen die pas op latere leeftijd beginnen te sporten, doen er hun voordeel mee. Dat blijkt uit een studie in het British Journal of Sports Medicine.

Het nadeel van sporten

1/02/2007 - Sport is gezond. De keerzijde van meer sport is echter meer sportblessures. Op verzoek van de Stichting Consument en Veiligheid heeft het Nederlandse NIVEL in 50 huisartsenpraktijken uitgezocht hoeveel sportletselpatiënten huisartsen zien.

Latexallergie bedreigt sporters

9/05/2001 - Steeds meer sportbeoefenaars zijn allergisch voor latex, zo blijkt uit een Italiaans onderzoek waarvan de resultaten verschenen in het British Journal of Sports Medicine. Sportbeoefenaars komen frequent in aanraking met materiaal waarin latex of rubber is verwerkt (sportschoenen, handschoenen, sportkledij…).

66 percent van de Belgen beoefent een sport

25/02/2017 - FISA voerde samen met marktonderzoeksbureau Incidence in december 2016 een onderzoek naar de sportgewoontes bij 1000 Belgen ouder dan 18 jaar. Uit dit onderzoek blijkt dat 66% van de Belgen regelmatig aan sport doet. De populairste sport met 34% is wandelen, op de tweede en derde plaats volgen fitness en joggen, allebei met 15%.

Sport is goed voor de schoolprestaties van kinderen

Sport is goed voor de schoolprestaties van kinderen 16/03/2014 - Sport is goed voor de schoolprestaties van kinderen. Volgens onderzoekers van het VU Medische Centrum in Amsterdam is er een rechtstreekse positieve relatie tussen lichaamsbeweging en leerprestaties.

Wanneer een Preventief Sportmedisch Onderzoek voor sporters?

Wanneer een Preventief Sportmedisch Onderzoek voor sporters? 17/04/2015 - De Vereniging van Sport- en Keuringsartsen (SKA) heeft een online-instrument ontwikkeld voor iedereen die sport of van plan is te sporten.

Een op drie maratonloopsters heeft borstpijn

Een op drie maratonloopsters heeft borstpijn 12/09/2013 - Een op drie maratonloopsters heeft tijdens de maraton last van pijnlijke borsten (mastalgia), schrijven onderzoekers in het British Journal of Sports Medicine.

Videospel bevordert actieve leefstijl

Videospel bevordert actieve leefstijl 29/03/2011 - De videospellen Wii Sports tennis en boksen kunnen nuttig zijn bij het bevorderen van een actieve leefstijl bij mensen met spastische cerebrale parese (CP).

Actieve computerspelletjes kunnen echte sport niet vervangen

9/02/2008 - De nieuwe generatie computerspelletjes stimuleren weliswaar meer tot fysieke activiteit dan de vroegere computerspellen, maar ze kunnen echte sport niet vervangen, aldus een studie in het Britisch Medical Journal

Waarom een sportbeha belangrijk is

Waarom een sportbeha belangrijk is 15/02/2016 - Als u sport, is een goede beha geen overbodige luxe. Een sportbeha is comfortabeler dan een gewone beha en geeft meer ondersteuning waardoor pijn in de borsten kan worden vermeden.

Steken in de zij: hoe voorkomen en hoe verhelpen?

Steken in de zij: hoe voorkomen en hoe verhelpen? 17/04/2014 - Iedereen die wel eens sport, kent het: pijnlijke steken in de zij, net onder de ribbenkast, waardoor u moet stoppen. Het komt vooral voor bij lopen, zwemmen en teamsporten.

Melk betere dorstlesser dan water voor actieve kinderen

Melk betere dorstlesser dan water voor actieve kinderen 8/10/2011 - Actieve kinderen drinken beter melk dan water of een sportdrank wanneer ze sport beoefenen. Dat blijkt althans uit een Canadese studie.

Tuinieren is ideale beweging voor ouderen

31/07/2008 - Tuinieren is een ideale manier van bewegen voor ouderen, aldus een studie die voorgesteld werd op de Annual Meeting van de American College of Sports Medicine (ACSM) in Denver.pub