Zoekresultaten voor rode wijn (50 artikels)

Alcoholvrije rode wijn verlaagt bloeddruk

15/10/2012 - Dat (een klein beetje) rode wijn goed is voor het hart, is al langer bekend. Nieuw onderzoek in Spanje laat nu zien dat het wellicht niet de alcohol in de wijn is die daarvoor zorgt, maar andere stoffen.

Rode wijn beschermt tegen prostaatkanker

19/08/2007 - Volgens een onderzoek van Harvard University (gepubliceerd in Harvard Men's Health Watch, juni 2007) hebben mannen tussen 40 en 64 jaar die wekelijks 4 tot 7 glazen rode wijn drinken tot 50% minder kans op prostaatkanker dan mannen die geen rode wijn drinken.

Hoger libido door rode wijn

20/08/2009 - Dagelijks twee glazen rode wijn drinken blijkt goed te zijn voor het libido van vrouwen. Dat moet althans blijken uit een studie van de Universiteit van Firenze.

Mythe gezondheidseffect rode wijn sneuvelt

16/05/2014 - Resveratrol, een antioxidant in rode wijn, werd lang een beschermend effect toegedicht. Wie één glaasje rode wijn per dag drinkt, heeft een lager risico op kanker en op hart- en vaatziekten. Die uitleg blijkt niet te kloppen, zo stellen Amerikaanse onderzoekers.

Waarom rode wijn niet past bij kaas

Waarom rode wijn niet past bij kaas 19/01/2021 - Kaas en rode wijn, dat is meestal geen goede combinatie. Het is wellicht even schrikken? Niet getreurd, want er zijn voldoende alternatieven in het wijnaanbod die wel matchen.

Waarom kun je van rood vlees en rode wijn kanker krijgen?

Waarom kun je van rood vlees en rode wijn kanker krijgen? 15/12/2023 - Een glas rode wijn per dag is goed voor je gezondheid, toch? Maar rood vlees dan weer niet, of valt het toch wel mee? Hoe weten we eigenlijk of dat wat we eten wel of niet goed voor ons is?

Geheim van rode wijn ontrafeld

26/01/2002 - Het is een stelling die vaker door wetenschappers is verkondigd: een glaasje rode wijn is heel gezond en vermindert het risico op hart- en vaatziekten. Onderzoekers hebben nu ook een verklaring voor die bewering.

Rode wijn verlengt levensduur

25/09/2003 - De laatste jaren verschijnen regelmatig studies die aantonen dat een matige consumptie van rode wijn gezond is en onder meer het risico op hart- en vaatziekten vermindert.

Wat kan je doen tegen verkleuring van je mond na het drinken van rode wijn?

Wat kan je doen tegen verkleuring van je mond na het drinken van rode wijn? 16/12/2022 - Sommige mensen mijden angstvallig dat glas rode wijn uit vrees voor het blauwpaarse spoor dat het goedje achterlaat op tanden en lippen. Er zijn evenwel enkele trucjes die je kan toepassen om de kleurschade te beperken.

Is een glas rode wijn gezond?

Is een glas rode wijn gezond? 13/09/2022 - De ene week lezen we in de krant dat wetenschappers zeggen dat één glas rode wijn per dag gezond is, want goed voor hart- en de bloedvaten. De week erop lezen we dat elke druppel alcohol er één te veel is. Wat moeten we nog geloven?

Waarom bessen en rode wijn de ziekte van Parkinson kunnen vertragen

Waarom bessen en rode wijn de ziekte van Parkinson kunnen vertragen 4/02/2022 - Nieuw onderzoek suggereert dat de antioxidanten in rode wijn en bessen de symptomen van de ziekte van Parkinson kunnen helpen bestrijden. Ze zouden namelijk de progressie van de bewegingsstoornissen vertragen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Glas rode wijn in de vorm van een pil

28/01/2004 - Een Italiaans farmaceutisch bedrijf heeft een pil ontwikkeld dat alle gezondheidsbevorderende ingrediënten van rode wijn in gevriesdroogde vorm bevat.

Hoe lang kan je een wijnrestje bewaren?

Hoe lang kan je een wijnrestje bewaren? 8/12/2018 - Er blijft nog wat over van een lekker flesje wijn. Zonde om het in de gootsteen te gieten. Maar hoe lang kan je zo’n restje bewaren?

Hoofdpijn van goedkope wijn

30/11/2010 -

Een glaasje voor het hart

1/09/2000 - De laatste jaren gaat er haast geen week voorbij of er verschijnt in één of ander wetenschappelijk tijdschrift een artikel over de gezondheidsvoordelen van alcohol, en dan meestal van (rode) wijn.

Rode wijn vermindert risico op dementie

18/11/2002 - Regelmatig een glas rode wijn drinken (tot 21 glazen per week) vermindert het risico op dementie, inclusief ziekte van Alzheimer, met de helft, aldus een Deense studie. Bier daarentegen zou het risico verdubbelen in vergelijking met mensen die nooit bier drinken.

Cabernet Sauvignon tegen Alzheimer

19/12/2006 - Volgens nieuw onderzoek aan de Mount Sinai School of Medicine in New York zou matige consumptie (1-2 glazen per dag) van rode Cabernet Sauvignon het risico op Alzheimer kunnen verminderen.

Hoe lees je het etiket op een fles wijn?

Hoe lees je het etiket op een fles wijn? 20/12/2022 - Het etiket op een fles wijn bevat veel informatie over de kwaliteit en het karakter van de wijn. Als je leert hoe je het etiket moet ontcijferen, kan je de juiste keuze maken bij het kopen of proeven van een wijn.

Een glaasje voor het hart en tegen werkverlet

1/12/2000 - De laatste jaren gaat er haast geen week voorbij of er verschijnt in één of ander wetenschappelijk tijdschrift een artikel over de gezondheidsvoordelen van alcohol, en dan meestal van (rode) wijn.

Kan je ook van wijn een ‘bierbuik’ krijgen?

Kan je ook van wijn een ‘bierbuik’ krijgen? 4/07/2022 - Veel mensen drinken wel eens een glaasje alcohol... en bij een heel pak van hen blijft het niet bij één consumptie. Bestaat er echt zoiets als een bierbuik? En kan je ook van wijn een bierbuik krijgen?

Mediterrane voeding

6/09/2001 - Eén ding is zeker: een mediterrane voeding is veel meer dan olijfolie, wat tomatensaus en rode wijn.

Veggie pastei met zoete aardappel en paddenstoelen

Veggie pastei met zoete aardappel en paddenstoelen 28/12/2018 - Van deze veggie pastei met zoete aardappel en paddenstoelen word je zeker en vast gelukkig op gure dagen. Rijk gevuld met paddenstoelen en linzen en gestoofd in rode wijn en groentebouillon. Het dakje van zoete aardappelpuree en knapperig broodkruim maken ‘m nét even iets specialer. Zalig hoor …

Wijn: goed en slecht voor Alzheimerdementie

7/12/2009 - Volgens een Amerikaanse studie die recent werd voorgesteld op een internationaal Alzheimercongres in Wenen zouden ...

Wees voorzichtig met cocktails

30/06/2008 -

Alcohol kan astmacrisis uitlokken

1/09/2000 - Alcohol kan een astmatische reactie uitlokken, zo blijkt uit een recente Australische studie waarvan de resultaten werden gepubliceerd in de Journal of Allergy and Clinical Immunology. De studie volgde 366 astmapatiënten.

Hoge Gezondheidsraad: maximaal tien alcoholische consumpties per week

Hoge Gezondheidsraad: maximaal tien alcoholische consumpties per week 16/06/2018 - De Hoge Gezondheidsraad geeft in een advies over ‘Risico’s van alcoholgebruik’ een reeks nieuwe aanbevelingen om het alcoholgebruik van de Belg drastisch te verminderen.

Geen glas rode wijn is beter dan één glas rode wijn

8/01/2017 - Gematigde drinkers leven langer dan geheelonthouders: dat hebben we lang geloofd. De Nederlandse psychiater René Kahn haalt ons uit die illusie: het is een mythe, te wijten aan ondeugdelijk onderzoek.

Deze 5 voedingsproducten maken u ouder

9/09/2014 - Het is al lang geen geheim meer dat bepaalde voedingsmiddelen een effect hebben op onze huid. Af en toe een keertje zondigen, kan geen kwaad. Maar wie er een (slechte) gewoonte van maakt, kan zo het verouderingsproces versnellen. Opgelet dus met deze lijst voedingsproducten.

Lavendelkip

23/03/2015 - Alhoewel lavendel in haast elke kruidentuin wordt gekweekt, wordt het nauwelijks in de keuken gebruikt, tenzij misschien als versiering. Nochtans is het perfect bruikbaar.

Hoe zullen we ooit onsterfelijk kunnen worden?

16/05/2018 - We leven alsmaar langer, en het lukt ons ook alsmaar beter om langer gezond te leven dan vroeger, maar zullen we ooit écht onsterfelijk kunnen worden? En is onsterfelijkheid zelfs wel wenselijk?

volgopfacebook

volgopinstagram