Rode wijn verlengt levensduur

Laatst bijgewerkt: September 2003 | 3 reacties
rode-wijn-3glazen.jpg

nieuws De laatste jaren verschijnen regelmatig studies die aantonen dat een matige consumptie van rode wijn gezond is en onder meer het risico op hart- en vaatziekten vermindert.
Volgens Amerikaanse wetenschappers bevat rode wijn een stof die de levensduur van cellen verlengt. Het gaat om resveratrol, een polyfenol die ook in onder meer pinda's en druiven te vinden is. Resveratrol zou min of meer hetzelfde effect hebben op cellen als een caloriebeperkt 'hongerdieet'.
Voorlopig is het effect van resveratrol alleen uitgetest in het laboratorium op gistcellen, maar ook reeds op wormen en vliegen. Momenteel zijn tests op muizen gepland.
Wijnen uit gebieden met extreme weersomstandigheden, zoals Chili, Australië en Argentinië, bevatten meer resveratrol dan wijnen uit onder meer Frankrijk.

bron: On-line versie van Nature
verschenen op : 25/09/2003 , bijgewerkt op 23/09/2003

3 reacties

wijn en gezondheid

door anoniem, 17 January 2011 om 11:03

Er is al heel wat meer onderzoek gebeurt naar de positieve werking van resveratrol dan er in dit artikel naar voren komt. Ook op mensen en ivm verschillende funstie in het lichaam. Overgewicht, hart en vaatziekte, lever, nieren, hersenen, prostaat,... www.google.be

gel en gewichtstoename in de menopauze

door anoniem, 13 April 2005 om 14:26

Hallo, ik ben 50 jaar en heb geregeld warmte opwellingen, vooral 'snachts, hierdoor slaap ik ook zeer slecht. Mijn gynaecoloog schreef een gel voor Estrua (misschien onjuiste spelling). Mijn vraag is nu zijn er nog vrouwen die deze gel gebruiken of gebruikte, en wat waren de resultaten? Zou het kunnen dat je er ook dikker van wordt? Ik sta er nogal weigerachtig tegenover ook omdat ik reclus heb in mijn borsten (goedaardige zwellingen). Graag jullie advies? Vriendelijk bedankt! groetjes

rode wijn

door anoniem, 26 September 2003 om 14:50

Klopt het ook dat gevaren van rood vlees eten - eerder kanker - worden gecompenseerd door gebruik van rode wijn?

bekijk alle 3 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt