Zoekresultaten voor omega 3 (106 artikels)

De zin en onzin van omega 3-vetzuren

De zin en onzin van omega 3-vetzuren 21/12/2007 - De laatste jaren komen steeds meer voedingsmiddelen op de markt die rechtstreeks of onrechtstreeks (bv. via de voeding van de veestapel en kippen) zijn verrijkt met omega 3-vetzuren. Daarnaast worden ook visoliepillen aangeprezen. Maar wat doet omega 3 écht voor onze gezondheid?

Vette vis tegen ontstekingen

15/04/2005 - Vette vis zoals makreel, zalm en haring, die veel omega-3 vetzuren bevat, ...

Omega-3 vetzuren voorkomen geen kanker

1/03/2007 - Uit een kritische analyse van een veertigtal studies over omega-3 vetzuren en kanker blijkt ...

Omega 3-vetzuren voorkomen blindheid

Omega 3-vetzuren voorkomen blindheid 26/07/2007 - Omega 3-vetzuren zouden blindheid kunnen voorkomen bij mensen met maculaire degeneratie of retinopathie ...

Waarom kinderen en jongeren twee keer per week vette vis moeten eten

Waarom kinderen en jongeren twee keer per week vette vis moeten eten 18/03/2018 - Kinderen en jongeren zouden twee keer per week vette vis moeten eten of een visoliesupplement moeten slikken om zo voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen.

Omega 3 helpt niet tegen dementie of hartziekten

Omega 3 helpt niet tegen dementie of hartziekten 16/07/2012 - Omega 3-supplementen helpen niet om dementie te voorkomen. Dat zeggen wetenschappers die de resultaten van drie grote studies hebben bestudeerd,

Inname van omega-3 vetzuren lager dan aanbevolen

1/05/2007 - Volgens het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën is de inname van omega-3 vetzuren onder jonge volwassenen aanzienlijk lager dan de hoeveelheid die de (Nederlandse) Gezondheidsraad aanbeveelt.

Tweemaal per week vis eten vermindert kans op borstkanker

27/09/2013 - Visolie (omega 3 meervoudig onverzadigde vetzuren) kan de kans op het krijgen van borstkanker met 14% verminderen, volgens een nieuw onderzoek gepubliceerd in het British Medical Journal

Effect omega-3-vetzuren beperkt

Effect omega-3-vetzuren beperkt 8/11/2012 - Omega-3-vetzuren hebben slechts een marginaal effect op het optreden van cardiovasculaire incidenten zoals een hartaanval of een beroerte en sterfte.

Kwaliteitslabel voor parafarmaceutische producten

16/02/2007 - Koopt u in de apotheek ook weleens vitamines, mineralen of omega-3-capsules en bent u dan zeker dat de informatie die op de doosjes staat, ook klopt?

Visolie tegen inspanningsastma

4/12/2003 - Sporters die last hebben van inspanningsastma of kortademigheid na een inspanning, zouden minder problemen hebben als ze visoliepillen met omega-3 polyonverzadigde vetzuren gebruiken.

Omega 3 vetten beschermen tegen vroeggeboorte

Omega 3 vetten beschermen tegen vroeggeboorte 29/12/2018 - De inname van omega 3 vetten (lange keten meervoudig onverzadigde vetten) tijdens de zwangerschap vermindert de kans op een vroeggeboorte. Dat blijkt uit een nieuwe overzichtsstudie van de Cochrane review, waarin 70 bestaande studies, waarin in totaal bijna 20.000 vrouwen waren betrokken, werden geanalyseerd.

Omega-3-vetzuren verminderen kans op kanker niet

30/04/2010 - De bewering dat toevoeging van omega-3-vetzuren aan het dieet kanker voorkomt, klopt niet. Dat besluiten onderzoekers van het Southern California Evidence-Based Practice Center na analyse van alle studies over het effect van omega-3-vetzuren in het dieet op kanker.

Omega-3 vetzuren kunnen in beperkte mate helpen om hartziekten te voorkomen

9/04/2010 - Omega-3 vetzuren kunnen mogelijk het leven van hartpatiënten helpen verlengen, maar er zijn nog veel onduidelijkheden.

Omega-3 vetzuren kunnen nuttig zijn voor diabetici

Omega-3 vetzuren kunnen nuttig zijn voor diabetici 18/01/2012 - Diabetespatiënten die een hartinfarct hebben gehad, kunnen baat hebben bij omega-3 vetzuren. Die verminderen namelijk het risico op ernstige hartritmestoornissen.

Toevoegen van omega-3 en omega-6 vetzuren aan flesvoeding geeft later achterstand

25/11/2012 - Het toevoegen van omega-3 en omega-6 vetzuren in flesvoeding aan baby's zorgt ervoor dat deze zich in de eerste maanden na de geboorte beter ontwikkelen.

Omega3-vetzuren in moedermelk helpt tegen zwaarlijvigheid

Omega3-vetzuren in moedermelk helpt tegen zwaarlijvigheid 7/06/2014 - Meer omega 3-vetzuren en minder linolzuur in de voeding van zuigelingen en jonge kinderen beschermt ze tegen overgewicht op latere leeftijd.

Waarom vis gezonder is dan visoliepil

Waarom vis gezonder is dan visoliepil 11/09/2013 - Het is gezonder om het meervoudig onverzadigde omega-3 vetzuur DHA binnen te krijgen door consumptie van vis, dan uit een voedingssupplement.

Omega-3 vetzuren beschermen tegen maculaire degeneratie

26/07/2008 - Mensen die veel vette vis en andere voedingsproducten rijk aan omega 3-vetzuren eten, hebben tot 40% minder kans om op latere leeftijd maculaire degeneratie te krijgen.

Omega 3 uit visolie verhoogt kans op prostaatkanker

Omega 3 uit visolie verhoogt kans op prostaatkanker 22/11/2013 - Volgens een recent onderzoek in het Journal of the National Cancer Institute zou een hoog verbruik van omega 3-vetzuren uit vis (vette vis of supplementen met visolie) het risico op prostaatkanker verhogen.

Vette vis vermindert risico op agressieve prostaatkanker

3/05/2009 - Mannen die wekelijks minstens één keer zalm of een andere vette vis eten die veel omega-3 vetzuren bevat, hebben tot 60% minder risico op een agressieve prostaatkanker dan mannen die nooit vis eten.

Omega-3-vetzuren helpen niet bij hart- en vaatziekten

9/09/2010 - Na een hartaanval heeft het geen zin om margarine te smeren die verrijkt is met omega-3 vetzuren of visolie-pilletjes te slikken.

Omega-3 vetzuren verminderen kankerrisico niet

5/04/2006 - Een literatuuronderzoek van 38 publicaties tussen 1966 en oktober 2005 komt tot het besluit dat omega-3 vetzuren de kans op kanker niet vermindert.

Zalm niet langer zo gezond als gedacht

11/11/2016 - Zalm wordt allerlei goede eigenschappen toegedicht. Zo zou de vis tjokvol omega-3 vetzuren zitten en daardoor een dankbare superfood zijn die onder andere helpt bij het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Toch blijkt uit Brits onderzoek nu dat het percentage van die goede omega-3 de voorbije vijf jaar gehalveerd is in gekweekte zalm.

Omega-3-vetzuursupplementen geen effect op hart- en vaatziekten

Omega-3-vetzuursupplementen geen effect op hart- en vaatziekten 13/03/2018 - Mensen met een hoog risico op hart- en vaatziekten verlagen hun kans op cardiovasculaire aandoeningen of voortijdige sterfte niet door supplementen met omega-3-vetzuur (op basis van visolie) te slikken. Dat blijkt uit een studie in JAMA Cardiology.

Omega 3-vetzuren en vitamine E kunnen helpen tegen chronische ontstekingsziekten longen

Omega 3-vetzuren en vitamine E kunnen helpen tegen chronische ontstekingsziekten longen 15/05/2017 - Omega 3-vetzuren en vitamine E kunnen mogelijk een rol spelen bij de aanpak van chronische ontstekingsziekten in de longen, zoals astma, COPD en auto-immuunziekte sarcoïdose. Dat blijkt uit een studie aan de Universiteit van Maastricht gepubliceerd in het vakblad International Journal of Food Sciences and Nutrition.

Omega-3 vetzuren helpen tegen depressie?

Omega-3 vetzuren helpen tegen depressie? 4/08/2016 - Ook in de strijd tegen depressie hebben de omega-3 vetzuren hun nut bewezen. Ze kunnen een zeer interessante rol spelen ter ondersteuning van antidepressiva.

Wat goed is voor het hart, kan slecht zijn voor de prostaat

Wat goed is voor het hart, kan slecht zijn voor de prostaat 16/06/2011 - Omega 3-vetzuren uit vette vis zijn misschien goed voor het hart, maar slecht voor de prostaat. Dat blijkt uit een studie in het American Journal of Epidemiology,

Visolie voorkomt allergie niet

Visolie voorkomt allergie niet 11/06/2013 - Een relatief gebrek aan meervoudig onverzadigde omega-3-vetzuren die voorkomen in visolie, is een mogelijke oorzaak van de toename van allergieën in westerse landen.

Plantaardig vet niet beter dan dierlijke vet?

Plantaardig vet niet beter dan dierlijke vet? 15/03/2013 - Een nieuwe studie van de Amerikaanse National Institutes of Health gepubliceerd in het British Medical Journal formuleert ernstige bedenkingen bij de aanbeveling om meer plantaardige (meervoudig onverzadigde) vetten en minder dierlijke (verzadigde) vetten te gebruiken.

volgopfacebook

volgopinstagram