ad

Omega 3-vetzuren en vitamine E kunnen helpen tegen chronische ontstekingsziekten longen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
123-vis-granen-omega3-bronnen-05-17.jpg

nieuws Omega 3-vetzuren en vitamine E kunnen mogelijk een rol spelen bij de aanpak van chronische ontstekingsziekten in de longen, zoals astma, COPD en auto-immuunziekte sarcoïdose. Dat blijkt uit een studie aan de Universiteit van Maastricht gepubliceerd in het vakblad International Journal of Food Sciences and Nutrition.

Het gaat om een literatuurstudie die ruim 160 artikelen over het effect van specifieke voedingscomponenten op chronische inflammatieziekten van de longen, zoals astma, COPD en de auto-immuunziekte sarcoïdose analyseerde.

Normaal gesproken heeft een ontsteking in het lichaam een functie, want die verwijdert iets uit je lijf dat er niet hoort. Bij een chronische ontsteking is de balans weg. De functie is niet meer nodig, maar de ontsteking gaat door en valt zelfs gezonde cellen aan. Daarom moet zo'n langdurige ontsteking met medicijnen aangepakt worden. Probleem is dat patiënten die langdurig medicijnen moeten innemen daar op den duur resistentie tegen opbouwen.
Uit de studie blijkt dat Omega 3-vetzuren en vitamine E effect hebben op inflammatoire longziekten. Omega 3-vetzuren en vitamine E leken zowel de ontsteking tegen te gaan als de longfunctie te verbeteren.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub