Zoekresultaten voor vaginale infectie (35 artikels)

Vaginale infecties en vroeggeboortes

24/09/2004 - Vaginale infecties blijken een belangrijke oorzaak te zijn van vroeggeboortes.

Vaginale infecties

Vaginale infecties 24/04/2003 - Vaginale klachten komen voor bij ongeveer 29 vrouwen per 1.000 vrouwen. In een gemiddelde huisartsenpraktijk ziet een huisarts een- à tweemaal per week een vrouw met vaginale klachten.

Beter geen vaginale douche

Beter geen vaginale douche 30/11/2010 - Vaginale douches met een spuit of klysma worden nog altijd gebruikt in de overtuiging dat dit de hygiëne ten goede komt of om vervelende geurtjes weg te spoelen.

Vaginale schimmelinfecties: onschuldig maar onaangenaam

Vaginale schimmelinfecties: onschuldig maar onaangenaam 10/03/2020 - Vaginale schimmelinfecties of candidiasis is een vaak voorkomende onschuldige -maar onaangename- infectie die niét besmettelijk en niét seksueel overdraagbaar is, en ook niet het gevolg van een slechte hygiëne.

Farmabedrijf Johnson & Johnson stopt verkoop vaginale steunmatjes

Farmabedrijf Johnson & Johnson stopt verkoop vaginale steunmatjes 21/07/2012 - Johnson & Johnson stopt de verkoop van Gynecare Prolift, vaginale 'steunmatjes' uit kunststof. Deze matjes worden gebruikt voor de behandeling van vrouwen met een verzakte baarmoeder,

Candida-infectie (candidiasis): hoe en waar kan u ze krijgen?

Candida-infectie (candidiasis): hoe en waar kan u ze krijgen? 17/08/2017 - Candida is een familie van gisten of schimmels die van nature kunnen voorkomen op de huid, de slijmvliezen en in de darmen. Men noemt dit ook commensalen.

Vaginale afscheiding: wat te doen?

Vaginale afscheiding: wat te doen? 18/12/2016 - Vaginaal vochtverlies of vaginale afscheiding (fluor vaginalis) is een veel voorkomende klacht die vaak voor heel wat ongerustheid zorgt door angst voor SOA, kanker enzovoorts.

Belg en natuurlijke lichaamsgeuren

18/09/2006 - Belgen –en vooral vrouwen en Vlamingen- willen graag zo geurloos mogelijk door het leven gaan. Dit blijkt uit een recent, onderzoek van Bersac, actief in de vrouwelijke persoonlijke gezondheid.

Yoghurt zinloos tegen vaginale ontstekingen

10/02/2006 - Het is een tijdje mode geweest: het eten of insmeren van de vagina met yoghurt (of lactobacillen) om een vulvovaginitis (ontsteking van de schaamspleet en de schede) te behandelen.

Een typische menopauzeklacht: veranderingen in de menstruatie

Een typische menopauzeklacht:  veranderingen in de menstruatie 19/02/2018 - Elke vrouw heeft een bepaald menstruatieritme dat geregeld wordt door oestrogeen en progesteron, 2 geslachtshormonen.

Cystitis vaak miskend

2/10/2001 - Vrouwen die lijden aan cystitis vrezen heel dikwijls dat ze een of andere ernstige aandoening hebben. Cystitis is een ongecompliceerde en veel voorkomende urineweginfectie bij vrouwen.

‘Vaginale douches kunnen gezondheid schaden’

19/07/2015 - Dames die de binnenkant van hun vagina regelmatig spoelen, kunnen hun gezondheid schaden. Dat is al langer bekend, maar nu levert nieuw onderzoek, verschenen in het wetenschappelijk blad The Journal of Environmental Health, nieuw en concreet bewijs dat de handeling gezondheidsrisico’s inhoudt.

Geen antibiotica tijdens zwangerschap

6/02/2002 - Volgens een onderzoek van de University of Alabama die eind januari werd voorgesteld op de jaarvergadering van de Society for Maternal-Fetal Medicine in New Orleans hebben antibiotica tijdens de zwangerschap meer nadelen dan voordelen.

UAntwerpen zoekt vrijwillgers voor HPV-onderzoek

UAntwerpen zoekt vrijwillgers voor HPV-onderzoek 18/02/2015 - Wereldwijd lijden 93 miljoen vrouwen aan een infectie met het humaan papillomavirus (HPV), de belangrijkste oorzaak van baarmoederhalskanker.

Zwangerschap en infectieziekten

Zwangerschap en infectieziekten 1/11/2000 - Gedurende de zwangerschap kunnen bij de zwangeren bepaalde infectieuse aandoeningen optreden, welke op een of andere manier schade aan de zwangerschap kunnen berokkenen. De aard van de schade is afhankelijk van het soort infectie en voornamelijk ook van de duur van de zwangerschap.

Vaginale douche werkt soa in de hand

16/02/2009 - Vaginaal douchen verhoogt de kans op een geslachtsziekte met 50 procent. Het spoelen van de vagina voor of na geslachtsgemeenschap moet daarom worden ontraden.

Wat zijn de zeven gouden regels voor de intieme hygiëne?

Wat zijn de zeven gouden regels voor de intieme hygiëne? 19/06/2020 - Veel vrouwen doen foute dingen bij hun intieme hygiëne. Welke regels moeten er worden gerespecteerd en hoe beperk je maximaal het risico op irritatie en infectie?

Chlamydia-infectie: een sluipende oorzaak van onvruchtbaarheid

30/11/2010 - Een chlamydia-infectie is de belangrijkste oorzaak van een bekkeninfectie. Dit is een ontsteking van het baarmoederslijmvlies (endometrium), de eileiders en eierstokken, en de andere organen die in deze buurt liggen.

Bekkenspieren oefenen tegen inspannings-incontinentie

Bekkenspieren oefenen tegen inspannings-incontinentie 2/08/2018 - Gebeurt het wel eens dat je ongewild wat urine verliest als je moet niezen of hoesten, als je iets moet opheffen of tijdens sport? Mogelijk lijd je dan aan inspannings- of stress-incontinentie.

Mag u alcohol drinken als u antibiotica neemt?

Mag u alcohol drinken als u antibiotica neemt? 17/12/2011 - Alcohol vermindert de werking van antibiotica niet. Een glaasje alcohol kan dus weinig kwaad.

Seks OK tijdens zwangerschap

6/03/2001 - Seks mag ook op einde van de zwangerschap. In tegenstelling tot wat nog vaak wordt gedacht verhoogt seks niet het risico op een voortijdige geboorte. In tegendeel zelfs, volgens onderzoekers van de University of North Carolina zou seks zelfs in beperkte mate voortijdige geboortes kunnen voorkomen.

Bestaat het candida-syndroom?

19/02/2012 - Het Candida-syndroom of chronische candidiasis is een aandoening die voor het eerst werd beschreven in de jaren ’90 van de vorige eeuw door de Amerikaanse kinderarts William Crook.

Screening ovariumkanker is zinloos

Screening ovariumkanker is zinloos 30/07/2011 - Het vroegtijdig opsporen van ovarium- of eierstokkanker met CA-125-metingen in het bloed en transvaginale echo’s heeft weinig zin omdat het het aantal overlijdens door kanker niet vermindert

Nieuwe HPV-vaccins bieden langdurige bescherming

27/06/2006 - Recente studies tonen aan dat twee nieuwe vaccins tegen het humane papillomavirus (HPV) zeer effectief zijn en langdurig bescherming bieden.

Wat zijn de risico’s van orale seks?

5/01/2009 -

Anti-candidadieet is onzin

Anti-candidadieet is onzin 31/08/2012 - Bij een besmetting met Candida wordt vaak een anti-candidadiëet aangeraden. Dit heeft geen zin en kan zelfs ongezond zijn.

Sommige HIV-patiënten mogen vrijen zonder condoom

Sommige HIV-patiënten mogen vrijen zonder condoom 11/08/2014 - HIV-koppels die een duurzame relatie hebben mogen onder bepaalde voorwaarden vrijen zonder condoom. Dat zegt de Hoge Gezondheidsraad in een recent advies. Mensen met hiv die combinatietherapie volgen zijn immers nog nauwelijks ‘besmettelijk'.

Internationale AIDSDAG

1/12/2013 - Wanneer is een HIV-test aan te raden? Indien u zich zorgen maakt over een mogelijke HIV-infectie kunt u best overleggen met uw huisarts of een gespecialiseerd centrum of een hiv-test nodig is.

Overgangsklachten: wat kan u eraan doen? (2)

30/11/2010 -

Blaasontsteking: een typische vrouwenkwaal?

Blaasontsteking: een typische vrouwenkwaal? 25/07/2019 - Blaasontstekingen komen inderdaad veel meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Jonge meisjes maken 20 keer meer kans op een blaasinfectie dan jongens, en volwassen vrouwen lopen zelfs 50 keer zoveel risico als mannen.pub