Zoekresultaten voor vaginale infectie (30 artikels)

Vaginale infecties en vroeggeboortes

24/09/2004 - Vaginale infecties blijken een belangrijke oorzaak te zijn van vroeggeboortes.

Vaginale schimmelinfecties: onschuldig maar onaangenaam

Vaginale schimmelinfecties: onschuldig maar onaangenaam 10/03/2020 - Vaginale schimmelinfecties of candidiasis is een vaak voorkomende onschuldige -maar onaangename- infectie die niét besmettelijk en niét seksueel overdraagbaar is, en ook niet het gevolg van een slechte hygiëne.

Vaginale infecties

24/04/2003 - Vaginale klachten komen voor bij ongeveer 29 vrouwen per 1.000 vrouwen. In een gemiddelde huisartsenpraktijk ziet een huisarts een- à tweemaal per week een vrouw met vaginale klachten.

Beter geen vaginale douche

Beter geen vaginale douche 30/11/2010 - Vaginale douches met een spuit of klysma worden nog altijd gebruikt in de overtuiging dat dit de hygiëne ten goede komt of om vervelende geurtjes weg te spoelen.

Vaginale afscheiding: wat te doen?

Vaginale afscheiding: wat te doen? 18/12/2016 - Vaginaal vochtverlies of vaginale afscheiding (fluor vaginalis) is een veel voorkomende klacht die vaak voor heel wat ongerustheid zorgt door angst voor SOA, kanker enzovoorts.

Farmabedrijf Johnson & Johnson stopt verkoop vaginale steunmatjes

21/07/2012 - Johnson & Johnson stopt de verkoop van Gynecare Prolift, vaginale 'steunmatjes' uit kunststof. Deze matjes worden gebruikt voor de behandeling van vrouwen met een verzakte baarmoeder,

Geen antibiotica tijdens zwangerschap

6/02/2002 - Volgens een onderzoek van de University of Alabama die eind januari werd voorgesteld op de jaarvergadering van de Society for Maternal-Fetal Medicine in New Orleans hebben antibiotica tijdens de zwangerschap meer nadelen dan voordelen.

Yoghurt zinloos tegen vaginale ontstekingen

10/02/2006 - Het is een tijdje mode geweest: het eten of insmeren van de vagina met yoghurt (of lactobacillen) om een vulvovaginitis (ontsteking van de schaamspleet en de schede) te behandelen.

‘Vaginale douches kunnen gezondheid schaden’

19/07/2015 - Dames die de binnenkant van hun vagina regelmatig spoelen, kunnen hun gezondheid schaden. Dat is al langer bekend, maar nu levert nieuw onderzoek, verschenen in het wetenschappelijk blad The Journal of Environmental Health, nieuw en concreet bewijs dat de handeling gezondheidsrisico’s inhoudt.

Een typische menopauzeklacht: veranderingen in de menstruatie

Een typische menopauzeklacht:  veranderingen in de menstruatie 19/02/2018 - Elke vrouw heeft een bepaald menstruatieritme dat geregeld wordt door oestrogeen en progesteron, 2 geslachtshormonen.

Belg en natuurlijke lichaamsgeuren

18/09/2006 - Belgen –en vooral vrouwen en Vlamingen- willen graag zo geurloos mogelijk door het leven gaan. Dit blijkt uit een recent, onderzoek van Bersac, actief in de vrouwelijke persoonlijke gezondheid.

Cystitis vaak miskend

2/10/2001 - Vrouwen die lijden aan cystitis vrezen heel dikwijls dat ze een of andere ernstige aandoening hebben. Cystitis is een ongecompliceerde en veel voorkomende urineweginfectie bij vrouwen.

Vaginale douche werkt soa in de hand

16/02/2009 - Vaginaal douchen verhoogt de kans op een geslachtsziekte met 50 procent. Het spoelen van de vagina voor of na geslachtsgemeenschap moet daarom worden ontraden.

Wat zijn de zeven gouden regels voor de intieme hygiëne?

Wat zijn de zeven gouden regels voor de intieme hygiëne? 24/01/2022 - Veel vrouwen doen foute dingen bij hun intieme hygiëne. Welke regels moeten er worden gerespecteerd en hoe beperk je maximaal het risico op irritatie en infectie?

UAntwerpen zoekt vrijwillgers voor HPV-onderzoek

UAntwerpen zoekt vrijwillgers voor HPV-onderzoek 18/02/2015 - Wereldwijd lijden 93 miljoen vrouwen aan een infectie met het humaan papillomavirus (HPV), de belangrijkste oorzaak van baarmoederhalskanker.

Wat zijn de risico’s van orale seks?

5/01/2009 -

Vroegtijdige weeën: meestal geen reden tot ongerustheid

Vroegtijdige weeën: meestal geen reden tot ongerustheid 26/08/2014 - Ongeveer 7 op 100 baby’s in België worden te vroeg geboren. De meerlingen, die meer risico op vroeggeboorte lopen, zijn hierbij niet meegerekend.

Bestaat het candida-syndroom?

19/02/2012 - Het Candida-syndroom of chronische candidiasis is een aandoening die voor het eerst werd beschreven in de jaren ’90 van de vorige eeuw door de Amerikaanse kinderarts William Crook.

Seks OK tijdens zwangerschap

6/03/2001 - Seks mag ook op einde van de zwangerschap. In tegenstelling tot wat nog vaak wordt gedacht verhoogt seks niet het risico op een voortijdige geboorte. In tegendeel zelfs, volgens onderzoekers van de University of North Carolina zou seks zelfs in beperkte mate voortijdige geboortes kunnen voorkomen.

Anti-candidadieet is onzin

31/08/2012 - Bij een besmetting met Candida wordt vaak een anti-candidadiëet aangeraden. Dit heeft geen zin en kan zelfs ongezond zijn.

Screening ovariumkanker is zinloos

30/07/2011 - Het vroegtijdig opsporen van ovarium- of eierstokkanker met CA-125-metingen in het bloed en transvaginale echo’s heeft weinig zin omdat het het aantal overlijdens door kanker niet vermindert

Nieuwe HPV-vaccins bieden langdurige bescherming

27/06/2006 - Recente studies tonen aan dat twee nieuwe vaccins tegen het humane papillomavirus (HPV) zeer effectief zijn en langdurig bescherming bieden.

Overgangsklachten: wat kan u eraan doen? (2)

30/11/2010 -

Opgepast voor seksueel overdraagbare infecties op reis

30/06/2008 -

Internationale AIDSDAG

1/12/2013 - Wanneer is een HIV-test aan te raden? Indien u zich zorgen maakt over een mogelijke HIV-infectie kunt u best overleggen met uw huisarts of een gespecialiseerd centrum of een hiv-test nodig is.

Sommige HIV-patiënten mogen vrijen zonder condoom

Sommige HIV-patiënten mogen vrijen zonder condoom 11/08/2014 - HIV-koppels die een duurzame relatie hebben mogen onder bepaalde voorwaarden vrijen zonder condoom. Dat zegt de Hoge Gezondheidsraad in een recent advies. Mensen met hiv die combinatietherapie volgen zijn immers nog nauwelijks ‘besmettelijk'.

Veilig vrijen na 50 jaar

30/11/2010 -

Pil of geen pil? Voor- en nadelen van hormonale anticonceptie

Pil of geen pil? Voor- en nadelen van hormonale anticonceptie 3/09/2021 - De pil is het bekendste en populairste voorbehoedsmiddel. De pil en andere vormen van hormonale anticonceptie hebben naast het voorkomen van zwangerschap nog een aantal bijkomende gezondheidsvoordelen, maar ook enkele nadelen en nevenwerkingen. Een overzicht.

Geneesmiddelen niet combineren met alcohol

3/11/2008 -

Is schaamhaar scheren gevaarlijk?

Is schaamhaar scheren gevaarlijk? 5/08/2013 - Steeds meer vrouwen en mannen verwijderen hun schaamhaar geheel of gedeeltelijk. Dat is niet zonder gevaar. Schaamhaar vormt namelijk een natuurlijke bescherming.

volgopfacebook

volgopinstagram