Belg en natuurlijke lichaamsgeuren

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
zeep.jpg

nieuws Belgen –en vooral vrouwen en Vlamingen- willen graag zo geurloos mogelijk door het leven gaan. Dit blijkt uit een recent, onderzoek van Bersac, actief in de vrouwelijke persoonlijke gezondheid. 76% vindt een geurende adem bij zichzelf ronduit irritant, 68% vindt het bijzonder storend als aan hun geslachtsdelen een reukje zit. 4 vrouwen op 10 gebruikt dan ook producten om de vagina ‘te verfrissen’: een reflex die het evenwicht van de vaginale flora kan verstoren en vaak tot meer uitgesproken geuren en vaginale infecties leidt.
Ook de voeten en de oksels willen we massaal fris: 72% stoort zich sterk aan geurende oksels, 70% vindt voeten die we kunnen ruiken ronduit vervelend. Deze geuren vinden de Belgen niet enkel bij zichzelf bijzonder storend – ook bij hun partner stoort dit hen evenzeer.
Opmerkelijk is de onwetendheid inzake de oorzaak van lichaamsgeuren: 75% van de Belgen (en vooral vrouwen) denkt dat sterke geuren van de geslachtsdelen het gevolg zijn van een ontoereikende lichaamshygiëne. Het omgekeerde is waar: het overdreven wassen en ‘verfrissen’ van de vagina verstoort de vaginale zuurgraad en het evenwicht van de vaginale flora. Het wassen of verfrissen van de vagina verergert het geurprobleem.
Geurende geslachtsdelen lijken Belgen in hun seksleven ook parten te spelen: 67% van de Belgen geeft te kennen dat sterk geurende geslachtsdelen van de partner hen sterk zou storen in hun seksleven. Om onze ‘natuurlijke’ lichaamsgeuren zo goed mogelijk te verbergen, gaan we massaal aan de slag met het ‘maskeren’ van de geuren van de oksels (67%), de adem (37%) en de voeten (21%). 40% van de vrouwen probeert bovendien de vaginale geurtjes te verstoppen.
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram