Zoekresultaten voor meditatie (19 artikels)

Mediteren heeft geen bewezen effect bij hypertensie, pijn of stress

29/09/2007 - Volgens een studie van de University of Alberta heeft meditatie geen enkel bewezen effect als behandeling voor hoge bloeddruk, chronische pijn, verslaving of stress.

Meditatie en bewegen helpt tegen verkoudheid

Meditatie en bewegen helpt tegen verkoudheid 2/10/2012 - Meditatie en bewegen helpt om de duur van een verkoudheid of een andere luchtweginfectie zoals griep te verkorten. Dat blijkt uit een studie in het vakblad Annals of Family Medicine.

Meditatie beïnvloedt hersenen

Meditatie beïnvloedt hersenen 12/02/2011 - Uit een nieuwe studie in Psychiatry Research (januari 2011) blijkt dat meditatie en mindfulness ervoor zorgt dat mensen minder angst en stress ervaren, beter kunnen leren en een beter geheugen krijgen.

Start-up moonbird zet gratis live webinar reeks op poten met experts

Start-up moonbird zet gratis live webinar reeks op poten met experts 24/03/2020 - Ademhalingsoefeningen en meditatie zijn zeer actueel dezer dagen. Maar hoe voer je deze precies goed uit? Om je te motiveren om in deze moeilijke periode aandacht te hebben voor het mentaal welzijn, zet de Belgische start-up moonbird gratis live webinars op.

Zo geraak je ’s morgens gemakkelijker uit bed

Zo geraak je ’s morgens gemakkelijker uit bed 6/04/2020 - Ben je geen ochtendmens? Laat je de wekker elke morgen een paar keer afgaan voor je met tegenzin uit bed stapt? Met deze tips maak je het jezelf een stuk gemakkelijker om goedgezind en uitgerust aan de dag te beginnen.

Oefeningen beïnvloeden het immuunsysteem

Oefeningen beïnvloeden het immuunsysteem 12/06/2014 - Met simpele technieken zoals ademhalingsoefeningen, meditatie en herhaalde blootstelling aan koude kunt u het autonome zenuwstelsel activeren en de reactie van uw immuunsysteem remmen.

Yoga helpt aanzienlijk bij artritis

Yoga helpt aanzienlijk bij artritis 7/01/2016 - Mensen die lijden aan artritis hebben vaak baat bij yoga als extra middel om de symptomen te verzachten.

40 fabels en feiten over een verkoudheid

40 fabels en feiten over een verkoudheid 7/03/2019 - Een gewone verkoudheid is de meest voorkomende virusinfectie in onze streken. De kans om het virus op te lopen is erg groot. Ten eerste omdat er enkele honderden virussen zijn die een verkoudheid kunnen veroorzaken. Bovendien zijn die virussen zeer besmettelijk.

Hoe mama’s en papa’s hun kinderen kunnen betrekken bij yoga

Hoe mama’s en papa’s hun kinderen kunnen betrekken bij yoga 2/03/2019 - Yoga is een prima hobby voor mama’s die af en toe even tot rust willen komen en hun vermoeide lichaam willen aansterken. Daarnaast is kinderyoga een ding, maar ook papa’s hebben er baat bij. Yogaleraar David Somers vertelt ons waarom mannen ook aan yoga zouden moeten doen en hoe ouders hun kinderen kunnen betrekken.

Unesco erkent yoga als immaterieel cultureel erfgoed

16/12/2016 - Een gespecialiseerd comité van Unesco heeft yoga, ontstaan in India en over de hele wereld populair, ingeschreven op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed.

Parkinsonpatiënten geholpen met mindfulness

Parkinsonpatiënten geholpen met mindfulness 12/11/2013 - Volgens een studie aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen helpt mindfulness bij mensen met de ziekte van Parkinson. Mindfulness brengt een meetbare verandering in de hersenen teweeg.

Mindfulness: hype of wetenschap?

Mindfulness: hype of wetenschap? 7/05/2016 - Volgens sommigen is mindfulness een panacee, volgens anderen is het zweverig geneuzel. In de nieuwe editie van het magazine Durf Denken van UGent zet professor Rudi De Raedt (vakgroep Experimenteel-Klinische en Gezondheidspsychologie) de puntjes op de i.

Vreemdgaan zit ook in je hersenen

Vreemdgaan zit ook in je hersenen 11/02/2011 - Sociaal psycholoog Johan Karremans van de Nijmeegse Radboud Universiteit zocht uit wat maakt of je wel of niet snel op hol slaat als een beauty bij je in de buurt komt.

Verslaving: mijn passie!

Verslaving: mijn passie! 26/04/2018 - Dankzij zijn uniek profiel - hij is immers zowel ervaringsdeskundige, schrijver als leraar - kan Luc Rombaut niet alleen geloofwaardige en herkenbare verhalen vertellen, maar leerlingen ook informeren, doen nadenken en waarschuwen voor onverantwoord omgaan met drugs.

Mindfulness en cognitieve gedragstherapie helpen bij chronische lagerugpijn

Mindfulness en cognitieve gedragstherapie helpen bij chronische lagerugpijn 3/05/2016 - Mindfulness en cognitieve gedragstraining hebben een positief effect op de pijnklachten en het dagelijks functioneren bij volwassenen met chronische lagerugpijn (minstens 3 maanden) zonder bekende oorzaak.

Mindfulness vermindert kans op depressiegerelateerde klachten bij jongeren

Mindfulness vermindert kans op depressiegerelateerde klachten bij jongeren 11/05/2013 - Leerlingen van het secundair onderwijs die in de klas een mindfulness-training volgen, rapporteren minder aanwijzingen voor depressie, angst of stress.

Slaap is cruciaal voor ons immuunsysteem

Slaap is cruciaal voor ons immuunsysteem 26/06/2020 - Een onderzoek toont aan we massaal wakker lagen van het coronavirus. Een aanhoudend slaapgebrek heeft echter wel een impact op ons immuunsysteem, en een sterk afweersysteem is net heel belangrijk als een virus rondgaat.

Mediteren kan je ook al wandelend doen

Mediteren kan je ook al wandelend doen 4/06/2020 - We horen vaak over de voordelen van mediteren, maar het gebruikelijke stilzitten en zich concentreren op de ademhaling werkt niet voor iedereen. Gelukkig bestaat er ook een actievere vorm, die je heel gemakkelijk in je dagelijkse leven kan inpassen: meditatief wandelen of wandelmeditatie.

Geluk hangt af van de ‘grote’ dingen

Geluk hangt af van de ‘grote’ dingen 1/04/2019 - Goede sociale relaties, tevredenheid met onze gezondheid en onze financiële situatie tonen het sterkste verband met ons geluk. En vooral: bijna 60 procent van onze levenstevredenheid is maakbaar. Dat blijkt uit het ‘Nationaal Geluksonderzoek’ van de UGent.

Rubrieken

relaxatiepub