Zoekresultaten voor lactose (35 artikels)

1 Belg op 5 is lactose-intolerant

1 Belg op 5 is lactose-intolerant 5/01/2008 - In België heeft naar schatting 20% van de bevolking last van lactose-intolerantie, vooral volwassenen. Lactose-intolerantie mag niet verward worden met melkallergie, die uiterst zeldzaam is en totaal verschillend.

Hoe kan je weten of je lactose-intolerant bent?

Hoe kan je weten of je lactose-intolerant bent? 24/07/2018 - Veel maag- en darmklachten worden ten onrechte toegeschreven aan het gebruik van melk en melkproducten. Veel mensen denken namelijk dat ze geen melk verdragen omdat ze lactose-intolerant zouden zijn.

Moet je alle melkproducten schrappen bij lactose-intolerantie ?

Moet je alle melkproducten schrappen bij lactose-intolerantie ? 14/11/2015 - De meerderheid van de personen die lijden aan lactose-intolerantie moet niet alle melkproducten uit de voeding schrappen.

Mag je nog melkproducten gebruiken als je lactose-intolerant bent?

Mag je nog melkproducten gebruiken als je lactose-intolerant bent? 25/07/2018 - Wanneer na grondig onderzoek bij jou een lactose-intolerantie wordt vastgesteld, moet je de hoeveelheid lactose in de voeding beperken. Doe dat het best in overleg met je arts en/of een diëtist.

Waarom verdragen sommige mensen na een obesitasoperatie geen melkproducten meer?

Waarom verdragen sommige mensen na een obesitasoperatie geen melkproducten meer? 28/11/2018 - Na een gastric bypass wordt koemelk vaak minder goed verdragen. Vermoedelijk heeft dit te maken met de melksuiker (lactose). Wat kunt u wel eten?

Lactose-intolerant? Verwen je kindje dan met deze rauwe bananenpudding

Lactose-intolerant? Verwen je kindje dan met deze rauwe bananenpudding 3/11/2018 - Als je kindje lactose-intolerant is ben je het gewoon om goed na te denken over wat je ‘m te eten geeft. En aan een beteuterd gezichtje wanneer iedereen een ijscoupe als dessert krijgt. Gelukkig kan je ook hele lekkere desserts zonder melkproducten maken. Deze rauwe bananenpudding bijvoorbeeld!

Koolhydraten: Wat is het verschil tussen glucose, dextrose, fructose, lactose, sucrose en sacharose

Koolhydraten: Wat is het verschil tussen glucose, dextrose, fructose, lactose, sucrose en sacharose 13/07/2020 - Ze hebben alle zes iets met koolhydraten en suiker te maken, maar wat is nu precies het verschil tussen al die ‘-oses’?

Plantaardige dranken kunnen koemelk niet vervangen

Plantaardige dranken kunnen koemelk niet vervangen 22/09/2018 - Het is een trend om te kiezen voor plantaardige melk in plaats van koemelk. Die populariteit is het gevolg van gezondheidsoverwegingen, lactose-intolerantie en de verschuiving in de samenleving naar een veganistisch dieet. In de supermarktschappen kan je tegenwoordig vele plantaardige varianten vinden, maar niet elke soort bevat dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als koemelk.

Chocomelk even goed als sportdrank

30/11/2010 -

Laxeermiddelen: niet zo onschuldig

Laxeermiddelen: niet zo onschuldig 26/07/2001 - Heel wat mensen grijpen naar laxeermiddelen van zodra hun darmen een beetje "lui" worden. Ze verliezen daarbij uit het oog dat laxeermiddelen geen onschuldige hulpmiddeltjes zijn maar echte geneesmiddelen met mogelijke bijwerkingen en soms, bij langdurig gebruik, gevaar voor gewenning.

Gewone melk is goed genoeg

10/07/2008 -

Wil of mag je geen melk drinken? Wat zijn de alternatieven voor melk?

Wil of mag je geen melk drinken? Wat zijn de alternatieven voor melk? 5/06/2018 - De Hoge Gezondheidsraad beveelt voor volwassenen 900 mg calcium per dag aan en 1200 mg per dag voor ouderen en jongeren.

Thaise mosselen

Thaise mosselen 12/02/2018 - Nathalie Meskens: 'Mijn liefde voor de Thaise keuken is niet weg te denken. Een klassieke mosselpot geef ik in een handomdraai een Thaise twist. '

Is geitenkaas gezonder dan gewone kaas?

31/03/2009 -

Kan je allergisch zijn voor paaseieren?

Kan je allergisch zijn voor paaseieren? 16/04/2019 - Sommige paaseieren kunnen allergenen bevatten, zoals gluten of nootjes. De aanwezigheid van allergenen moet altijd worden vermeld op de verpakking.

Waarom drink je limonade en fruitsap beter met een rietje?

Waarom drink je limonade en fruitsap beter met een rietje? 7/03/2019 - Rietjes zijn niet alleen geschikt voor kinderen. Ook volwassenen drinken zoete en zure drankjes beter met een rietje.

Rauwe melk altijd verhitten vóór consumptie

Rauwe melk altijd verhitten vóór consumptie 15/04/2014 - In de context van de huidige trend naar meer natuurlijke en lokale producten, wint de consumptie van rauwe melk aan populariteit. Deze trend wordt verder gevoed door de perceptie dat verhitten van melk de nutritionele en mogelijke gezondheidsbevorderende eigenschappen van melk zou vernietigen.

Sojavoeding veilig voor zuigelingen

25/03/2014 - Volgens een studie aan het UZ Brussel is zuigelingenvoeding op basis van soja veilig. Er zijn geen verschillen gevonden tussen de groei en ontwikkeling van kinderen gevoed als baby met sojazuigelingenvoeding en kinderen gevoed met zuigelingenmelk op basis van koemelk.

Melk verlaagt kans op colonkanker

16/11/2001 - Regelmatig melk drinken zou niet alleen het beendergestel versterken maar zou ook kunnen beschermen tegen colonkanker, zo menen Finse onderzoekers. Ze volgden 10.000 mensen van 15 jaar en ouder gedurende een periode van 24 jaar. Bij de grootste melkdrinkers werd tot 54% minder colonkanker vastgesteld over die periode van 24 jaar.

Potjesvoeding even goed als zelfbereide maaltijden

30/11/2010 -

Heeft het zin om producten met probiotica te eten?

30/11/2010 -

Zure voeding slecht voor tanden

30/11/2010 -

Vroeg bijvoeden voorkomt voedselallergie bij kinderen

Vroeg bijvoeden voorkomt voedselallergie bij kinderen 26/03/2014 - Het is goed om kinderen vanaf vier maanden kleine hoeveelheden bijvoeding te geven. Eerst met groente en fruit, later ook met andere producten als ei, vis en pinda.

De app SmartWithFood

De app SmartWithFood 15/12/2017 - Met één klik op uw smartphone meteen weten of een bepaald product tegemoet komt aan uw persoonlijke voedingsvereisten of –voorkeuren? Dat kan met de nieuwe SmartWithFood app. U scant gewoon de barcode van een product in en de app vertelt u meteen alles wat u wil weten over:

Suiker hoofdoorzaak van overgewicht?

Suiker hoofdoorzaak van overgewicht? 11/05/2015 - In een standpunt in het gezaghebbende British Journal of Sport Medicine schrijven enkele wetenschappers dat niet het gebrek aan beweging maar het teveel aan suiker de grootste boosdoener is van overgewicht.

Een allergenenpictogram voor gebruik in horeca- en voedingszaken? Jij kiest!

Een allergenenpictogram voor gebruik in horeca- en voedingszaken? Jij kiest! 5/12/2014 - Met de campagne ‘Allergisch of intolerant? Informeer je!’ willen Wheatless & More en AMNorman zowel de consument als horeca- en voedingszaken aanmoedigen om elkaar goed te informeren over allergenen: welke allergenen bevat een product of gerecht?

Uw kind heeft buikpijn: wanneer een arts raadplegen?

Uw kind heeft buikpijn: wanneer een arts raadplegen? 2/12/2012 - Kinderen klagen vaak over buikpijn. Meestal is dat goedaardig en gaat de pijn na een paar dagen vanzelf over. Probleem is dat de ernst en de oorzaak ervan niet altijd meteen duidelijk zijn.

Geneesmiddelen bewaren op reis

30/06/2009 -

Hoe voorverpakte voedingsmiddelen kiezen wanneer u allergisch bent voor één of meer ingrediënten ?

30/11/2010 -

Hoe gezond is gefermenteerde voeding?

Hoe gezond is gefermenteerde voeding? 26/11/2019 - Ze zijn niet meer weg te denken uit de (bio)supermarkt, kombucha’s. Deze gefermenteerde dranken worden wereldwijd geprezen voor hun gezondheidsvoordelen en slaan massaal aan. Van kombucha over kimchi tot kefir: hoe gezond zijn deze populaire gegiste producten?

Rubrieken

allergiepub