Zoekresultaten voor lactose (38 artikels)

1 Belg op 5 is lactose-intolerant

1 Belg op 5 is lactose-intolerant 5/01/2008 - In België heeft naar schatting 20% van de bevolking last van lactose-intolerantie, vooral volwassenen. Lactose-intolerantie mag niet verward worden met melkallergie, die uiterst zeldzaam is en totaal verschillend.

Mag je nog melkproducten gebruiken als je lactose-intolerant bent?

Mag je nog melkproducten gebruiken als je lactose-intolerant bent? 25/07/2018 - Wanneer na grondig onderzoek bij jou een lactose-intolerantie wordt vastgesteld, moet je de hoeveelheid lactose in de voeding beperken. Doe dat het best in overleg met je arts en/of een diëtist.

Hoe kan je weten of je lactose-intolerant bent?

Hoe kan je weten of je lactose-intolerant bent? 24/07/2018 - Veel maag- en darmklachten worden ten onrechte toegeschreven aan het gebruik van melk en melkproducten. Veel mensen denken namelijk dat ze geen melk verdragen omdat ze lactose-intolerant zouden zijn.

Moet je alle melkproducten schrappen bij lactose-intolerantie ?

14/11/2015 - De meerderheid van de personen die lijden aan lactose-intolerantie moet niet alle melkproducten uit de voeding schrappen.

Waarom verdragen sommige mensen na een obesitasoperatie geen melkproducten meer?

Waarom verdragen sommige mensen na een obesitasoperatie geen melkproducten meer? 28/11/2018 - Na een gastric bypass wordt koemelk vaak minder goed verdragen. Vermoedelijk heeft dit te maken met de melksuiker (lactose). Wat kunt u wel eten?

Tahinkoekjes

Tahinkoekjes 26/04/2021 - Deze originele koekjes worden gemaakt op basis van sesampasta, zusto en amandelmeel. Ze zijn laag in koolhydraten en arm aan verzadigd vet. Ideaal dus voor wie lactose- en glutenvrij moet eten, maar ook diabetesvriendelijk.

Koemelkallergie of lactose-intolerantie bij baby's: de verschillende symptomen

Koemelkallergie of lactose-intolerantie bij baby's: de verschillende symptomen 1/12/2022 - Wat zijn de symptomen van een koemelkallergie, en wanneer is er sprake van een lactose-intolerantie? Kraamverzorgster Stéphanie Pilyser zet de verschillen op een rij en heeft ook enkele praktische tips en weetjes.

Lactose-intolerant? Verwen je kindje dan met deze rauwe bananenpudding

Lactose-intolerant? Verwen je kindje dan met deze rauwe bananenpudding 3/11/2018 - Als je kindje lactose-intolerant is ben je het gewoon om goed na te denken over wat je ‘m te eten geeft. En aan een beteuterd gezichtje wanneer iedereen een ijscoupe als dessert krijgt. Gelukkig kan je ook hele lekkere desserts zonder melkproducten maken. Deze rauwe bananenpudding bijvoorbeeld!

Plantaardige dranken kunnen koemelk niet vervangen

Plantaardige dranken kunnen koemelk niet vervangen 22/09/2018 - Het is een trend om te kiezen voor plantaardige melk in plaats van koemelk. Die populariteit is het gevolg van gezondheidsoverwegingen, lactose-intolerantie en de verschuiving in de samenleving naar een veganistisch dieet. In de supermarktschappen kan je tegenwoordig vele plantaardige varianten vinden, maar niet elke soort bevat dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als koemelk.

Koolhydraten: glucose, dextrose, fructose, lactose, sucrose en sacharose

Koolhydraten: glucose, dextrose, fructose, lactose, sucrose en sacharose 27/06/2023 - Ze hebben alle zes iets met koolhydraten en suiker te maken, maar wat is nu precies het verschil tussen al die ‘-oses’? Zijn ze allemaal dikmakers, of valt dat eigenlijk best mee?

Gewone melk is goed genoeg

10/07/2008 -

Thaise mosselen

Thaise mosselen 12/02/2018 - Nathalie Meskens: 'Mijn liefde voor de Thaise keuken is niet weg te denken. Een klassieke mosselpot geef ik in een handomdraai een Thaise twist. '

Rauwe melk altijd verhitten vóór consumptie

15/04/2014 - In de context van de huidige trend naar meer natuurlijke en lokale producten, wint de consumptie van rauwe melk aan populariteit. Deze trend wordt verder gevoed door de perceptie dat verhitten van melk de nutritionele en mogelijke gezondheidsbevorderende eigenschappen van melk zou vernietigen.

Chocomelk even goed als sportdrank

30/11/2010 -

Citroenpassievruchtentaart

Citroenpassievruchtentaart 16/08/2021 - Het is een hele mondvol! Niet alleen met deze lekkere taart maar ook met haar naam. Deze citroentaart met een twist en extra passie is een toppertje. En er is een alternatief deegrecept voor wie het glutenvrij wil of moet houden.

Wil of mag je geen melk drinken? Wat zijn de alternatieven voor melk?

Wil of mag je geen melk drinken? Wat zijn de alternatieven voor melk? 5/06/2018 - De Hoge Gezondheidsraad beveelt voor volwassenen 900 mg calcium per dag aan en 1200 mg per dag voor ouderen en jongeren.

Is geitenkaas gezonder dan gewone kaas?

31/03/2009 -

Wat zijn de voordelen van plantaardige melk?

24/09/2016 - Plantaardige melk - de naam zegt het zelf – is een drank op basis van planten. Het kan een gezond en valabel alternatief zijn voor koemelk. Wat zijn de voordelen en wat zijn de contra-indicaties?

Vroeg bijvoeden voorkomt voedselallergie bij kinderen

Vroeg bijvoeden voorkomt voedselallergie bij kinderen 26/03/2014 - Het is goed om kinderen vanaf vier maanden kleine hoeveelheden bijvoeding te geven. Eerst met groente en fruit, later ook met andere producten als ei, vis en pinda.

Kan je allergisch zijn voor paaseieren?

Kan je allergisch zijn voor paaseieren? 16/04/2019 - Sommige paaseieren kunnen allergenen bevatten, zoals gluten of nootjes. De aanwezigheid van allergenen moet altijd worden vermeld op de verpakking.

Waarom drink je limonade en fruitsap beter met een rietje?

Waarom drink je limonade en fruitsap beter met een rietje? 7/03/2019 - Rietjes zijn niet alleen geschikt voor kinderen. Ook volwassenen drinken zoete en zure drankjes beter met een rietje.

Sojavoeding veilig voor zuigelingen

25/03/2014 - Volgens een studie aan het UZ Brussel is zuigelingenvoeding op basis van soja veilig. Er zijn geen verschillen gevonden tussen de groei en ontwikkeling van kinderen gevoed als baby met sojazuigelingenvoeding en kinderen gevoed met zuigelingenmelk op basis van koemelk.

Heeft het zin om producten met probiotica te eten?

30/11/2010 -

Hoe kan je klachten bij het prikkelbaredarmsyndroom verminderen?

Hoe kan je klachten bij het prikkelbaredarmsyndroom verminderen? 11/04/2022 - Elke patiënt die lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) is anders en dus zijn ook zijn klachten anders. Een “one size fits all”-behandeling is er niet, maar van enkele methodes is het succes bewezen: pak stress aan, let op je voeding en neem een probioticum.

Hoe voorverpakte voedingsmiddelen kiezen wanneer u allergisch bent voor één of meer ingrediënten ?

30/11/2010 -

Waarom stopt je baby met huilen als je hem oppakt en rondwandelt?

27/01/2022 -

De app SmartWithFood

De app SmartWithFood 15/12/2017 - Met één klik op uw smartphone meteen weten of een bepaald product tegemoet komt aan uw persoonlijke voedingsvereisten of –voorkeuren? Dat kan met de nieuwe SmartWithFood app. U scant gewoon de barcode van een product in en de app vertelt u meteen alles wat u wil weten over:

Suiker hoofdoorzaak van overgewicht?

Suiker hoofdoorzaak van overgewicht? 11/05/2015 - In een standpunt in het gezaghebbende British Journal of Sport Medicine schrijven enkele wetenschappers dat niet het gebrek aan beweging maar het teveel aan suiker de grootste boosdoener is van overgewicht.

Een allergenenpictogram voor gebruik in horeca- en voedingszaken? Jij kiest!

5/12/2014 - Met de campagne ‘Allergisch of intolerant? Informeer je!’ willen Wheatless & More en AMNorman zowel de consument als horeca- en voedingszaken aanmoedigen om elkaar goed te informeren over allergenen: welke allergenen bevat een product of gerecht?

Geneesmiddelen bewaren op reis

30/06/2009 -

Rubrieken

allergie

volgopfacebook

volgopinstagram