ad

Een allergenenpictogram voor gebruik in horeca- en voedingszaken? Jij kiest!

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
logo-voed-allerg-170_400_03.jpg

nieuws Met de campagne ‘Allergisch of intolerant? Informeer je!’ willen Wheatless & More en AMNorman zowel de consument als horeca- en voedingszaken aanmoedigen om elkaar goed te informeren over allergenen: welke allergenen bevat een product of gerecht? En waarvoor ben je als consument allergisch of intolerant? Woorden zeggen veel, beelden zeggen nog veel meer... Daarom ontwikkelen we een pictogram dat gebruikt kan worden in horeca- en voedingszaken. Laat je stem horen en kies mee het pictogram.

Informatie centraal in nieuwe regelgeving

Steeds meer mensen kampen met een voedselallergie of –intolerantie voor bepaalde eiwitten (allergenen) zoals gluten of lactose. De nieuwe nationale allergenenwetgeving heeft de veiligheid van de ‘allergische’consument voor ogen en vraagt wie niet-voorverpakte voeding verkoopt of serveert om klanten te informeren over de aanwezigheid van bepaalde allergenen. Het gaat om veertien allergenen: glutenhoudende granen waaronder tarwe, schaaldieren, eieren, vis, aardnoten (beter bekend als pindanoten), soja, melk, noten, selderij, mosterd, sesamzaad, zwaveldioxide en sulfieten, lupine en weekdieren.

De campagne ‘Allergisch of intolerant? Informeer je!’ van Wheatless & More en AMNorman wil zowel de consument die allergisch of intolerant is als de horeca- of voedingszaak die losse voeding verkoopt of serveert, aanmoedigen om elkaar goed te informeren over allergenen. Waarvoor ben je als consument allergisch of intolerant? En welke allergenen bevat een product of gerecht? Woorden zeggen veel, beelden zeggen nog veel meer... Daarom ontwikkelen we een pictogram voor gebruik in horeca en voedingszaken. Wanneer je binnenkort het pictogram ziet, weet je dat de zaak aandacht heeft voor mensen met een voedselallergie of –intolerantie.

Welk pictogram? Jij kiest!

We besloten aan experts te vragen welk van de ontwerpen hun voorkeur geniet. Een van die experts... ben jij. Wie weet hier immers meer over dan zij die zelf allergisch of intolerant zijn en hun gezins- en familieleden, vrienden, kennissen of collega's? We nodigen ook horeca- en voedingszaken, kortom eenieder die met allergenen te maken heeft, uit om zijn of haar stem te laten horen. We vragen je aan te duiden welk je het meest geschikt vindt en waarom.
ad


pub