De app SmartWithFood

Laatst bijgewerkt: november 2017
app-logo-smartwithfood-11-171.jpg

nieuws

Met één klik op uw smartphone meteen weten of een bepaald product tegemoet komt aan uw persoonlijke voedingsvereisten of –voorkeuren? Dat kan met de nieuwe SmartWithFood app. U scant gewoon de barcode van een product in en de app vertelt u meteen alles wat u wil weten over:
• de ingrediënten,
• de ingrediënten die intoleranties kunnen veroorzaken,
• de voedingswaarden van het product,
• mogelijke alternatieven.

Integrated Food Platform (IFP)
Het ‘Integrated Food Platform’ (IFP) is een digitaal platform dat verschillende datagegevens integreert uit diverse bronnen. Het werkt met databronnen die door de producent ingevuld en onderhouden worden, met data van Colruyt Group en met generieke databanken zoals de Belgische Voedingsmiddelentabel (van Nubel vzw) en het Nederlandse Voedingsstoffenbestand (NEVO).

Het bevat productinformatie van meer dan 30.000 voedingsproducten. Elk apart ingrediënt gekoppeld is aan elementen als:
gluten – en lactose intolerantie,
specifieke voedingsvoorkeuren m.b.t. bepaalde ingrediënten,
voedingswaarden,
alcoholgehalte,
vegetarisch,
veganistisch. 
Bovendien kunt u passende alternatieven opvragen. Bijvoorbeeld een vegetarisch alternatief of fruitsap zonder toegevoegde suikers.  

Als u een product ziet waarvan de informatie in de app niet volledig is of niet 100 procent klopt met hetgeen in de ingrediëntenlijst of in de voedingswaardetabel op de verpakking staat, dan kunt u dat melden via de feedback-knop. 

De app kan momenteel alleen gebruikt worden in de winkels van Colruyt, Bio-Planet, OKay en de aangesloten Spar-winkels van Colruyt Group.
www.smartwithfood.com


pub