Kunt u allergisch zijn voor paaseieren?

Laatst bijgewerkt: March 2015
123-paasei-chocol-snoep-30-15.jpg

tips Sommige paaseieren kunnen allergenen bevatten, zoals gluten of nootjes. De aanwezigheid van allergenen moet altijd worden vermeld op de verpakking.

Het kan hier bijvoorbeeld gaan om:
• Cacao
Allergie tegen cacao, cacaoproducten en chocolade komt vrij veel voor.
• Eieren of eiproducten (albumine)
Worden gebruikt in sommige vullingen.
• Gluten
Deze stof komt voor in granen zoals tarwe, gerst, haver en afgeleide producten ervan. Sommige ingrediënten van paaseieren kunnen gluten bevatten.
• Gedroogde vruchten, noten
Veel paaseieren bevatten noten, hazelnoten, amandelen, ... Mensen die allergisch zijn voor noten, kunnen dus ook allergisch reageren op paaseieren.
• Melk (lactose, melkeiwit, ...)
Zuivelproducten worden veel gebruikt in (gevulde) paaseieren. Soms kunnen sporen van melkproducten ook in donkere chocolade voorkomen, weliswaar in minieme hoeveelheden.
• Nikkel
Cacao en chocolade bevatten van nature vrij hoge nikkelgehaltes. Mensen met een contactallergie voor nikkel, kunnen ook allergisch reageren wanneer ze chocolade eten.

Anderzijds is nooit aangetoond dat chocolade acne of migraine zou uitlokken of verergeren.

pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt