Zoekresultaten voor vruchtbaarheidsproblemen (38 artikels)

Voedingssupplementen tegen vruchtbaarheidsproblemen?

2/04/2011 - Volgens de Gentse endocrinoloog Frank Comhaire en de gynaecoloog Wim Decleer kunnen bepaalde voedingssupplementen helpen tegen vruchtbaarheidsproblemen.

Verband tussen slechte zaadkwaliteit en andere gezondheidsproblemen

Verband tussen slechte zaadkwaliteit en andere gezondheidsproblemen 18/01/2015 - Mannen met vruchtbaarheidsproblemen omwille van een slechte zaadkwaliteit, hebben een grote kans om ook andere gezondheidsproblemen te hebben, zoals hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Meer psychische problemen na vruchtbaarheidsbehandeling

Meer psychische problemen na vruchtbaarheidsbehandeling 20/09/2014 - Kinderen van moeders die vruchtbaarheidsproblemen hadden, lopen een groter risico op een psychische aandoening. Dat blijkt althans uit onderzoek aan de universiteit van Kopenhagen.

Vermindert ibuprofen de vruchtbaarheid van mannen?

Vermindert ibuprofen de vruchtbaarheid van mannen? 6/02/2018 - Mannen die langere tijd de pijnstiller ibuprofen (met merknamen als Nurofen en Brufen) gebruiken, lopen een grotere kans op vruchtbaarheidsproblemen en impotentie.

Wat zijn de symptomen van een eierstokcyste en hoe ziet de behandeling eruit?

Wat zijn de symptomen van een eierstokcyste en hoe ziet de behandeling eruit? 10/12/2021 - Meestal wordt een cyste in de eierstokken bij toeval ontdekt tijdens een echografie die men laat uitvoeren in het kader van een zwangerschap of vruchtbaarheidsproblemen. Er zijn echter bepaalde waarschuwingssignalen, waaronder pijn, die kunnen wijzen op een cyste.

Campagne om vruchtbaarheidsproblemen, -behandelingen bespreekbaar te maken.

6/07/2012 - Het vervullen van de kinderwens is voor veel mensen een van de belangrijkste gebeurtenissen in hun leven. Toch is kinderen krijgen niet voor iedereen vanzelfsprekend.

9 tips voor mensen die iemand in hun omgeving hebben met een vruchtbaarheidsprobleem.

30/03/2009 -

Zaadcellen zwemmen anders dan gedacht

Zaadcellen zwemmen anders dan gedacht 24/08/2020 - Met nieuwe technologie hebben Britse en Mexicaanse wetenschappers aangetoond met welke – onorthodoxe – techniek spermacellen zich een weg banen naar een eicel. De bevinding kan mogelijk leiden tot een betere diagnose van vruchtbaarheidsproblemen.

Watercontrastechoscopie (SIS )

Watercontrastechoscopie (SIS ) 13/04/2005 - Met watercontrastechoscopie (SIS of saline infusion sonohysterography) is het mogelijk afwijkingen in de baarmoederholte zichtbaar te maken. Een SIS kan worden uitgevoerd bij abnormaal bloedverlies, bij vruchtbaarheidsproblemen en of bij onderzoek naar de oorzaak van herhaalde miskramen.

Misbruik zwangerschapshormoon als afslankmiddel

15/03/2011 - De Nederlandse Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) waarschuwt tegen het gebruik van het zwangerschapshormoon humane choriongonadotropine (HCG) als afslankmiddel.

Chinese kruiden kunnen helpen bij endometriose

14/08/2009 - Traditionele Chinese kruiden zijn even effectief als klassieke geneesmiddelen (hormonen) of een chirurgische behandeling bij endometriose, en hebben minder bijwerkingen, zo blijkt uit een analyse van twee Chinese studies

De impact van vruchtbaarheidsbehandelingen op een relatie

De impact van vruchtbaarheidsbehandelingen op een relatie 17/03/2022 - Vruchtbaarheidsproblemen kunnen een relatie zwaar belasten. De verschillende onderzoeken en behandelingen, de uitblijvende zwangerschap en de ouderrol die niet kan vervuld worden, hebben een impact op verschillende aspecten van het leven. Hoe kan je er dan best mee omgaan?

Okkernoten verbeteren spermakwaliteit

Okkernoten verbeteren spermakwaliteit 27/09/2012 - Mannen die dagelijks okker- of walnoten eten hebben beweeglijker en vitaler sperma dan mannen die geen walnoten eten.

Over (on)vruchtbaarheid: Zwanger worden ook voor ons?

23/02/2004 -

Spermacellen in zomer actiever

Spermacellen in zomer actiever 19/08/2015 - Spermacellen zijn in de zomermaanden actiever dan in andere maanden. Dit komt mogelijk door een verandering in de hormoonniveaus zoals testosteron, waardoor de beweeglijkheid van de spermacellen toeneemt.

Mannen ouder dan veertig minder vruchtbaar

8/09/2008 - Een vrouw wordt minder snel zwanger en heeft een grotere kans op een miskraam als de vader van de baby ouder dan veertig is. Dat blijkt uit een Frans onderzoek in het British journal Reproductive Biomedicine.

Laptop op schoot bedreigt sperma

10/12/2004 - Jongens en jonge mannen gebruiken hun laptop het best niet op hun schoot. Want van zitten met de computer op schoot warmt de balzak op, en van zo'n opwarming is bekend dat ze de vruchtbaarheid aantast.

Rokers moeten langer proberen

14/11/2001 - Rokende vrouwen die proberen zwanger te geraken, doen daar gemiddeld twee maanden langer over dan vrouwen die niet roken of die er minstens een jaar eerder mee gestopt zijn.

Kanker bij kinderen: meer onderzoek nodig

Kanker bij kinderen: meer onderzoek nodig 4/03/2021 - Omdat kinderkanker relatief zeldzaam is, wordt er volgens veel experten nog te weinig onderzoek gedaan naar de oorzaken van de ziekte en naar specifieke behandelingen. Ze roepen daarom op tot grotere investeringen in dit domein.

Zwanger worden met endometriose

Zwanger worden met endometriose 2/10/2020 - Endometriose is een gynaecologische aandoening waarbij cellen van het baarmoederslijmvlies (endometrium), die normaal de binnenkant van de baarmoeder bekleden, ook buiten de baarmoeder voorkomen, meestal in de buikholte, op het buikvlies en de organen in het bekken.

Licht verhoogd risico op eierstokgezwel na IVF

13/01/2012 - Vrouwen die een IVF-behandeling hebben ondergaan, lopen een verhoogd risico op een zogenaamde borderline tumor van de eierstokken,

Vruchtbaarheidsproblemen bij mannen

28/08/2003 - Ongeveer één op de zes paren krijgt te maken met een vruchtbaarheidsprobleem. Dit betekent dat na ten minste één jaar met regelmatig vrijen, geen zwangerschap is ontstaan.

Vruchtbare periode bij vrouwen met borstkankergen niet korter

Vruchtbare periode bij vrouwen met borstkankergen niet korter 25/07/2017 - Bij vrouwen die draagster zijn van de BRCA1/2-genmutatie – bekend als het ‘borstkankergen’ – neemt de vruchtbaarheid niet eerder af dan bij vrouwen zonder die mutatie. Dat blijkt uit een studie aan de Universiteit Utrecht.

Onrust over bewaarmiddel in zeep en cosmetica

4/10/2012 - Amerikaanse wetenschappers waarschuwen in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) tegen de gevaren van triclosan,

Babyverzorgingsproducten mogelijk gevaarlijk

27/03/2008 - Volgens Amerikaanse onderzoekers bevatten sommige baby-verzorgingsproducen gevaarlijke dosissen phtalaten of ftalaten.

Nieuw-Zeeland zkt. spermadonors

26/09/2016 - In Italië lanceren ze campagnes om mensen aan te zetten tot gezinsuitbreiding, maar in Nieuw-Zeeland is het probleem van een andere orde. Daar hebben ze dringend spermadonors nodig, want de wachtlijsten lopen op tot twee jaar.

Aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) stijgt

Aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) stijgt 6/12/2013 - Het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA) blijft stijgen. Dat blijkt uit het jaarlijkse SOA-rapport van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV-ISP).

Bewezen: leeftijd zit voor een deel tussen de oren

4/05/2013 - Amerikaanse onderzoekers hebben in het brein van muizen een stof geïdentificeerd waarmee ze de levensduur van de beestjes aanzienlijk kunnen verkorten of verlengen.

Bloedgroep beïnvloedt de vruchtbaarheid

30/11/2010 - Vrouwen met bloedgroep A kunnen makkelijker op latere leeftijd zwanger raken dan vrouwen die bloedgroep O hebben. Dat blijkt uit een studie van de Amerikaanse Albert Einstein College of Medicine in New York en Yale University die werd voorgesteld op de American Society of Reproductive Medicine conference in Denver.

Later eerste kind: meer IVF behandelingen

7/09/2010 - Het toenemen van de leeftijd waarop vrouwen aan het ouderschap beginnen heeft eveneens de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen een vruchtbaarheids (fertiliteits) kliniek bezoeken doen toenemen.

volgopfacebook

volgopinstagram