Zoekresultaten voor urine (193 artikels)

Urine-incontinentie bij bijna één op de vier vrouwen

8/09/2009 - Bijna één op vier vrouwen ouder dan 18 jaar die een huisarts raadplegen, lijden aan urine-incontinentie, zo blijkt uit onderzoek in Frankrijk.

Vier misverstanden over ongewild urineverlies of urine-incontinentie

Vier misverstanden over ongewild urineverlies of urine-incontinentie 24/04/2020 - Over ongewild urineverlies of urine-incontinentie bestaan veel misverstanden en taboes. Zo denken veel mensen foutief dat urine-incontinentie hoort bij verouderen, dat het alleen bij vrouwen voorkomt of dat het normaal is na een bevalling.

Wanneer en hoe een penisklem gebruiken bij urine-incontinentie?

Wanneer en hoe een penisklem gebruiken bij urine-incontinentie? 6/02/2019 - Het doel van de penisklem is ervoor zorgen dat er geen of minder verlies is van urine. Hoewel dergelijke klemmen niet worden aangeraden bij urine-incontinentie, kunnen ze soms toch nuttig zijn.

Aspergegeur in je urine: hoe komt dat en wat doe je eraan?

Aspergegeur in je urine: hoe komt dat en wat doe je eraan? 18/05/2021 - Veel mensen die wel eens asperges eten, herkennen de typische geur in hun urine nadien. Die geur kan licht onaangenaam zijn, maar daarnaast vertelt de geur van je urine ook iets over je gezondheid.

Moet je je zorgen maken over bloed in de urine (hematurie)?

Moet je je zorgen maken over bloed in de urine (hematurie)? 15/07/2021 - Als de urine rood verkleurt, komt dat vaak doordat er bloed in zit (hematurie). De oorzaak kan variëren van eerder onschuldig (bijvoorbeeld een blaasontsteking) tot ernstig (bijvoorbeeld kanker).

Bekkenbodemproblemen bij de vrouw

Bekkenbodemproblemen bij de vrouw 25/04/2002 - De bekkenbodem, de blaas, de darmen en de schede liggen dicht tegen elkaar aan. Vaak komen daarom tegelijkertijd verschillende klachten voor. Voorbeelden zijn: moeite hebben met het ophouden van de urine,...

Wereldnierdag: Welke klachten kunnen wijzen op slecht werkende nieren?

Wereldnierdag: Welke klachten kunnen wijzen op slecht werkende nieren? 11/03/2015 - Als de nieren onvoldoende werken, stapelen zich afvalstoffen in het lichaam op die normaal in de urine moeten terechtkomen.

Wat zegt je urine over je gezondheid?

Wat zegt je urine over je gezondheid? 8/02/2021 - We denken meestal geen twee keer na voor we het toilet doorspoelen, maar je urine vertelt veel over hoe het met je gezondheid is gesteld. Niet alleen de kleur van de urine is belangrijk, maar ook de geur en hoe vaak je plast.

Drugs en urinetesting: inhoud folder

Drugs en urinetesting: inhoud folder 26/03/2003 - Meer en meer ouders overwegen om de urine van hun kinderen op drugs te testen. Vaak duiken daarbij heel wat vragen op. 'Waar kan ik zo'n test kopen? Hoelang zijn drugs terug te vinden in de urine?'

Drugs en urinetesting. De grote vraagtekens.

26/06/2003 - De laatste jaren is steeds meer te doen over het testen op sporen van drugs in het bloed en in de urine. De Druglijn krijgt over dit onderwerp steeds meer vragen.Er is nu een folder die een beknopt antwoord op de meest gestelde vragen biedt.

Leptospirose of rattenziekte - Ziekte van Weil - Melkerskoorts

Leptospirose of rattenziekte - Ziekte van Weil - Melkerskoorts 3/10/2015 - Leptospirose is een zeldzame infectie die veroorzaakt wordt door een besmetting met de Leptospira bacterie. Meestal treden besmettingen op na een contact met ratten of met door ratten besmet water.

Operatie bij urineverlies beter dan bekkenoefeningen

5/05/2014 - Bij vrouwen met matige tot ernstige inspannings urine-incontinentie is een operatie effectiever dan kine, de huidige standaardbehandeling. Dit blijkt uit een studie van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Blaastraining

5/01/2009 -

Urine-incontinentie of ongewild urineverlies: oplossingen bestaan

Urine-incontinentie of ongewild urineverlies: oplossingen bestaan 23/05/2018 - Mensen die hun urine niet (goed) kunnen ophouden, lijden aan incontinentie. Er bestaan verschillende types van urine-incontinentie en het kan ook verschillende oorzaken hebben.

IJsthee slecht voor nierstenen

13/09/2012 - Een niersteen is een klein steentje dat wordt gevormd door de samenklontering van onoplosbare kristallen in de urine.

Calcium en nierstenen: mythe of realiteit?

Calcium en nierstenen: mythe of realiteit? 13/12/2001 - Wie last heeft van nierstenen krijgt vaak te horen dat hij of zij voortaan het gebruik van melk en andere calciumrijke zuivelproducten moet beperken. Mythe of realiteit?

Van nadruppelen tot te laat komen: acht types van urine-incontinentie bij mannen

Van nadruppelen tot te laat komen: acht types van urine-incontinentie bij mannen 3/04/2018 - Ongewild urineverlies of urine-incontinentie wordt vaak gezien als een typische vrouwenkwaal. Nochtans komt het ook vaak voor bij mannen, maar wel veel minder dan bij vrouwen.

Nycturie of nocturie: moet je 's nachts vaak opstaan om te plassen?

Nycturie of nocturie: moet je 's nachts vaak opstaan om te plassen? 27/04/2021 - ’s Nachts opstaan om te plassen is een probleem dat vele mensen wakker houdt. ’s Nachts plassen, in medische termen nycturie of nocturie genoemd, is een verschijnsel dat toeneemt met de leeftijd, maar het komt ook op jongere leeftijd voor.

Pampers komt met slimme luiers

Pampers komt met slimme luiers 2/09/2019 - Pampers heeft een nieuwe lijn luiers gelanceerd die urine en slaap van kinderen kunnen monitoren via sensoren.

Waarom hebben veel zwangere vrouwen last van urineverlies?

Waarom hebben veel zwangere vrouwen last van urineverlies? 13/04/2018 - In het begin van de zwangerschap zal je misschien vaker moeten plassen. Dat komt omdat je lichaam meer vocht te verwerken heeft. Iets later in de zwangerschap kan je last krijgen van ongewild urineverlies of urine-incontinentie.

Zo vaak moet je een handdoek wassen

17/01/2016 - Badhanddoeken zijn een broeihaard voor bacteriën. Vanaf je je afdroogt, komen er dode huidcellen op. Ook speeksel, sporen van urine en allerlei ziektekiemen nestelen zich in de stof.

Soep uit blik bevat te hoge concentraties BPA

Soep uit blik bevat te hoge concentraties BPA 24/01/2012 - Mensen die soep uit blik eten, waarin bisfenol A (BPA) is verwerkt, krijgen die giftige stof in hun lichaam. Dat blijkt uit onderzoek aan Harvard School of Public Health gepubliceerd.

Tips om nierstenen te voorkomen

15/03/2007 -

Speciale oefeningen helpen tegen incontinentie na prostaatwegname

4/04/2001 - Een van de grote problemen na wegname van de prostaat (prostatectomie) in geval van kanker is het hoge risico op urine-incontinentie. Uit een studie aan de Universiteit van Leuven blijkt dat een speciaal oefenprogramma zowel de duur als de ernst van de incontinentie gevoelig kan verbeteren.

Hoe weet je of je genoeg water drinkt?

Hoe weet je of je genoeg water drinkt? 21/06/2021 - Je kan een aantal dagen overleven zonder eten, maar je kunt niet meer dan één à twee dagen zonder drinken. Water is dan ook onze belangrijkste energiebron, maar hoe weet je of je genoeg water binnenkrijgt?

Eén op drie negeert eerste tekenen urineverlies

Eén op drie negeert eerste tekenen urineverlies 4/07/2017 - Over ongewild urineverlies bestaan nog veel misverstanden en attitudeproblemen. Zo denken veel mensen foutief dat urine-incontinentie hoort bij verouderen of normaal is na een bevalling.

Blaaskanker opsporen in urine

Blaaskanker opsporen in urine 9/09/2019 - Bij mensen met blaaskanker is het risico op herval groot. UZ Antwerpen werkt aan een nieuwe methode om de ziekte op te sporen via biomerkers in de urine. Dat is comfortabeler voor de patiënt en de arts kan de evolutie beter opvolgen.

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen om een zwembad hygiënisch te houden

Wat zijn de voorzorgsmaatregelen om een zwembad hygiënisch te houden 23/07/2017 - Een waterpark of een zwembad zijn verfrissend en uitnodigend bij warm zomerweer, maar ze kunnen ook een aantal gevaren verbergen

Pijn tijdens het plassen: denk aan een blaasontsteking

Pijn tijdens het plassen: denk aan een blaasontsteking 15/03/2018 - Pijn of een branderig gevoel bij het plassen komt meestal door een urineweginfectie, zoals een blaasontsteking of cystitis).

Verluchting en ventilatie verminderen blootstelling aan schadelijke stoffen

Verluchting en ventilatie verminderen blootstelling aan schadelijke stoffen 2/03/2017 - Voldoende ventileren en verluchten zorgt voor een fris en gezond huis. Dat wordt bevestigt in de zogenaamde 3XG studie die onderzoekt hoe zwangere vrouwen uit Dessel, Mol en Retie blootgesteld worden aan verbrandingsproducten zoals PAK’s of benzeen.

volgopfacebook

volgopinstagram