Zoekresultaten voor hypertensie (99 artikels)

Zout en hoge bloeddruk

1/09/2000 - Zout wordt vaak in verband gebracht met het ontstaan van hoge bloeddruk of hypertensie. Het verband tussen zoutgebruik en hypertensie blijkt evenwel minder evident dan algemeen gedacht...

Werelddag Pulmonaire Hypertensie Pulmonale Hypertensie: waarop letten als u met vakantie gaat?

5/05/2016 - Pulmonale hypertensie (PH) is een ernstige maar gelukkig zeldzame longziekte waarbij men een hoge bloeddruk heeft in de bloedvaten van de longen (bloedcirculatie in de longen). PH mag niet verward worden met verhoogde bloeddruk (arteriële hypertensie).

Verhoogde bloeddruk in de poortader / Portale hypertensie

16/04/2008 - Portale hypertensie is een abnormaal hoge bloeddruk in de poortader, de grote ader die bloed van de darm naar de lever voert. Het is de meest voorkomende complicatie van een ernstige leveraandoening.

1 miljoen Belgen is zich niet bewust van zijn hypertensie, slechts 25 procent wordt doeltreffend behandeld

7/12/2006 - Naar schatting lijden 2 miljoen Belgen aan hypertensie, maar hiervan is 1 miljoen zich niet bewust van zijn probleem en slechts 25% wordt adequaat behandeld.

Bloeddrukcontrole kan beter thuis

19/06/2004 - Patiënten die zelf thuis hun bloeddruk bijhouden, krijgen hypertensie beter onder controle dan wanneer ze dat aan artsen of verpleegkundigen overlaten.

Nieuwe richtlijnen over verhoogde bloeddruk

17/05/2001 - De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) heeft nieuwe richtlijnen opgesteld in verband met de diagnose en de behandeling van verhoogde bloeddruk of hypertensie.

Moet u zich ongerust maken over wittejashypertensie of gemaskeerde hypertensie?

Moet u zich ongerust maken over wittejashypertensie of gemaskeerde hypertensie? 30/06/2016 - Wanneer uw huisarts uw bloeddruk meet, of wanneer uw bloeddruk in het ziekenhuis wordt gemeten, kan het zijn dat die ineens te hoog is. Terwijl hij nadien, als u weer thuis bent, weer normaal wordt.

Hebben we strengere bloeddrukwaarden nodig?

Hebben we strengere bloeddrukwaarden nodig? 16/01/2018 - In november 2017 publiceerde het American College of Cardiology en de American Heart Association nieuwe richtlijnen voor de behandeling van een hoge bloeddruk (hypertensie). In deze richtlijn wordt de definitie van hypertensie verruimd en wordt aanbevolen om sneller te behandelen. Door deze nieuwe richtlijnen zou bijna de helft van de volwassen bevolking moeten behandeld worden voor een hoge bloeddruk.

Wereld Hypertensie Dag: Wanneer hebt u een te hoge bloeddruk?

Wereld Hypertensie Dag: Wanneer hebt u een te hoge bloeddruk? 17/05/2016 - Wanneer hebt u een te hoge bloeddruk? Naar schatting heeft ruim 30 procent van de volwassenen of zowat 1 op 3 à 4 volwassenen, een hoge bloeddruk of arteriële hypertensie. Dit percentage stijgt voortdurend.

Verhoogde bloeddruk (hypertensie)

Verhoogde bloeddruk (hypertensie) 19/05/2016 - Verhoogde bloeddruk: een stille doder... Naar schatting heeft ruim 30 procent van de volwassenen of zowat 1 op 3 à 4 volwassenen, een hoge bloeddruk of arteriële hypertensie. Dit percentage stijgt voortdurend.

Wat zijn de risico's van een te hoge bloeddruk?

Wat zijn de risico's van een te hoge bloeddruk? 18/05/2017 - Hoge bloeddruk of hypertensie is geen ziekte, maar een langdurig verhoogd bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, vooral een beroerte (CVA) en een hartinfarct. Ook andere organen zoals de nieren en de ogen kunnen aangetast worden.

Weinig bewijs voor effectiviteit mobiele e-healthinterventies

Weinig bewijs voor effectiviteit mobiele e-healthinterventies 22/03/2013 - Er zijn aanwijzingen dat e-healthinterventies met sms-berichten soms kunnen bijdragen aan zelfmanagement van chronische ziekten als astma, diabetes en hypertensie.

Hoge bloeddruk: goedkoopste pil is meestal best

1/09/2000 - Volgens een recente Zweedse studie (gepubliceerd in het gezaghebbende medische weekblad The Lancet, 20 november 99) maakt het weinig verschil uit wélke pil oudere mensen met hoge bloeddruk (hypertensie) krijgen, maar komt het er vooral op aan dat ze een voldoende dosis krijgen.

Slecht slapen verhoogt bloeddruk

26/10/2011 - Oudere mannen die slecht slapen hebben een verhoogde kans op een hoge bloeddruk (hypertensie), zeggen Amerikaanse onderzoekers in het vakblad Hypertension.

Wereld Hypertensie Dag op 17 mei

Wereld Hypertensie Dag op 17 mei 16/05/2017 - Naar schatting heeft ruim 30 procent van de volwassenen een hoge bloeddruk of arteriële hypertensie. Dit percentage stijgt voortdurend. In België zouden meer dan 2 miljoen mensen aan een verhoogde bloeddruk lijden. Een kwart tot de helft daarvan zou niet weten dat hun bloeddruk te hoog is.

Pulmonale hypertensie (PH)

Pulmonale hypertensie (PH) 12/05/2016 - PH is een ziekte gekenmerkt door een toename van de druk in de longvaten. PH is een zeldzame en een ernstige ziekte met een overlevingsprognose van 2 à 3 jaar zonder behandeling.

Wanneer is uw bloeddruk te hoog?

30/11/2010 -

Geen orale hypertensiva tijdens zwangerschap

14/01/2001 - Volgens een overzichtsartikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (2000, 1805) waarin 45 wetenschappelijke studies werden geanalyseerd, krijgen vrouwen met lichte tot matige hypertensie..

Vaccin tegen hypertensie

1/09/2000 - Britse onderzoekers leggen de laatste hand aan een vaccin tegen hypertensie (hoge bloeddruk). De eerste resultaten van proeven bij mensen zullen begin april worden voorgesteld op de Fifth International Cardiovascular Disease Prevention meeting in Londen. Het experimentele vaccin stimuleert het lichaam tot

Hoge bloeddruk: 1 op 10 patiënten stopt met behandeling

Hoge bloeddruk: 1 op 10 patiënten stopt met behandeling 27/06/2015 - Hoge bloeddruk of hypertensie is een van de voornaamste risicofactoren is van cardiovasculaire aandoeningen. Bij het begin van de ziekte zijn er nauwelijks symptomen, vandaar dat heel wat mensen hypertensie hebben zonder het te beseffen.

Nieuwe richtlijnen voor de behandeling van hoge bloeddruk

Nieuwe richtlijnen voor de behandeling van hoge bloeddruk 13/10/2013 - Op het congres van de European Society of Cardiology werden nieuwe richtlijnen voor de behandeling van hoge bloeddruk van de Europese vereniging voor cardiologie en de Europese vereniging voor hypertensie voorgesteld.

Zwangerschapshypertensie: hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap

Zwangerschapshypertensie: hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap 13/10/2016 - Een hoge bloeddruk of hypertensie tijdens de zwangerschap is een belangrijke oorzaak van soms ernstige zwangerschapscomplicaties die kunnen leiden tot een vroeggeboorte en zelfs tot de dood van moeder en/of kind. Meestal merkt u weinig of niets van een hoge bloeddruk.

17 mei 2011: Wereldhypertentiedag

17/05/2011 - De Belgische Cardiologische Liga en het Belgisch Hypertensie Comité raden Belgen aan om informatie in te winnen over bloeddruk zelfmeting.

Wanneer is sauna af te raden?

30/11/2010 -

Hypertensie zwaar onderschat als risicofactor voor nierfalen

7/04/2009 - 300 000 Vlamingen hebben nierproblemen. Hun nieren werken niet naar behoren, waardoor in het lichaam het bloed onvoldoende gezuiverd wordt en afvalstoffen niet meer kunnen afgevoerd worden.

Mag u de anticonceptiepil gebruiken als u een hoge bloeddruk hebt?

7/11/2018 - Sommige vormen van hormonale anticonceptie, met name combinatiepreparaten die oestrogeen en progestageen bevatten (zoals de combinatiepil, de hormonenpleister en een vaginale ring), kunnen de bloeddruk licht verhogen (gemiddeld systolisch met 5-7 mmHg en diastolisch met 1-3 mmHg toe).

Wanneer moet een hoge bloeddruk behandeld worden?

Wanneer moet een hoge bloeddruk behandeld worden? 19/05/2017 - Of en hoe een hoge bloeddruk moet worden behandeld, hangt niet alleen af van de bloeddrukwaarden, maar ook van het risico op hart- en vaatziekten en de aanwezigheid van orgaanschade (bijv. nierschade, verdikking van de hartwand...).

Moet u elk jaar uw bloeddruk (laten) meten?

Moet u elk jaar uw bloeddruk (laten) meten? 16/05/2016 - Een hoge bloeddruk geeft zelden klachten. Soms gaat het gepaard met hoofdpijn, oorsuizingen, duizeligheid, vermoeidheid, vlekjes of vliegjes voor de ogen, bloedneuzen, kortademigheid... Maar meestal voelt u er helemaal niets van.

Aardappelen verlagen bloeddruk

29/03/2012 - Aardappelen kunnen mogelijk helpen om de bloeddruk te doen dalen bij mensen met hypertensie die ook te veel wegen.

Zwangere met hypertensie mag medicijnen hebben

3/03/2015 - Zwangere vrouwen met hoge bloeddruk kunnen zonder problemen met geneesmiddelen behandeld worden. Het nastreven van een lagere bloeddruk bij zwangeren met hypertensie heeft geen nadelige effecten voor de foetus.

volgopfacebook

volgopinstagram

pub