Zoekresultaten voor hypertensie (98 artikels)

Werelddag Pulmonaire Hypertensie Pulmonale Hypertensie: waarop letten als u met vakantie gaat?

5/05/2016 - Pulmonale hypertensie (PH) is een ernstige maar gelukkig zeldzame longziekte waarbij men een hoge bloeddruk heeft in de bloedvaten van de longen (bloedcirculatie in de longen). PH mag niet verward worden met verhoogde bloeddruk (arteriële hypertensie).

Zout en hoge bloeddruk

1/09/2000 - Zout wordt vaak in verband gebracht met het ontstaan van hoge bloeddruk of hypertensie. Het verband tussen zoutgebruik en hypertensie blijkt evenwel minder evident dan algemeen gedacht...

Moet u zich ongerust maken over wittejashypertensie of gemaskeerde hypertensie?

Moet u zich ongerust maken over wittejashypertensie of gemaskeerde hypertensie? 30/06/2016 - Wanneer uw huisarts uw bloeddruk meet, of wanneer uw bloeddruk in het ziekenhuis wordt gemeten, kan het zijn dat die ineens te hoog is. Terwijl hij nadien, als u weer thuis bent, weer normaal wordt.

1 miljoen Belgen is zich niet bewust van zijn hypertensie, slechts 25 procent wordt doeltreffend behandeld

7/12/2006 - Naar schatting lijden 2 miljoen Belgen aan hypertensie, maar hiervan is 1 miljoen zich niet bewust van zijn probleem en slechts 25% wordt adequaat behandeld.

Wereld Hypertensie Dag: Wanneer hebt u een te hoge bloeddruk?

17/05/2016 - Wanneer hebt u een te hoge bloeddruk? Naar schatting heeft ruim 30 procent van de volwassenen of zowat 1 op 3 à 4 volwassenen, een hoge bloeddruk of arteriële hypertensie. Dit percentage stijgt voortdurend.

Verhoogde bloeddruk in de poortader / Portale hypertensie

16/04/2008 - Portale hypertensie is een abnormaal hoge bloeddruk in de poortader, de grote ader die bloed van de darm naar de lever voert. Het is de meest voorkomende complicatie van een ernstige leveraandoening.

Hoge bloeddruk: goedkoopste pil is meestal best

1/09/2000 - Volgens een recente Zweedse studie (gepubliceerd in het gezaghebbende medische weekblad The Lancet, 20 november 99) maakt het weinig verschil uit wélke pil oudere mensen met hoge bloeddruk (hypertensie) krijgen, maar komt het er vooral op aan dat ze een voldoende dosis krijgen.

Hebben we strengere bloeddrukwaarden nodig?

Hebben we strengere bloeddrukwaarden nodig? 16/01/2018 - In november 2017 publiceerde het American College of Cardiology en de American Heart Association nieuwe richtlijnen voor de behandeling van een hoge bloeddruk (hypertensie). In deze richtlijn wordt de definitie van hypertensie verruimd en wordt aanbevolen om sneller te behandelen. Door deze nieuwe richtlijnen zou bijna de helft van de volwassen bevolking moeten behandeld worden voor een hoge bloeddruk.

Nieuwe richtlijnen voor de behandeling van hoge bloeddruk

13/10/2013 - Op het congres van de European Society of Cardiology werden nieuwe richtlijnen voor de behandeling van hoge bloeddruk van de Europese vereniging voor cardiologie en de Europese vereniging voor hypertensie voorgesteld.

Verhoogde bloeddruk (hypertensie)

Verhoogde bloeddruk (hypertensie) 27/05/2022 - Verhoogde bloeddruk: een stille doder... Naar schatting heeft ruim 30 procent van de volwassenen of zowat 1 op 3 à 4 volwassenen een hoge bloeddruk of arteriële hypertensie. Dit percentage stijgt voortdurend.

Geen orale hypertensiva tijdens zwangerschap

14/01/2001 - Volgens een overzichtsartikel in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (2000, 1805) waarin 45 wetenschappelijke studies werden geanalyseerd, krijgen vrouwen met lichte tot matige hypertensie..

Hoge bloeddruk: 1 op 10 patiënten stopt met behandeling

27/06/2015 - Hoge bloeddruk of hypertensie is een van de voornaamste risicofactoren is van cardiovasculaire aandoeningen. Bij het begin van de ziekte zijn er nauwelijks symptomen, vandaar dat heel wat mensen hypertensie hebben zonder het te beseffen.

Wat zijn de risico's van een te hoge bloeddruk?

Wat zijn de risico's van een te hoge bloeddruk? 18/05/2017 - Hoge bloeddruk of hypertensie is geen ziekte, maar een langdurig verhoogd bloeddruk is een belangrijke risicofactor voor hart- en vaatziekten, vooral een beroerte (CVA) en een hartinfarct. Ook andere organen zoals de nieren en de ogen kunnen aangetast worden.

Nieuwe richtlijnen over verhoogde bloeddruk

17/05/2001 - De Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) heeft nieuwe richtlijnen opgesteld in verband met de diagnose en de behandeling van verhoogde bloeddruk of hypertensie.

Zwangerschapshypertensie: hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap

Zwangerschapshypertensie: hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap 13/10/2016 - Een hoge bloeddruk of hypertensie tijdens de zwangerschap is een belangrijke oorzaak van soms ernstige zwangerschapscomplicaties die kunnen leiden tot een vroeggeboorte en zelfs tot de dood van moeder en/of kind. Meestal merkt u weinig of niets van een hoge bloeddruk.

Wanneer is uw bloeddruk te hoog?

30/11/2010 -

Weinig bewijs voor effectiviteit mobiele e-healthinterventies

Weinig bewijs voor effectiviteit mobiele e-healthinterventies 22/03/2013 - Er zijn aanwijzingen dat e-healthinterventies met sms-berichten soms kunnen bijdragen aan zelfmanagement van chronische ziekten als astma, diabetes en hypertensie.

Bloeddrukcontrole kan beter thuis

19/06/2004 - Patiënten die zelf thuis hun bloeddruk bijhouden, krijgen hypertensie beter onder controle dan wanneer ze dat aan artsen of verpleegkundigen overlaten.

Slecht slapen verhoogt bloeddruk

26/10/2011 - Oudere mannen die slecht slapen hebben een verhoogde kans op een hoge bloeddruk (hypertensie), zeggen Amerikaanse onderzoekers in het vakblad Hypertension.

Mag u de anticonceptiepil gebruiken als u een hoge bloeddruk hebt?

7/11/2018 - Sommige vormen van hormonale anticonceptie, met name combinatiepreparaten die oestrogeen en progestageen bevatten (zoals de combinatiepil, de hormonenpleister en een vaginale ring), kunnen de bloeddruk licht verhogen (gemiddeld systolisch met 5-7 mmHg en diastolisch met 1-3 mmHg toe).

17 mei 2011: Wereldhypertentiedag

17/05/2011 - De Belgische Cardiologische Liga en het Belgisch Hypertensie Comité raden Belgen aan om informatie in te winnen over bloeddruk zelfmeting.

Vaccin tegen hypertensie

1/09/2000 - Britse onderzoekers leggen de laatste hand aan een vaccin tegen hypertensie (hoge bloeddruk). De eerste resultaten van proeven bij mensen zullen begin april worden voorgesteld op de Fifth International Cardiovascular Disease Prevention meeting in Londen. Het experimentele vaccin stimuleert het lichaam tot

Wereld Hypertensie Dag op 17 mei

Wereld Hypertensie Dag op 17 mei 16/05/2017 - Naar schatting heeft ruim 30 procent van de volwassenen een hoge bloeddruk of arteriële hypertensie. Dit percentage stijgt voortdurend. In België zouden meer dan 2 miljoen mensen aan een verhoogde bloeddruk lijden. Een kwart tot de helft daarvan zou niet weten dat hun bloeddruk te hoog is.

Aardappelen verlagen bloeddruk

29/03/2012 - Aardappelen kunnen mogelijk helpen om de bloeddruk te doen dalen bij mensen met hypertensie die ook te veel wegen.

Moet u elk jaar uw bloeddruk (laten) meten?

Moet u elk jaar uw bloeddruk (laten) meten? 16/05/2016 - Een hoge bloeddruk geeft zelden klachten. Soms gaat het gepaard met hoofdpijn, oorsuizingen, duizeligheid, vermoeidheid, vlekjes of vliegjes voor de ogen, bloedneuzen, kortademigheid... Maar meestal voelt u er helemaal niets van.

De voordelen van yoghurt als je kampt met hoge bloeddruk

De voordelen van yoghurt als je kampt met hoge bloeddruk 26/11/2021 - Regelmatige consumptie van yoghurt lijkt een gunstig effect te hebben op het verlagen van de bloeddruk bij mensen met hypertensie. Yoghurt zou dus interessant kunnen zijn, wanneer het deel uitmaakt van een aangepaste levensstijl.

Zwangere met hypertensie mag medicijnen hebben

3/03/2015 - Zwangere vrouwen met hoge bloeddruk kunnen zonder problemen met geneesmiddelen behandeld worden. Het nastreven van een lagere bloeddruk bij zwangeren met hypertensie heeft geen nadelige effecten voor de foetus.

Hoge bloeddruk (hypertensie): hoe voorkomen en behandelen

Hoge bloeddruk (hypertensie): hoe voorkomen en behandelen 31/12/2020 - Een hoge bloeddruk is gevaarlijk en vergroot het risico op onder meer hart- en vaatziekten, zoals hartfalen of een herseninfarct, nieraandoeningen en oogproblemen. Het is daarom belangrijk om een hoge bloeddruk te voorkomen.

Hoge bloeddruk en depressie: een combinatie met grote risico’s!

Hoge bloeddruk en depressie: een combinatie met grote risico’s! 23/01/2016 - Wie een hoge bloeddruk heeft in combinatie met een depressie loopt een hoog risico op een hartaanval of een beroerte. Een goede opvolging is hier een absolute must!

Waarom we beter wat minder zout eten

5/04/2012 - We eten te veel zout. Zout (of tenminste het natrium in zout) is nochtans levensnoodzakelijk voor o.m. de vochtbalans van het lichaam en is nodig voor een goede werking van de spier- en zenuwcellen.

volgopfacebook

volgopinstagram