Zoekresultaten voor winderigheid (14 artikels)

12 tips om winderigheid te voorkomen

12 tips om winderigheid te voorkomen 6/05/2021 - Winden laten is een heel normaal proces in het lichaam waarbij overtollige lucht/gas via de anus uit het maag-darmkanaal ontsnapt. Maar het kan wel heel vervelend zijn. Het is echter beter winden te laten dan ze in te houden, want de gassen kunnen uitstulpingen van de darmwand veroorzaken.

Online apotheek: ja of neen?

Online apotheek: ja of neen? 8/12/2020 - Tegenwoordig kan je haast alles online kopen. Zelfs voor een zwangerschapstest, een pakje condooms of medicatie tegen winderigheid hoef je de deur niet meer uit. Betekent dit dat je zomaar alles uit de apotheek ook online kan kopen? Neen, en dat is maar goed ook.

1 Belg op 5 is lactose-intolerant

1 Belg op 5 is lactose-intolerant 5/01/2008 - In België heeft naar schatting 20% van de bevolking last van lactose-intolerantie, vooral volwassenen. Lactose-intolerantie mag niet verward worden met melkallergie, die uiterst zeldzaam is en totaal verschillend.

Veroorzaken kolen winderigheid of krampen?

Veroorzaken kolen winderigheid of krampen? 28/01/2020 - Savooikool, spruiten, groene, rode en witte kool staan bekend als gasvormende voedingsmiddelen. Bij sommige mensen geeft de consumptie ervan aanleiding tot flatulentie, een opgeblazen gevoel en/of darmkrampen.

Wat kan je best (niet) eten en drinken voor het slapen?

Wat kan je best (niet) eten en drinken voor het slapen? 4/05/2021 - Bepaalde voedingsmiddelen of dranken kunnen de slaap verstoren of de rust belemmeren. Het is vooral belangrijk om de juiste porties in te nemen, zodat je een hongergevoel kan vermijden en anderzijds toch geen zwaar gevoel op de maag krijgt.

Waarom verdragen sommige mensen na een obesitasoperatie geen melkproducten meer?

Waarom verdragen sommige mensen na een obesitasoperatie geen melkproducten meer? 28/11/2018 - Na een gastric bypass wordt koemelk vaak minder goed verdragen. Vermoedelijk heeft dit te maken met de melksuiker (lactose). Wat kunt u wel eten?

Fabrikanten misleiden bij producten met stevia

Fabrikanten misleiden bij producten met stevia 4/04/2014 - Fabrikanten zetten kletspraatjes op het etiket bij producten met stevia, volgens de Nederlandse Consumentenbond. Bij omschrijvingen als ‘natuurlijke zoetstoffen’, ‘weinig calorieën’ en ‘nul procent suiker’ zitten wat addertjes onder het gras, stelt de organisatie.

Spijsverteringsproblemen bij baby's

19/06/2021 -

Hoeveel vitamine C heb je nodig?

Hoeveel vitamine C heb je nodig? 15/04/2021 - Wie het internet afschuimt naar informatie over vitamine C of ascorbinezuur, vindt duizenden websites die de vitamine aanbevelen, vaak in megadosissen ter preventie of genezing van allerlei kankers, hart- en vaatziekten, griep, verkoudheden, enz.

Grotere verpakking van vermageringspil Alli

31/12/2010 - Vanaf 5 november introduceert alli® (orlistat 60 mg) een nieuwe 6 weken verpakking.

Het bestrijden van obesitas wordt dringend

22/04/2005 - Overgewicht (Body Mass Index of BMI van 25 à 29,9 kg/m 2), en obesitas (BMI boven 30 kg/m 2) dreigen epidemische vormen aan te nemen, zowel bij kinderen als bij volwassenen.

Bestaat het candida-syndroom?

19/02/2012 - Het Candida-syndroom of chronische candidiasis is een aandoening die voor het eerst werd beschreven in de jaren ’90 van de vorige eeuw door de Amerikaanse kinderarts William Crook.

9 dingen die je tijdens je zwangerschap aan je partner wil zeggen (maar niet durft)

15/02/2021 -

Vroeg bijvoeden voorkomt voedselallergie bij kinderen

Vroeg bijvoeden voorkomt voedselallergie bij kinderen 26/03/2014 - Het is goed om kinderen vanaf vier maanden kleine hoeveelheden bijvoeding te geven. Eerst met groente en fruit, later ook met andere producten als ei, vis en pinda.

volgopfacebook

volgopinstagram