Zoekresultaten voor seks (293 artikels)

Occasionele seks verhoogt kans op depressie

3/10/2013 - Jongvolwassenen die frequent occasionele seks hebben voelen zich psychologisch minder goed en hebben een hogere kans op depressie dan leeftijdsgenoten zonder occasionele seks.

Anale seks verhoogt kans op fecale incontinentie

Anale seks verhoogt kans op fecale incontinentie 1/03/2016 - Anale seks verhoogt mogelijk de kans op fecale incontinentie, vooral bij mannen die seks hebben met mannen. Dat blijkt uit een studie in de Verenigde Staten gepubliceerd in het American Journal of Gastroenterology.

Seks OK tijdens zwangerschap

6/03/2001 - Seks mag ook op einde van de zwangerschap. In tegenstelling tot wat nog vaak wordt gedacht verhoogt seks niet het risico op een voortijdige geboorte. In tegendeel zelfs, volgens onderzoekers van de University of North Carolina zou seks zelfs in beperkte mate voortijdige geboortes kunnen voorkomen.

Geen verhoogde kans op hartinfarct door seks

Geen verhoogde kans op hartinfarct door seks 15/10/2015 - Seks is zelden de oorzaak van een hartinfarct. Slachtoffers van een hartinfarct hoeven nadien geen schrik te hebben op een tweede hartinfarct als ze seks hebben. Dat schrijven Duitse wetenschappers in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of the American College of Cardiology.

Is seks op oudere leeftijd ongezond?

Is seks op oudere leeftijd ongezond? 11/12/2016 - Volgens onderzoekers van de Michigan State University is seks op oudere leeftijd niet altijd gezond. Vooral oudere mannen die regelmatig seks hebben en er ook van genieten lopen een verhoogd risico op een hartaanval en andere hart- en vaatziekten. Oudere mannen die minstens één keer per week seks hebben, hebben twee keer meer kans op een hart- en vaatziekte dan mannen die minder of geen seks hebben.

Koppels die één keer seks hebben per week zijn het gelukkigst

31/12/2015 - Veel seks hebben maakt niet per se gelukkiger. Koppels die één keer per week seks hebben zijn net zo gelukkig als koppels die vaker vrijen. Dat blijkt althans uit een onderzoek aan de universiteit van Toronto dat in het tijdschrift Social Psychological and Personality Science verscheen.

Maakt seks gelukkiger?

Maakt seks gelukkiger? 14/06/2015 - Maakt seks gelukkig? Veel wetenschappers beweren van wel. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen die meer seks hebben ook gelukkiger zijn. Maar dit zijn mensen die al gelukkig en gezond zijn en het daarom vaker doen.

Orgasmekloof: komen mannen 'makkelijker' klaar dan vrouwen?

Orgasmekloof: komen mannen 'makkelijker' klaar dan vrouwen? 16/11/2023 - "Dat vrouwen minder zin hebben in seks is een misverstand", aldus seksuoloog Marieke Dewitte van de Universiteit Maastricht. Veel heeft te maken met de orgasmekloof. In dit korte filmpje vertelt ze er alles over.

Verkleint regelmatige seks kans op dementie?

Verkleint regelmatige seks kans op dementie? 11/02/2018 - Volgens onderzoekers van de universiteiten van Oxford en Coventry verbetert het hebben van regelmatige seks bij 50-plussers de cognitieve functie en vermindert het mogelijk de kans op dementie. De studie verscheen in The Journals of Gerontology.

Mannen meer zin in seks dan vrouwen

4/09/2007 - Volgens een onderzoek bij een representatief staal van de Deense bevolking hebben mannen meer behoefte aan seks dan vrouwen.

Hoe gezond is seks nu eigenlijk?

Hoe gezond is seks nu eigenlijk? 16/06/2023 - Seks versterkt de relatie met je partner en is bovendien goed voor jouw lichaam en geest. Maar over welke gezondheidsvoordelen gaat het dan exact, en hoe vaak moet je seks hebben om die voordelen te ervaren?

Tijdens deze periode hebben vrouwen het vaakst zin in seks

26/11/2016 - Vrouwen hebben het vaakst zin in seks tijdens de ovulatie, zo’n twee weken voor hun volgende menstruatie. Dat hebben wetenschappers van het departement van psychologische en neurologische wetenschappen aan de universiteit van Californië ontdekt. “En dat is goed nieuws want in die periode zijn vrouwen het vruchtbaarst.”

Af en toe sport en sex verhoogt kans op hartaanval

17/04/2011 - Mensen die slechts af en toe sporten of die slechts sporadisch seks hebben, hebben een verhoogde kans op een hartaanval of een hartstilstand als ze ineens een fysieke inspanning leveren of seks hebben.

Seks ook op hoge leeftijd belangrijk

28/02/2011 - De helft van alle oudere mannen vindt seks belangrijk en ongeveer een derde van de mannen van 75 tot 95 jaar is nog seksueel actief (minstens 1 keer in het afgelopen jaar).

1 vrouw op 2 heeft seks zonder contraceptie

12/05/2004 - 1 Belgische vrouw op 4 hoeft niet verliefd te zijn om seks te hebben. 1 vrouw op 10 heeft voor het eerst seks een paar uur na het ontmoeten van de partner, een derde van de vrouwen laat er niet langer dan een week gras over groeien.

Eenderde van 70-plussers heeft geregeld seks

Eenderde van 70-plussers heeft geregeld seks 8/03/2015 - Uit onderzoek in Groot-Brittannië blijkt dat eenderde van de 70-plussers minstens twee keer per maand seks heeft. De studie onderzocht de seksuele activiteit van ruim 6.000 mannen en vrouwen van 50 tot 90 jaar oud.

Seks: hoe eerder hoe beter

20/12/2007 - Hoe eerder Amerikaanse jongeren aan seks beginnen, hoe kleiner de kans dat ze later ontsporen. Dat is de opmerkelijke conclusie van een studie uitgevoerd door de Universiteit van Virginia.

Zo vaak hebben koppels nog seks na tien jaar

25/07/2018 - In het eerste jaar van een relatie hebben koppels veel seks. Erna wordt er duidelijk minder gevreeën. Wie meer dan tien jaar samen is, krijgt niet zelden te maken met lange periodes zonder seks.

Hoog cholesterol slecht voor seksleven

17/09/2009 - Vrouwen met een hoog cholesterol hebben minder zin in seks en genieten ook minder van seks dan vrouwen met een normaal cholesterolgehalte, zeggen Italiaanse onderzoekers

Buitenechtelijke seks is ongezond

2/01/2003 - Seks is zoals een wandeling in het park, behalve wanneer die wandeling plaatsheeft in een verkeerde slaapkamer. Dat stelt een Brits rapport.

Snurkers hebben minder seks

6/06/2005 - Mensen die snurken hebben minder vaak seks dan mensen die geen lawaai maken in hun slaap.

Is veel seks een teken van een goede relatie?

Is veel seks een teken van een goede relatie? 4/10/2018 - Als u vaak seks hebt, betekent dat niet dat u automatisch meer tevreden bent met uw seksleven. Net zoals er koppels zijn die vaak vrijen en tevreden zijn, zijn er ook koppels die weinig vrijen en tevreden zijn. Het hangt af van wat u en uw partner verwachten en hoe jullie met deze verwachtingen omgaan.

Hardwerkende Belgen hebben vaker seks

24/07/2012 - Hoe meer uren per week u werkt, hoe vaker u seks hebt. Dat moet althans blijken uit een enquête van de datingsite C-date, waaraan 5.760 mensen in elf Europese landen en in Brazilië meededen.

Zoek niet te ver naar het geheim voor goede seks, het zit tussen je oren

Zoek niet te ver naar het geheim voor goede seks, het zit tussen je oren 12/08/2021 - Vergeet sexy lingerie of sensuele muziek, schuif je erotische speeltjes aan de kant… Goede seks begint met de juiste mindset. Vooral voor vrouwen blijkt dat een belangrijk issue te zijn.

Postcoïtale dysforie (PCD): je down voelen na seks

Postcoïtale dysforie (PCD): je down voelen na seks 11/04/2023 - We associëren seks en orgasmes doorgaans met extatische gevoelens, maar het kan zomaar gebeuren dat je je down voelt na de daad. Dit fenomeen heet postcoïtale dysforie (PCD) en zowel mannen als vrouwen kunnen er last van hebben.

Wie gezond is, heeft meer zin in seks

8/04/2010 - Mannen en vrouwen met een goede tot zeer goede gezondheid hebben meer seks, meer interesse in seks en zijn ook tevredener over de kwaliteit van hun seksleven dan hun leeftijdsgenoten met een matige tot slechte gezondheidstoestand.

Seks verbetert geheugen van jonge vrouwen

Seks verbetert geheugen van jonge vrouwen 5/01/2017 - Het geheugen van jonge vrouwen verbetert als ze regelmatig seks hebben. Dat suggereert nieuw onderzoek in het vakblad Archives of Sexual Behavior waarover de wetenschappelijke website Scientas.nl bericht.

Meer seks op vakantie

18/07/2013 - Op vakantie gaan en (meer) seks gaan hand in hand. Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van datingsite C-Date. Vooral jongeren zien in de vakantieperiode een grotere kans op een kortdurende flirt.

Seks na de bevalling: waarom je echt moet wachten tot jij er klaar voor bent

27/12/2020 -

Wat is het beste tijdstip voor seks?

Wat is het beste tijdstip voor seks? 14/02/2023 - Volgens dr. Paul Kelley van Oxford University is er niet alleen een ideaal tijdstip voor het slapen en ontwaken, er is ook een ideaal tijdstip voor seks. Hij deed er jarenlang onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat ‘it’s sex o’clock’ leeftijdsgebonden is.

volgopfacebook

volgopinstagram