Zoekresultaten voor seks (279 artikels)

Occasionele seks verhoogt kans op depressie

Occasionele seks verhoogt kans op depressie 3/10/2013 - Jongvolwassenen die frequent occasionele seks hebben voelen zich psychologisch minder goed en hebben een hogere kans op depressie dan leeftijdsgenoten zonder occasionele seks.

Snurkers hebben minder seks

6/06/2005 - Mensen die snurken hebben minder vaak seks dan mensen die geen lawaai maken in hun slaap.

Seks OK tijdens zwangerschap

6/03/2001 - Seks mag ook op einde van de zwangerschap. In tegenstelling tot wat nog vaak wordt gedacht verhoogt seks niet het risico op een voortijdige geboorte. In tegendeel zelfs, volgens onderzoekers van de University of North Carolina zou seks zelfs in beperkte mate voortijdige geboortes kunnen voorkomen.

Anale seks verhoogt kans op fecale incontinentie

Anale seks verhoogt kans op fecale incontinentie 1/03/2016 - Anale seks verhoogt mogelijk de kans op fecale incontinentie, vooral bij mannen die seks hebben met mannen. Dat blijkt uit een studie in de Verenigde Staten gepubliceerd in het American Journal of Gastroenterology.

12 vragen over anale seks

12 vragen over anale seks 8/10/2015 - Voor veel mensen rust er een taboe op anaal seksueel contact. Sommige mensen vinden het fijn, andere mensen moeten er niet aan denken, en weer andere zijn nieuwsgierig en willen ermee experimenteren.

Koppels die één keer seks hebben per week zijn het gelukkigst

Koppels die één keer seks hebben per week zijn het gelukkigst 31/12/2015 - Veel seks hebben maakt niet per se gelukkiger. Koppels die één keer per week seks hebben zijn net zo gelukkig als koppels die vaker vrijen. Dat blijkt althans uit een onderzoek aan de universiteit van Toronto dat in het tijdschrift Social Psychological and Personality Science verscheen.

Geen verhoogde kans op hartinfarct door seks

Geen verhoogde kans op hartinfarct door seks 15/10/2015 - Seks is zelden de oorzaak van een hartinfarct. Slachtoffers van een hartinfarct hoeven nadien geen schrik te hebben op een tweede hartinfarct als ze seks hebben. Dat schrijven Duitse wetenschappers in het wetenschappelijke tijdschrift Journal of the American College of Cardiology.

Mannen meer zin in seks dan vrouwen

4/09/2007 - Volgens een onderzoek bij een representatief staal van de Deense bevolking hebben mannen meer behoefte aan seks dan vrouwen.

Zoek niet te ver naar het geheim voor goede seks, het zit tussen je oren

Zoek niet te ver naar het geheim voor goede seks, het zit tussen je oren 17/07/2020 - Vergeet sexy lingerie of sensuele muziek, schuif je erotische speeltjes aan de kant… Goede seks begint met de juiste mindset. Vooral voor vrouwen blijkt dat een belangrijk issue te zijn.

Ook homomannen mogen voortaan bloed geven

Ook homomannen mogen voortaan bloed geven 12/07/2017 - Mannen die seks hebben met mannen (MSM) zullen binnenkort bloed mogen geven. Tot nu toe was dat verboden. Om bloed te mogen geven, mogen ze het voorbije jaar wel geen seks hebben gehad.

Seks verbetert geheugen van jonge vrouwen

Seks verbetert geheugen van jonge vrouwen 5/01/2017 - Het geheugen van jonge vrouwen verbetert als ze regelmatig seks hebben. Dat suggereert nieuw onderzoek in het vakblad Archives of Sexual Behavior waarover de wetenschappelijke website Scientas.nl bericht.

Is seks op oudere leeftijd ongezond?

Is seks op oudere leeftijd ongezond? 11/12/2016 - Volgens onderzoekers van de Michigan State University is seks op oudere leeftijd niet altijd gezond. Vooral oudere mannen die regelmatig seks hebben en er ook van genieten lopen een verhoogd risico op een hartaanval en andere hart- en vaatziekten. Oudere mannen die minstens één keer per week seks hebben, hebben twee keer meer kans op een hart- en vaatziekte dan mannen die minder of geen seks hebben.

Maakt seks gelukkiger?

Maakt seks gelukkiger? 14/06/2015 - Maakt seks gelukkig? Veel wetenschappers beweren van wel. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat mensen die meer seks hebben ook gelukkiger zijn. Maar dit zijn mensen die al gelukkig en gezond zijn en het daarom vaker doen.

Eenderde van 70-plussers heeft geregeld seks

Eenderde van 70-plussers heeft geregeld seks 8/03/2015 - Uit onderzoek in Groot-Brittannië blijkt dat eenderde van de 70-plussers minstens twee keer per maand seks heeft. De studie onderzocht de seksuele activiteit van ruim 6.000 mannen en vrouwen van 50 tot 90 jaar oud.

Af en toe sport en sex verhoogt kans op hartaanval

Af en toe sport en sex verhoogt kans op hartaanval 17/04/2011 - Mensen die slechts af en toe sporten of die slechts sporadisch seks hebben, hebben een verhoogde kans op een hartaanval of een hartstilstand als ze ineens een fysieke inspanning leveren of seks hebben.

Veel soa’s in parenclubs

Veel soa’s in parenclubs 6/09/2010 - Koppels die aan partnerruil doen en seks hebben met andere koppels – zogenaamde swingers – hebben een verhoogd risico op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s).

Vele homomannen kennen eigen hiv-status niet

15/08/2010 - Uit tests bij mannen die seks hebben met mannen blijkt dat tussen 2% en 15% hiv heeft.

Hoe gezond is seks nu eigenlijk?

20/10/2016 - 'Seks is gezond, roken niet', werd gereageerd op minister Maggie De Block, die vindt dat als zestienjarigen seks mogen hebben, ze ook oud genoeg moeten worden geacht om zelf te beslissen of ze roken of niet. De hashtag #seksisgezond werd trending op sociale media, maar hoe gezond is het liefdesspel nu eigenlijk?

Orale seks verhoogt risico op mond- en keelkanker

Orale seks verhoogt risico op mond- en keelkanker 23/11/2017 - Mannen die orale seks hebben gehad met vijf of meer vrouwen, hebben een verhoogde kans op mond- en keelkankers, vooral als ze ook roken. Bij vrouwen verhoogde orale seks de kans op mond- en keelkanker slechts in zeer beperkte mate en was ook roken geen risicofactor.

Verkleint regelmatige seks kans op dementie?

Verkleint regelmatige seks kans op dementie? 11/02/2018 - Volgens onderzoekers van de universiteiten van Oxford en Coventry verbetert het hebben van regelmatige seks bij 50-plussers de cognitieve functie en vermindert het mogelijk de kans op dementie. De studie verscheen in The Journals of Gerontology.

Is veel seks een teken van een goede relatie?

Is veel seks een teken van een goede relatie? 4/10/2018 - Als u vaak seks hebt, betekent dat niet dat u automatisch meer tevreden bent met uw seksleven. Net zoals er koppels zijn die vaak vrijen en tevreden zijn, zijn er ook koppels die weinig vrijen en tevreden zijn. Het hangt af van wat u en uw partner verwachten en hoe jullie met deze verwachtingen omgaan.

Hardwerkende Belgen hebben vaker seks

Hardwerkende Belgen hebben vaker seks 24/07/2012 - Hoe meer uren per week u werkt, hoe vaker u seks hebt. Dat moet althans blijken uit een enquête van de datingsite C-date, waaraan 5.760 mensen in elf Europese landen en in Brazilië meededen.

Seks ook op hoge leeftijd belangrijk

Seks ook op hoge leeftijd belangrijk 28/02/2011 - De helft van alle oudere mannen vindt seks belangrijk en ongeveer een derde van de mannen van 75 tot 95 jaar is nog seksueel actief (minstens 1 keer in het afgelopen jaar).

1 vrouw op 2 heeft seks zonder contraceptie

12/05/2004 - 1 Belgische vrouw op 4 hoeft niet verliefd te zijn om seks te hebben. 1 vrouw op 10 heeft voor het eerst seks een paar uur na het ontmoeten van de partner, een derde van de vrouwen laat er niet langer dan een week gras over groeien.

Toename Hepatitis A bij mannen die seks hebben met mannen

Toename Hepatitis A bij mannen die seks hebben met mannen 23/04/2017 - Sedert begin december 2016 kent Vlaanderen een opstoot van hepatitis A gevallen onder mannen die seks hebben met mannen (MSM), namelijk 30 gevallen tot op 23 maart 2017.

Kan je zwanger worden als je sperma inslikt?

Kan je zwanger worden als je sperma inslikt? 15/11/2019 - Neen, via orale seks kan je niet zwanger worden.

10 redenen waarom je voldoende seks moet hebben

10 redenen waarom je voldoende seks moet hebben 7/01/2019 - Seks en intimiteit zijn niet alleen belangrijk voor je relatie en je emotionele well being, ze zijn ook een zegen voor je fysieke gezondheid! Tien redenen waarom regelmatig actief zijn in bed goed is voor lichaam en geest …

Mag je vrijen als je zwanger bent?

Mag je vrijen als je zwanger bent? 9/09/2016 - Vrijen tijdens de zwangerschap is over het algemeen geen probleem. Het houdt meestal geen risico's in voor de baby. Wel kan het zijn dat u (of uw partner) minder zin hebt in seks, of dat een andere vrijtechniek nodig is naarmate uw buik dikker wordt.

Slaapkamer-tv slecht voor seksleven

24/01/2006 - Koppels die een televisie in hun slaapkamer hebben staan, hebben de helft minder seks dan koppels die geen TV in de dat niet hebben.

Tijdens deze periode hebben vrouwen het vaakst zin in seks

26/11/2016 - Vrouwen hebben het vaakst zin in seks tijdens de ovulatie, zo’n twee weken voor hun volgende menstruatie. Dat hebben wetenschappers van het departement van psychologische en neurologische wetenschappen aan de universiteit van Californië ontdekt. “En dat is goed nieuws want in die periode zijn vrouwen het vruchtbaarst.”pub