Voor u gelezen op Het Nieuwsblad

Tijdens deze periode hebben vrouwen het vaakst zin in seks

Laatst bijgewerkt: November 2016
nb-koppel-bed-11-16_.jpg

nieuws Vrouwen hebben het vaakst zin in seks tijdens de ovulatie, zo’n twee weken voor hun volgende menstruatie. Dat hebben wetenschappers van het departement van psychologische en neurologische wetenschappen aan de universiteit van Californië ontdekt. “En dat is goed nieuws want in die periode zijn vrouwen het vruchtbaarst.”

Voor het onderzoek werden de menstruatiecycli van 43 vrouwen onderzocht. Elke dag werd er bij de vrouwen speeksel afgenomen en moesten ze een vragenlijst invullen: hebben ze de dag voordien seks gehad? Wie gaf de aanzet en op een schaal van 1 tot 7: had je zin in seks? Die resultaten werden door de onderzoekers vergeleken met de hoeveelheid gemeten oestrogeen en progesteron, de twee voornaamste hormonen geproduceerd door de eierstokken.

Hormonen

Op basis van deze gegevens trokken de wetenschappers twee conclusies. De hoeveelheid oestradiol, dat behoort tot de groep van de oestrogenen, is evenredig aan de zin in seks. “Hoe hoger de hoeveelheid oestradiol, hoe groter de zin in seks bij vrouwen”, staat te lezen in het rapport van onderzoekers James R. Roney en Zachary L. Simmons. “Tijdens de menstruele cyclus schommelt (zie diagram) de hormonenbalans bij vrouwen. Een grote hoeveelheid oestradiol leidt tot een grotere zin in seks. Maar als de hoeveelheid progesteron piekt, dan neemt het verlangen naar seks opnieuw af. Ook wees het onderzoek uit dat het verlangen naar seks bij vrouwen het grootst is twee weken voor het aanbreken van de volgende menstruatiecyclus. En dat valt net samen met de meest vruchtbare periode van vrouwen. Als we dit bekijken in het licht van de voortplanting, is dit uiteraard goed nieuws.”

Artikel uit Het Nieuwsblad
bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161016_02521693
verschenen op : 26/11/2016
Het Nieuwsblad
pub