Zoekresultaten voor mediterraan (22 artikels)

Het mediterraan dieet is nog steeds de gezondste manier om te eten

Het mediterraan dieet is nog steeds de gezondste manier om te eten 21/09/2018 - Het mediterraan dieet draait om plantaardige voedingsmiddelen als groenten, fruit, noten en olijfolie en magere eiwitten als vis en kip.

Mediterraan dieet aanbevolen tijdens zwangerschap ?

22/02/2008 - Kinderen van moeders die tijdens de zwangerschap een traditioneel mediterraan dieet gebruikten, hebben tot 45% minder kans om voor de leeftijd van 7 jaar astma of een andere een allergische aandoening te ontwikkelen.

Langer leven met mediterraan dieet

Langer leven met mediterraan dieet 3/12/2014 - Mensen met een Mediterraan voedingspatroon leven ongeveer 2 maanden langer in goede gezondheid. Dat blijkt promotieonderzoek aan Universiteit Utrecht.

Mediterraan dieet verlengt het leven

Mediterraan dieet verlengt het leven 10/02/2012 - Een mediterraan dieet met veel vis en groente en weinig vlees en melk, zorgt voor een verlenging van het leven. Dat zeggen wetenschappers van de universiteit van Gothenburg in Zweden.

Mogelijk vertraagt een mediterraan dieet de ontwikkeling van psoriasis

Mogelijk vertraagt een mediterraan dieet de ontwikkeling van psoriasis 16/09/2018 - Mogelijk zou een mediterraan dieet de progressie van psoriasis kunnen vertragen. Dat blijkt uit de Franse NutriNet-Santé studie, gepubliceerd in het vakblad JAMA Dermatology.

Mediterraan dieet goed voor het hart

16/04/2006 - Een mediterraan dieet vermindert al na drie maanden het risico op een hartziekte met 15%, zo blijkt uit nieuw Frans onderzoek.

Helpt mediterraan dieet tegen borstkanker?

Helpt mediterraan dieet tegen borstkanker? 19/04/2017 - Na de overgang een mediterraans dieet volgen, voorkomt een derde van een specifieke vorm van hormoongevoelige borstkanker. Dat zou blijken uit een grootschalig onderzoek aan de universiteit van Maastricht in het International Journal of Cancer.

Gezonde voeding kan COPD voorkomen

16/06/2007 - Een zg. mediterraan dieet met veel groenten en fruit, volle granen en vis, kan de kans op COPD (chronisch obstructief longlijden) met de helft verminderen.

Erectiestoornis: mediterrane voeding goed voor het hart

Erectiestoornis: mediterrane voeding goed voor het hart 24/01/2015 - Mannen die lijden aan erectiestoornissen en die de principes van een mediterraan dieet volgen, hebben minder last van hart- en vaatschade. Dat blijkt uit de resultaten van een onderzoek in Griekenland,

Leef twee jaar langer dank zij het mediterrane dieet

Leef twee jaar langer dank zij het mediterrane dieet 7/08/2016 - Het volgen van een mediterraan dieet vertaalt zich in een grotere levensverwachting. En die heilzame gezondheidseffecten manifesteren zich vooral op cardiovasculair gebied.

Mediterraan dieet beschermt muis tegen Alzheimer

Mediterraan dieet beschermt muis tegen Alzheimer 13/04/2014 - Een goed uitgebalanceerd dieet beschermt muizenhersenen tegen de ziekte van Alzheimer. Dat blijkt uit onderzoek aan het Radboud Universitair Medisch Centrum in Nijmegen.

Weight Watchers blijft beste afslankdieet

Weight Watchers blijft beste afslankdieet 28/01/2018 - Weight Watchers is door een panel van medische en voedingsdeskundigen voor de achtste keer op rij uitgeroepen tot ‘Beste afslankdieet’, ‘Beste snel afslankdieet’ en ‘Beste commerciële dieet’in de jaarlijkse Best Diets ranglijst van U.S. News & World Report.

Kan olijfolie de kans op kanker verlagen?

Kan olijfolie de kans op kanker verlagen? 30/09/2019 - Er zijn geen aanwijzingen dat een voeding waarin olijfolie in plaats van boter, margarine of bak- en braadvetten wordt gebruikt, het risico op een aantal vormen van kanker verlaagt.

Helpt een mediterraan dieet tegen reflux (oprispend maagzuur)?

Helpt een mediterraan dieet tegen reflux (oprispend maagzuur)? 31/01/2018 - Veel mensen hebben last van oprispend maagzuur (reflux) en slikken daarvoor een maagzuurremmer. Die kunnen echter heel wat ongewenste bijwerkingen hebben en mogen daarom niet te lang gebruikt worden. Maar in veel gevallen zijn ze misschien niet nodig.

Mediterraans eten kan je leven redden

7/10/2016 - Een Brits onderzoek heeft uitgewezen dat een dieet rijk aan olijfolie, fruit en groenten niet enkel gezond is, maar ook het risico op hartaanvallen en beroertes verkleint.

Levensstijl heeft grote invloed op vroegtijdige sterfte.

Levensstijl heeft grote invloed op vroegtijdige sterfte. 3/09/2011 - Voor vrouwen van middelbare leeftijd met een ongezonde leefstijl is het overlijdensrisico even groot als voor gezonde vrouwen die 15 jaar ouder zijn.

Tips om gezond oud te worden

Tips om gezond oud te worden 7/01/2017 - Er bestaat jammer genoeg geen pilletje dat je een lang leven garandeert en ook geen bron van eeuwige jeugd zoals in sommige legendes, maar toch kan je de natuur een handje helpen door een gezonde levensstijl aan te nemen.

Junkfood vergroot kans op depressie

30/10/2018 - Wie veel zogenaamd ‘pro-inflammatoir’ voedsel eet – eten dat het immuunsysteem aanvuurt – maakt meer kans op depressie.

Matig drinken verlaagt kans op dementie

Matig drinken verlaagt kans op dementie 26/09/2011 - 55-plussers die matig drinken, hebben 23 procent minder kans op alzheimer en vasculaire dementie dan geheelonthouders.

Mediterraan eten gezonder voor ongeboren kind

3/10/2010 - Aanstaande moeders die in het begin van de zwangerschap veel groente, fruit, vis en plantaardige olie eten, hebben daarmee een positieve invloed op hun bloeddruk en op de groei van hun ongeboren kind.

Is een ketogeen dieet goed voor de gezondheid?

Is een ketogeen dieet goed voor de gezondheid? 17/07/2020 - Bij een keto- of ketogeen dieet beperk je de hoeveelheid koolhydraten op je bord tot 50 gram per dag, zodat je lichaam in ketose raakt en vet verbrandt. Het dieet wint steeds aan populariteit, maar is het wel gezond?

Mediterrane voeding: goed voor het cholesterol

30/11/2010 -pub